Laajuus

Opintojen laajuus on 60 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 vuosi, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haluatko täydentää ja syventää osaamistasi miesten vaatetukseen sekä naisten bisnespukeutumiseen?
Sinulla, jolla on jo suoritettuna Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto, Tekstiili- ja muotialan perustutkinto tai muuta vastaavaa perusosaamista vaatteenvalmistukseen, on mahdollisuus hakea Vaatteen valmistus vaatturityönä, 45 osp koulutukseen.

Olet kiinnostunut muodista ja haluat opiskella vaatteen valmistusta perinteisin vaatturin työtavoin. Olet luova kädentaitaja, jolle myös vaatteen valmistuksen laadukkuus ja kestävyys ajassa ovat tärkeitä arvoja. Pidät kokonaisvaltaisesta asiakaspalvelusta aina pukeutumisen ohjauksesta, materiaalivalinnoista ja vaatteen suunnittelusta lähtien lopullisen laadukkaan vaatteen kaavoitukseen ja valmistamiseen saakka. Osaat työskennellä pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti yksin ja/ tai työryhmän jäsenenä.

Hakeutuminen

Seuraavan kerran opinnot voi aloittaa syksyllä 2020.

Kelpoisuusvaatimukset

Jatkuvan haun valintakriteereinä ovat:
• osallistuminen haastatteluun
• lisäkoulutustarve tai halu syventää osaamista

Etusija niille hakijoille, joilla on jo suoritettuna Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, vastaavat perusopinnot tekstiili- ja vaatetusalalta tai käsi- ja taideteollisuusalalta

Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun sähköpostilla.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Koulutuksen aikana perehdyt asiakaslähtöisesti sekä miesten mittatilausvaatteiden kuin myös naisten bisnespukeutumiseen kuuluvien vaatteiden suunnitteluun ja kaavoitukseen. Opit käyttämään vaatteiden valmistamisessa perinteisiä vaatturin työtapoja. Osoitat ammatillista osaamistasi toimimalla tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten mukaisesti.

Rakenne

Haettavissa oleva Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon valinnainen tutkinnon osa:
• Vaatteen valmistaminen vaatturityönä, 45 osp
• Yrittäjänä toimiminen, 15 osp

Monta tapaa opiskella

Päätoiminen päiväopiskelu.

Kustannukset

Henkilökohtaisiin harjoitustöihin tulevat materiaalit on kustannettava itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto tai Tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinto täydennettynä vaatteen valmistaminen vaatturityönä opinnoilla antaa hyvät valmiudet jatko-opintoihin mm. tekstiili- ja muotialan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin tai -tutkintojen osiin, liiketoiminnan alan- tai taideteollisuusalan tutkintoihin tai tutkinnon osiin. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Paikkakunta

Jyväskylä