Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 8 kk – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa. Koulutus soveltuu myös sinulle, jolla on jo toimiva yritys, mutta kaipaat yritysosaamisesi kehittämistä ja lisää varmuutta.

Koulutus toteutetaan yhteistyönä Yritystehtaan kanssa.

Hakeutuminen

Koulutuksen seuraava yhteinen starttipäivä on 14.9.2022.

Koulutukseen on jatkuva haku ja opintojen aloittaminen voi olla mahdollista myös joustavasti yksilöllisen suunnitelman mukaan. Mikäli voisit opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä työelämäkoordinaattoriin ennen hakemista.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen pääseminen edellyttää haastatteluun ja orientaatiopäivään osallistumista. Lisäksi sinulla tulee olla liikeidea, jonka pohjalle pystyt rakentamaan liiketoimintasuunnitelman.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutuksen aikana kirkastat tavoitteesi, vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että sinulla on tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Lisäksi saat varmuutta, näkemystä ja verkostoja helpottamaan yritystoimintasi kehittämistä myös tulevaisuudessa. Koulutuksessa pääset toteuttamaan yrittäjyyden ekosysteemiä yhteistyössä JAMKin ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkean kanssa. Opiskelutovereiden kanssa jaat arjen yrittäjyyden haasteita, opit muilta ja peilaat oppimaasi yhdessä toisten kanssa.

Koulutuksen lähipäivät järjestetään oheisen ohjelman mukaisesti, valmennuspäivissä valmentavat myös mm. Yritystehtaan kasvuvalmentajat. Lähipäivien lisäksi koulutukseen sisältyy henkilökohtaisia valmennustapaamisia sekä ohjattua etäopiskelua. Aikataulu kontaktipäivissä tarkentuu teemoittain.

Lähiopetuspäivät syksyllä 2022:
14.9.Tutkinnon startti ja HOKSin laatiminen
28.9. Business Shaker ja liikeidea, Liiketoimintaosaaminen 1/2
5.10. Liiketoimintaosaaminen 2/2, Sidosryhmät ja verkostot, Luvanvaraisuus/ilmoitusvelvollisuus
12.10. Palvelumuotoilun ABC, Tuotteistamisen ensiaskeleet
2.11. Toimintaympäristön havainnointi, Kilpailija ja markkina-analyysi
15.11. ja 16.11. Taloushallinto 1 ja 2
30.11. Myynnin ja markkinoinnin suunnittelu, Digitaalisuus ja some, Myyntipuheharjoitus
14.12. Shark Tank - menetelmä, Yrittäjän työhyvinvointi ja jaksaminen

Muutokset lähiopetuspäiviin ovat mahdollisia.

Rakenne

Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnossa on kolme osaamisalaa: yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen, yritystoiminnan kehittäminen ja yritysneuvonta.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
• Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp

Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa:
• Yritystoiminnan suunnittelu 60 osp
• Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 60 osp
• Yritysneuvonta 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:
• Työn organisointi ja johtaminen 60 osp
• Myynti ja markkinointi 60 osp
• Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen 60 osp (ei aloittavalle yrittäjälle)
• Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen 60 osp
• Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 60 osp
• Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp
• Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen 60 osp
• Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi 60 osp
• Yritysneuvonta 60 osp (ei aloittavalle yrittäjälle)
• Projektin suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp
Osaaminen osoitetaan näytöissä, joissa esittelet joko laatimasi tai päivittämäsi liiketoimintasuunnitelman laskelmineen.

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja opiskelua digitaalisten oppimisalustojen kautta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan tavoitteesi sekä mahdollinen aiempi osaamisesi.

Jos olet kiinnostunut tai sinulla on kysyttävää koulutuksesta, ole yhteydessä: opettaja Timo Pihlajamäki, p. 040 341 4501, timo.pihlajamaki@gradia.fi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387. Jos sinulla on mahdollisuus opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä suoraan työelämäkoordinaattoriin: Anna Taipale p. 040 341 5195.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 450 €. Koulutusmaksu on mahdollista maksaa kahdessa erässä.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke,to klo 9-15, ti ja pe klo 10-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä