Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Autoala

Paikkakunta

Jämsä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko opiskella ajoneuvoalan perustutkinnon rennossa ja tiimimäisessä huippuympäristössä? Oletko tunnollinen, tarkka ja haluat oppia hyväksi autoalan tekijäksi? Oletko kiinnostunut ajoneuvojen sähköisten järjestelmien vianmäärityksestä mitta- ja testilaitteilla? Jos vastasit kyllä, hae meille opiskelemaan!

Kuvaus

Diagnoosimekaanikko toimii autoalan ammattilaisena. Koulutuksessa opit ajoneuvojen sähköisten järjestelmien vianmääritystä mitta- ja testilaitteilla.

Opiskelu on joustavaa ja osaamista hankitaan oppilaitoksessa sekä työpaikoilla. Lähiopetus tapahtuu koululla tiimimäisessä oppimisympäristössä. Opintojen alussa on kolmen viikon perehdytysjakso oppilaitoksessa, jonka aikana jokaiselle opiskelijalle tehdään osaamiskartoitus ja henkilökohtainen opintosuunnitelma. Perehdytysjakson jälkeen on mahdollista aloittaa työssäoppimisjakso omalla paikkakunnalla. Opintojen aikana lähiopetusta on noin viisi päivää kuukaudessa. Lähiopetusjaksoille on mahdollista hakea majoituspaikkaa oppilaitoksen opiskelija-asuntolasta.

Koulutuksen sisältö

Ajoneuvoalan perustutkinto (180 osaamispistettä) koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp:
• Ajoneuvon huoltotyöt 25 osp
• Alustan korjaustyöt 15 osp
• Jarrujen korjaus 10 osp
• Sähköjärjestelmän kunnon määrittäminen 10 osp
• Ajoneuvon määräaikaishuolto 25 osp

Automekaanikko, valinnaiset tutkinnon osat 30-45 osp, esimerkiksi:
• Polttomoottorin korjaus 15 osp
• Voimansiirron korjaus 15 osp
• Sähkö- ja hybridiajoneuvon huoltotyö 15 osp

Diagnoosimekaanikko, valinnaiset tutkinnon osat 30-60 osp, esimerkiksi:
• Sähkö- ja hybridiajoneuvon huoltotyö 15 osp
• Sähköjärjestelmien mittaaminen 15 osp
• Ajoneuvon korkeajännitejärjestelmän korjaustyö 15 osp
• Sähkö- ja ohjausjärjestelmien diagnostiikka 15 osp

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia tulee opiskeluvälineistä: Opiskelija tarvitsee omat turvajalkineet ja tietokoneen/tabletin.

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193