Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 8 kk – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Yrittäjän ammattitutkinto on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa. Koulutus soveltuu myös sinulle, jolla on jo toimiva yritys, mutta kaipaat yritysosaamisesi kehittämistä ja lisää varmuutta.

Seuraava koulutus toteutetaan yhteistyönä Yritystehtaan kanssa. Gradian ja Yritystehtaan yhdessä toteuttama yrittäjyysvalmennus ja yrittäjän ammattitutkinnon (150 osp) opiskeluryhmä alkaa 3.2.2021.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen pääseminen edellyttää haastatteluun ja orientaatiopäivään osallistumista. Lisäksi sinulla tulee olla liikeidea, jonka pohjalle pystyt rakentamaan liiketoimintasuunnitelman.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Koulutuksen aikana kirkastat tavoitteesi, vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että sinulla on tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Lisäksi saat varmuutta, näkemystä ja verkostoja helpottamaan yritystoimintasi kehittämistä myös tulevaisuudessa. Koulutuksessa pääset toteuttamaan yrittäjyyden ekosysteemiä yhteistyössä JAMKin ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkean kanssa. Opiskelutovereiden kanssa jaat arjen yrittäjyyden haasteita, opit muilta ja peilaat oppimaasi yhdessä toisten kanssa.

Koulutuksen lähipäivät järjestetään oheisen ohjelman mukaisesti, valmennuspäivissä valmentavat myös mm. Yritystehtaan kasvuvalmentajat. Lähipäivien lisäksi koulutukseen sisältyy henkilökohtaisia valmennustapaamisia sekä ohjattua etäopiskelua. Aikataulu kontaktipäivissä tarkentuu teemoittain.

Lähipäivät keväällä 2021 (Yritystoiminnan suunnittelun osaamisala):
3.2. Tutkinnon startti ja HOKSin laatiminen
17.2. Business Shaker ja liikeidea, Liiketoimintaosaaminen 1/2
10.3. Liiketoimintaosaaminen 2/2, Sidosryhmät ja verkostot, Luvanvaraisuus/ilmoitusvelvollisuus
24.3. Palvelumuotoilun ABC, Tuotteistamisen ensiaskeleet
7.4. Toimintaympäristön havainnointi, Kilpailija ja markkina-analyysi
21.4. Taloushallinnon Bootcamp
5.5. Myynnin ja markkinoinnin suunnittelu, Digitaalisuus ja some, Myyntipuheharjoitus
19.5. Shark Tank - menetelmä, Yrittäjän työhyvinvointi ja jaksaminen
7.6 ja 8.6. näyttö (Yritystoiminnan suunnittelu)

Syksyn lähipäivät elo-syyskuussa 2021: valinnaiset tutkinnon osat

Ammattiosaamisten näytöt II + III (valinnaiset) elo-syyskuu 2021
Päätösjuhla ja todistusten jako lokakuu 2021

Rakenne

Koko tutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta, joista yksi on pakollinen (yritystoiminnan suunnittelu tai yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 90 osp) ja kaksi valinnaista (30 osp/tutkinnon osa). Tutkinto on laajuudeltaan yhteensä 150 osaamispistettä. Osaaminen osoitetaan näytöissä, joissa esittelet joko laatimasi tai päivittämäsi liiketoimintasuunnitelman laskelmineen.

Pakollinen tutkinnon osa:
Yritystoiminnan suunnittelu TAI
Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi:
Tuotteistaminen
Taloushallinto
Myynti ja markkinointi
Yritystoiminnan käynnistäminen (toinen valinnainen tutkinnon osa, jos pakollinen tutkinnon osa on ”Yritystoiminnan suunnittelu”)
Sähköinen liiketoiminta

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja opiskelua digitaalisten oppimisalustojen kautta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan tavoitteesi sekä mahdollinen aiempi osaamisesi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutusmaksu 450 €. Koulutusmaksu on mahdollista maksaa kahdessa erässä.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä