Hyvinvointi ja terveys
Kasvatus ja ohjaus
Vammaistyö
sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Laajuus
Hakuaika
Jatkuva hakuKenelle
Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalalla? Haluatko laajentaa tai päivittää osaamistasi ? Tule täydentämään osaamistasi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osilla!
Hakeutuminen
Koulutus on mahdollista aloittaa seuraavina ajankohtina:
• syksyllä 2023 viikoilla 32 ja 44
• Keväällä 2024 viikoilla 2 ja 15
Hakijoille järjestetään valintahaastattelu.
Kelpoisuusvaatimukset
Hakijan tulee olla sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö. Hakijoiden tulee liittää kopio tutkintotodistuksesta hakemukseensa.
Sosiaali- ja terveysalalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto. Sinulta voidaan pyytää terveydentilaasi koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia ja päätöksentekoa varten milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana.
Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi
Kuvaus
Koulutukseen kuuluvat tutkinnon osat:
Osallisuuden edistäminen vammaistyössä 35 osp
Saat valmiudet toimia vammaistyön ammattilaisena sekä mielekkään arjen edistäjänä. Koulutuksen aikana opit edistämään osallisuutta esimerkiksi käyttämällä työssäsi puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä sekä erilaisia toiminnallisia menetelmiä. Työpaikoiksi soveltuvat ympäristöt, joissa vammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä, kuntoutumassa tai ovat palveluiden käyttäjinä, esimerkiksi palveluasuminen ja päivätoiminta.
Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vammaistyössä 40 osp
Saat osaamisen vammaisen asiakkaan toimintakyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen. Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida eri-ikäisen vammaisen asiakkaan terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä edistävää hoitoa ja kuntoutusta sekä hyvää arkea. Työpaikoiksi soveltuvat ympäristöt, joissa vammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä, kuntoutumassa tai ovat palveluiden käyttäjinä, esimerkiksi palveluasuminen.
Monta tapaa opiskella
Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja oppimistehtäviä, verkko-opetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tutkinnon osassa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä, jotka järjestetään työpaikalla. Opetus tapahtuu yhteistyössä työelämän kanssa, mikä auttaa sinua verkostoitumaan alan työyksiköiden kanssa.
Teemme sinulle henkilökohtaisen oppimisen polun, jossa otamme huomioon aikaisemman ammattitaitosi ja työkokemuksesi. Opiskelujen kesto määritellään tässä yhteydessä.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.
Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/
Kustannukset
Koulutus on opiskelijalle maksuton.
Jatko-opintomahdollisuudet
Jatkokoulutusvaihtoehtoja löytyy Gradian ammatillisen lisäkoulutuksen tarjonnasta, kuten terveysalan ammattitutkinto, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto, kehitysvamma-alan ammattitutkinto, kuntoutus-, tuki ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto, mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto sekä hieronnan ammattitutkinto.
Hakupalvelut
040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12