Laajuus

Opintojen laajuus 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Oletko kiinnostunut LVI-tekniikasta ja haluat oppia uutta? Tarjoamme mahdollisuuden oppia tekemään kiinteistöjen lämmitys-, vesi-ja viemärijärjestelmiä. Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä ja haluat työskennellä itsenäisesti tai tiimeissä. Tehtävä työ edellyttää sinulta hyvää asennetta sekä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Hakijoille pidetään puhelimitse esihaastattelu, jonka perusteella kutsutaan mahdolliseen varsinaiseen haastatteluun.

Haastattelut järjestetään seuraavasti:
28.5. mennessä hakeneet hakijat haastatellaan 12.6.
15.8. mennessä hakeneet hakijat haastatellaan 28.8.
15.8. jälkeen hakeneet hakijat haastatellaan syyskuussa.

Jos olet Keski-Suomen TE-toimiston työnhakija, voit hakea koulutukseen Talotekniikan perustutkinto, osatutkintoja: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/685781?searchPhrase=gradia&&&anno…. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutuksen kohderyhmänä ovat talotekniikka-alasta ja koulutuksesta kiinnostuneet, motivoituneet henkilöt, jotka ovat suorittaneet peruskoulutason.

Kuvaus

Opit talotekniikkaan liittyviä asennus- mittaus-, korjausrakentamista- ja huoltotöitä. Opit kytkemään lämmönjako-, vesi- ja viemärilaitteita määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Lisäksi opit putkitöissä tarvittavat hitsaustaidot eri menetelmillä.

Talotekniikan perustutkinnon suorittaneilla on laaja-alaiset mahdollisuudet työllistyä monipuolisella alalla niin kotimaassa kuin kansainvälisissä projektitehtävissäkin. Putkiasentajan koulutuksen jälkeen voit työllistyä talotekniikan alan yrityksiin esimerkiksi asennus-, huolto- ja myyntitehtäviin, voit toimia putkiasentajana uudis- ja korjausrakennuskohteissa sekä alan tukkuliikkeissä. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan jatko-opintoihin.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat ovat:
- Lämmitysjärjestelmien asentaminen 30 osp
- Putkistojen hitsaus 30 osp
- Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat:
- Lämmitysjärjestelmien mittaukset ja tasapainotus 15 osp
- LVI-korjausrakentaminen 15 osp
- LV-järjestelmien huoltaminen 15 osp
- Maalämpölaitteistojen asentaminen 15 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattikorkeakoulussa voit opiskella insinööriksi (esim. talotekniikan alalla)

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä