Laajuus

Opintojen laajuus 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Oletko kiinnostunut LVI-tekniikasta ja haluat oppia uutta? Tarjoamme mahdollisuuden oppia tekemään kiinteistöjen lämmitys-, vesi-ja viemärijärjestelmiä. Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä ja haluat työskennellä itsenäisesti tai tiimeissä. Tehtävä työ edellyttää sinulta hyvää asennetta sekä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja.

Hakeutuminen

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kelpoisuusvaatimukset

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio

Tämän koulutuksen opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja valintahaastattelun tietojen pohjalta. Muistathan täyttää hakemuksesi huolellisesti. Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu haastatteluun. Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: www.gradia.fi/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustutkintojen-valintakrite….

Kuvaus

Opit talotekniikkaan liittyviä asennus- mittaus-, korjausrakentamista- ja huoltotöitä. Opit kytkemään lämmönjako-, vesi- ja viemärilaitteita määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Lisäksi opit putkitöissä tarvittavat hitsaustaidot eri menetelmillä.

Talotekniikan perustutkinnon suorittaneilla on laaja-alaiset mahdollisuudet työllistyä monipuolisella alalla niin kotimaassa kuin kansainvälisissä projektitehtävissäkin. Putkiasentajan koulutuksen jälkeen voit työllistyä talotekniikan alan yrityksiin esimerkiksi asennus-, huolto- ja myyntitehtäviin, voit toimia putkiasentajana uudis- ja korjausrakennuskohteissa sekä alan tukkuliikkeissä. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan jatko-opintoihin.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat ovat:
- Lämmitysjärjestelmien asentaminen 30 osp
- Putkistojen hitsaus 30 osp
- Käyttövesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat:
- Lämmitysjärjestelmien mittaukset ja tasapainotus 15 osp
- LVI-korjausrakentaminen 15 osp
- LV-järjestelmien huoltaminen 15 osp
- Maalämpölaitteistojen asentaminen 15 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattikorkeakoulussa voit opiskella insinööriksi (esim. talotekniikan alalla)

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä