Kiikarissa yrittäjyys?

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Yrittäjyys ja johtaminen

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 8–13 kuukautta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja opintojen aloittaminen on mahdollista myös joustavasti yksilöllisen suunnitelman mukaan. Oppisopimuksella ei voi suorittaa tutkintoa.

Kenelle

Kiinnostaako oman yrityksen perustaminen? Haluatko itse päättää oman työarjen rytmiikasta ja ottaa vapauden rinnalle mukaan reippaasti vastuuta?
Koulutus sopii yritystoimintaa suunnitteleville.

Kuvaus

Koulutus on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yritystoiminnan käynnistämistä. Voit olla aloittava yrittäjä tai olet jo toiminut sivutoimisena yrittäjänä. Koulutuksesta saat tietoa yritystoiminnan aloittamiseen liittyvistä asioista sekä taitoja ja työkaluja mm. tuotteistamiseen, markkinointiin ja kannattavan liiketoiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Koulutuksen aikana laadit liiketoimintasuunnitelman laskelmineen ja suunnittelet yritystoiminnan käynnistämisen toimenpiteitä. Valinnaisen tutkinnon osan avulla syvennät osaamistasi haluamallesi osa-alueelle. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna.

Saamaamme opiskelijapalautetta:
"Rohkeutta ajaa eteenpäin omaa ideaani. Huomasin osaavani sellaisia asioita, joita en ennen tiennyt hallitsevani."
"Verkostoituminen ja ryhmäpalautteet sekä keskustelut olivat hyödyllisiä."
"Sain hyvän kokonaiskuvan yrittäjyyteen ja uskoa omaan onnistumiseen."

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:
• Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp

Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa:
• Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 60 osp

Yksi valinnainen tutkinnon osa, esimerkiksi
• Myynti ja markkinointi 60 osp
• Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 60 osp
• Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen 60 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on 390€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Marin Liisa

Lehtori (opettaja)

Yrittäjyys ja johtaminen