Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Autoala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja valintahaastattelun tietojen pohjalta.

Kenelle

Haluatko opiskella ajoneuvoalan perustutkinnosta pienkonemekaanikoksi rennossa ja tiimimäisessä huippuympäristössä? Oletko tunnollinen, tarkka ja haluat oppia hyväksi pienkonealan tekijäksi? Oletko kiinnostunut pienkoneiden mekaanisten ja sähköisten järjestelmien vianmäärityksestä mitta- ja testilaitteilla? Jos vastasit kyllä, hae mukaan opiskelemaan!

Kuvaus

Pienkonemekaanikko toimii polttomoottori ja akkukäyttöisten pienkonelaitteiden korjausalan ammattilaisena. Koulutuksessa opit pienkoneiden (mopot, moottoripyörät, perämoottorit, sähköpyörät, yms.) mekaanisen ja sähköisten järjestelmien vianmääritystä mitta- ja testilaitteilla.

Opiskelu on joustavaa ja osaamista hankitaan oppilaitoksessa sekä työpaikoilla. Lähiopetus tapahtuu koululla tiimimäisessä oppimisympäristössä. Opintojen alussa on kolmen viikon perehdytysjakso oppilaitoksessa, jonka aikana jokaiselle opiskelijalle tehdään osaamiskartoitus ja henkilökohtainen opintosuunnitelma. Perehdytysjakson jälkeen on mahdollista aloittaa työssäoppimisjakso omalla paikkakunnalla. Opintojen aikana lähiopetusta on noin viisi päivää kuukaudessa. Lähiopetusjaksoille on mahdollista hakea majoituspaikkaa oppilaitoksen opiskelija-asuntolasta.

Koulutuksen sisältö

Ajoneuvoalan perustutkinto, pienkonemekaanikon koulutus muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp
• Ajoneuvon huoltotyöt 25
• Alustan korjaustyöt 15
• Jarrujen korjaus 10
• Sähköjärjestelmän kunnon määrittäminen 10
• Vapaa-ajan ajoneuvojen huolto, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp, esimerkiksi:
• Moottoripyörän huolto, 30 osp
• Metsä- ja puutarhakoneiden huolto, 15 osp
• Polkupyörän huolto, 15 osp
• Uusien tuotteiden varustelu ja kokoaminen 15osp

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia tulee opiskeluvälineistä: Opiskelija tarvitsee omat turvajalkineet ja tietokoneen/tabletin.

Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat opiskelijat saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat työasut ja -välineet.

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193