Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 8 kk – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa. Koulutus soveltuu myös sinulle, jolla on jo toimiva yritys, mutta kaipaat yritysosaamisesi kehittämistä ja lisää varmuutta.

Seuraava koulutus toteutetaan yhteistyönä Yritystehtaan kanssa. Gradian ja Yritystehtaan yhdessä toteuttama yrittäjyysvalmennus ja yrittäjän ammattitutkinnon (150 osp) opiskeluryhmä alkaa 2.2.2022.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen pääseminen edellyttää haastatteluun ja orientaatiopäivään osallistumista. Lisäksi sinulla tulee olla liikeidea, jonka pohjalle pystyt rakentamaan liiketoimintasuunnitelman.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutuksen aikana kirkastat tavoitteesi, vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että sinulla on tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Lisäksi saat varmuutta, näkemystä ja verkostoja helpottamaan yritystoimintasi kehittämistä myös tulevaisuudessa. Koulutuksessa pääset toteuttamaan yrittäjyyden ekosysteemiä yhteistyössä JAMKin ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkean kanssa. Opiskelutovereiden kanssa jaat arjen yrittäjyyden haasteita, opit muilta ja peilaat oppimaasi yhdessä toisten kanssa.

Koulutuksen lähipäivät järjestetään oheisen ohjelman mukaisesti, valmennuspäivissä valmentavat myös mm. Yritystehtaan kasvuvalmentajat. Lähipäivien lisäksi koulutukseen sisältyy henkilökohtaisia valmennustapaamisia sekä ohjattua etäopiskelua. Aikataulu kontaktipäivissä tarkentuu teemoittain.

Lähipäivät keväällä 2022:
2.2.Tutkinnon startti ja HOKSin laatiminen
16.2. Business Shaker ja liikeidea, Liiketoimintaosaaminen 1/2
9.3. Liiketoimintaosaaminen 2/2, Sidosryhmät ja verkostot, Luvanvaraisuus/ilmoitusvelvollisuus
23.3. Palvelumuotoilun ABC, Tuotteistamisen ensiaskeleet
6.4. Toimintaympäristön havainnointi, Kilpailija ja markkina-analyysi
13.4. ja 21.4. Taloushallinnon Bootcamp
4.5. Myynnin ja markkinoinnin suunnittelu, Digitaalisuus ja some, Myyntipuheharjoitus
19.5. Shark Tank - menetelmä, Yrittäjän työhyvinvointi ja jaksaminen

Rakenne

Tutkinnon perusteet uudistuvat ja 1.1.2022 alkaen Yrittäjyyden ammattitutkinto korvaa aikaisemman Yrittäjän ammattitutkinnon. Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnossa on kolme osaamisalaa: yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen, yritystoiminnan kehittäminen ja yritysneuvonta.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
• Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp

Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa:
• Yritystoiminnan suunnittelu 60 osp
• Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 60 osp
• Yritysneuvonta 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:
• Työn organisointi ja johtaminen 60 osp
• Myynti ja markkinointi 60 osp
• Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen 60 osp (ei aloittavalle yrittäjälle)
• Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen 60 osp
• Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 60 osp
• Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp (syksy 2022 alk.)
• Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen 60 osp (syksy 2022 alk.)
• Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi 60 osp (syksy 2022 alk.)
• Yritysneuvonta 60 osp (ei aloittavalle yrittäjälle) (syksy 2022 alk.)
• Projektin suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp (syksy 2022 alk.)

Osaaminen osoitetaan näytöissä, joissa esittelet joko laatimasi tai päivittämäsi liiketoimintasuunnitelman laskelmineen.

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja opiskelua digitaalisten oppimisalustojen kautta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan tavoitteesi sekä mahdollinen aiempi osaamisesi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387. Jos sinulla on mahdollisuus opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä suoraan työelämäkoordinaattoriin: Anna Taipale p. 040 341 5195.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 450 €. Koulutusmaksu on mahdollista maksaa kahdessa erässä.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä