Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Yrittäjyys ja johtaminen

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 8 kk–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Seuraavan kerran koulutus käynnistyy keväällä 2025 Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen tutkinnon osalla.

Opintojen aloittaminen on mahdollista myös joustavasti yksilöllisen suunnitelman mukaan.

Kenelle

Koulutus on suunnattu sinulle, joka jo toimit yritysneuvojana muun työn ohessa tai päätoimisesti tai olet siirtymässä yritysneuvonnan tehtäviin.

Yritysneuvojan koulutus soveltuu toimialasta riippumatta sekä julkisella että yksityisellä sektorilla toimiville. Voit toimia esim. yritysneuvontaorganisaatiossa, tilitoimistossa, erilaisissa asiantuntija- ja konsulttipalveluja tarjoavissa yrityksissä, rahoitus-, pankki- tai vakuutusalalla, TE-palveluissa, työllisyyskokeiluissa, yrityskummina tai mentorina.

Koulutus soveltuu hyvin myös sinulle, joka toimit yrittäjänä omalla toimialallasi tarjoten asiantuntijapalveluja toisille yrittäjille.

Voit suorittaa myös pelkästään Yritysneuvonta -tutkinnon osan.

Kuvaus

Yritysneuvonnan osaamisalan suorittaneella on asiakaslähtöistä neuvontaosaamista ja liiketoimintaosaamista. Osaat neuvoa yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä asioissa ja otat neuvonnassa huomioon myös yritystoiminnan vastuullisuuden. Osaat markkinoida yritysneuvontapalveluja, verkostoitua monipuolisesti ja hyödyntää tehtävissäsi eri alojen asiantuntijoita. Kehität omaa osaamistasi suunnitelmallisesti ja huolehdit työhyvinvoinnistasi. Tutkinnon suorittaneen osaaminen vaihtelee valinnaisten tutkinnon osien mukaan.

Koulutus muodostuu käytännönläheisistä lähiopetuspäivistä (10–15 päivää), etätehtävistä, verkkokursseista sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja kehittämisestä.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja opiskelua digitaalisten oppimisalustojen kautta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan tavoitteesi sekä aiempi osaamisesi.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta. Voit suorittaa myös pelkästään yritysneuvonta tutkinnon osan.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa
• Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp, kevät 2025 tai syksy 2025

Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa
• Yritysneuvonta 60 osp, syksy 2025
- Opintojen aloitus ja orientaatio
- Minä yritysneuvojana
- Yritysneuvonnan prosessit ja työkalut
- Asiakashankinta ja asiakkuuksien kehittäminen

Yksi valinnainen tutkinnon osa, esimerkiksi
• Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 60 osp
• Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 60 osp
• Projektin suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp
• Taloushallinnon neuvontapalvelujen hoitaminen 60 osp
• Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi 60 osp
• Työn organisointi ja johtaminen 60 osp
• Perehdyttäminen ja työnopastaminen 60 osp

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 390 €. Yritysneuvonta - tutkinnon osan opiskelijamaksu on 190 €. Maksu on mahdollista maksaa kahdessa erässä.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Marin Liisa

Lehtori (opettaja)

Yrittäjyys ja johtaminen