Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 8 kk – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Yrittäjän ammattitutkinto on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa. Koulutus soveltuu myös sinulle, jolla on jo toimiva yritys, mutta kaipaat yritysosaamisesi kehittämistä ja lisää varmuutta.

Seuraava koulutus toteutetaan yhteistyönä Yritystehtaan kanssa. Gradian ja Yritystehtaan yhdessä toteuttama yrittäjyysvalmennus ja yrittäjän ammattitutkinnon (150 osp) opiskeluryhmä alkaa 15.9.2021.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen pääseminen edellyttää haastatteluun ja orientaatiopäivään osallistumista. Lisäksi sinulla tulee olla liikeidea, jonka pohjalle pystyt rakentamaan liiketoimintasuunnitelman.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutuksen aikana kirkastat tavoitteesi, vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että sinulla on tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Lisäksi saat varmuutta, näkemystä ja verkostoja helpottamaan yritystoimintasi kehittämistä myös tulevaisuudessa. Koulutuksessa pääset toteuttamaan yrittäjyyden ekosysteemiä yhteistyössä JAMKin ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkean kanssa. Opiskelutovereiden kanssa jaat arjen yrittäjyyden haasteita, opit muilta ja peilaat oppimaasi yhdessä toisten kanssa.

Koulutuksen lähipäivät järjestetään oheisen ohjelman mukaisesti, valmennuspäivissä valmentavat myös mm. Yritystehtaan kasvuvalmentajat. Lähipäivien lisäksi koulutukseen sisältyy henkilökohtaisia valmennustapaamisia sekä ohjattua etäopiskelua. Aikataulu kontaktipäivissä tarkentuu teemoittain.

Lähipäivät syksyllä 2021:
15.9. Tutkinnon startti ja HOKSin laatiminen
29.9. Business Shaker ja liikeidea, Liiketoimintaosaaminen 1/2
6.10. Liiketoimintaosaaminen 2/2, Sidosryhmät ja verkostot, Luvanvaraisuus/ilmoitusvelvollisuus
13.10. Palvelumuotoilun ABC, Tuotteistamisen ensiaskeleet
27.10. Toimintaympäristön havainnointi, Kilpailija ja markkina-analyysi
15.-16.11. Taloushallinnon Bootcamp
1.12. Myynnin ja markkinoinnin suunnittelu, Digitaalisuus ja some, Myyntipuheharjoitus
15.12. Shark Tank - menetelmä, Yrittäjän työhyvinvointi ja jaksaminen

Pakollisen tutkinnon osan (Yritystoiminnan suunnittelu) näyttö tammikuussa 2022
Kevään lähipäivät helmikuussa 2022: valinnaiset tutkinnon osat

Ammattiosaamisten näytöt II + III (valinnaiset) maalis-huhtikuussa 2022
Päätösjuhla ja todistusten jako toukokuussa 2022

Rakenne

Koko tutkinto koostuu kolmesta tutkinnon osasta, joista yksi on pakollinen (yritystoiminnan suunnittelu tai yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 90 osp) ja kaksi valinnaista (30 osp/tutkinnon osa). Tutkinto on laajuudeltaan yhteensä 150 osaamispistettä. Osaaminen osoitetaan näytöissä, joissa esittelet joko laatimasi tai päivittämäsi liiketoimintasuunnitelman laskelmineen.

Pakollinen tutkinnon osa
• Yritystoiminnan suunnittelu TAI
• Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi
• Tuotteistaminen
• Taloushallinto
• Myynti ja markkinointi
• Yritystoiminnan käynnistäminen (toinen valinnainen tutkinnon osa, jos pakollinen tutkinnon osa on ”Yritystoiminnan suunnittelu”)
• Sähköinen liiketoiminta

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu lähiopetusta, itsenäistä opiskelua ja opiskelua digitaalisten oppimisalustojen kautta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan tavoitteesi sekä mahdollinen aiempi osaamisesi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387. Jos sinulla on mahdollisuus opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä suoraan työelämäkoordinaattoriin: Anna Taipale p. 040 341 5195. Omaehtoisesta koulutuksesta lisätietoja antaa Marjoriitta Kauppinen, p. 040 341 6422. Sähköpostit muodossa etunimi.sukunimi@gradia.fi.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 450 €. Koulutusmaksu on mahdollista maksaa kahdessa erässä.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
28.6. - 6.8.2021 (ma - pe)
puhelin klo 9 - 12
chat klo 13 - 15 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä