Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 4 kk – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Yrittäjän ammattitutkinto on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa. Koulutus soveltuu myös sinulle, jolla on jo toimiva yritys, mutta kaipaat yritysosaamisesi kehittämistä ja lisää varmuutta.

Hakeutuminen

Seuraava suunniteltu aloitus on 15.9.2020. Ryhmä voidaan aloittaa aikaisemmin, mikäli hakijoita on riittävästi. Saat tietää valinnastasi kahden viikon sisään haastattelusta. Koulutukseen haku on parhaillaan auki.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen pääseminen edellyttää ennakkotehtävän tekemistä haastatteluun ja orientaatiopäivään osallistumista. Lisäksi sinulla tulee olla liikeidea, jonka pohjalle pystyt rakentamaan liiketoimintasuunnitelman.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Koulutuksen aikana vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että omaat tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Lähipäivien aikana käydään läpi keskeisiä yritystoiminnan teemoja yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Valmennukseen liittyy myös henkilökohtaista- ja pienryhmävalmennusta. Koulutuksen pääpaino on kuitenkin itse tekemisessä. Näin ollen koulutuksessa korostuukin opittujen asioiden tehokas jalkauttaminen oman yrityksen käytännön kehitystyöhön.

Yrittäjyys on loistava itsensä työllistämismahdollisuus! Kun sinulla on hyvät perustiedot yrityksen perustamisesta, markkinoinnista, myynnistä ja taloushallinnosta, menestymisesi mahdollisuudet ovat olemassa. Opit ennakoimaan ja suunnittelemaan tulevaisuutta.

Rakenne

Yrittäjän ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa:
Ne, jotka suunnittelevat yritystoimintaa, valitsevat vaihtoehdon 1. Ne, joilla on jo Y-tunnus, valitsevat vaihtoehdon 2:
1. Yritystoiminnan suunnittelu + 2 valinnaista tutkinnon osaa.
2. Yritystoiminnan kehittäminen + 2 valinnaista tutkinnon osaa.

Valinnaiset tutkinnonosat:
- Yritystoiminnan käynnistäminen
- Tuotteistaminen
- Taloushallinto
- Myynti ja markkinointi
- Henkilöstöhallinto
- Sähköinen liiketoiminta
- Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja opiskelua digitaalisten oppimisalustojen kautta.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutusmaksu 450 €. Koulutusmaksu on mahdollista maksaa kahdessa erässä.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä