Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Musiikki

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1,5–3 vuotta.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu. Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Haku 15.1.2024 alkavaa musiikkiteknologin koulutukseen 6.12.2023 mennessä: https://www.gradia.fi/musiikkiteknologi/l23331

Koulutuksen opiskelijavalinta tehdään valintakokeen perusteella ja valintayksikkönä on instrumentti. Tarkemmat ohjeet valintaprosessista päivitetään haun alkamiseen mennessä valintakoesivulle: https://www.gradia.fi/oppimaan/musiikki/musiikkialan-perustutkintoon-ha…

Suurin osa muusikon koulutuksesta toteutetaan ryhmäopetuksena, minkä vuoksi opiskelupaikat täytetään siten, että valituista opiskelijoista voidaan koota toimivia yhtyeitä.

Mikäli haet useampaan instrumenttiin, täytä niistä erilliset hakemukset valintakoeohjeen mukaisesti.

Jos muusikon opintosi Gradiassa ovat jääneet kesken ja haluat tehdä tutkintosi loppuun, ota yhteyttä Gradia Hakupalveluihin.

Kenelle

Elätkö musiikista ja elääkö musiikki sinussa? Oletko kiinnostunut live-esiintymisestä, yhdessä soittamisesta tai instrumenttiosaamisesi kehittämisestä? Haluatko tehdä töitä muusikkona tai ovatko musiikkialan jatko-opinnot tavoitteenasi? Tee unelmastasi totta ja opiskele muusikoksi Gradiassa.

Gradiassa saat opiskella uudella Suomalaisella musiikkikampuksella, ja pääset osallistumaan musiikkikampusyhteistyönä toteutettaviin produktioihin, kuten orkestereihin ja musikaaleihin.

Opiskeluasi rikastuttavat paikalliset, valtakunnalliset ja kansainväliset yhteistyöverkostot sekä EduFutura-yhteistyö.

Kuvaus

Muusikon tutkinnon voi suorittaa Gradia Jyväskylässä pääaineena joko pop/jazz-instrumentti tai klassinen instrumentti, hiphop tai musiikkiteatteri.

Opiskelu musiikkialan perustutkinnossa antaa sinulle valmiuksia toimia muusikkona tai musiikkiteknologina – tai hakeutua jatko-opintoihin. Opiskeluympäristönä on ainutlaatuinen Suomalainen musiikkikampus ja monialainen Gradia.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat, 100 osp, muusikko
• Musiikkialan toimintaympäristössä toimiminen 15 osp
• Musiikin esityskokoonpanossa toimiminen 30 osp
• Instrumenttitaitojen kehittäminen ja musiikin esittäminen 30 osp
• Musiikin hahmottaminen ja musiikkiohjelmiston valmistaminen 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp, esimerkiksi
• Solistina toimiminen 15 osp
• Säveltäminen 15 osp
• Laulunkirjoittaminen, 15 osp
• Musiikkialan esityksen tai tapahtuman toteuttaminen 15 osp
• Yhtyeen, kuoron tai orkesterin jäsenenä toimiminen 15 osp
• Korkeakouluopinnot 5-15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko opiskeluajan.

Kustannukset

Musiikkialan opiskelija tarvitsee oman instrumentin. Pop/jazz-laulajat tarvitsevat oma mikrofonin ja piuhan, jotka voidaan hankkia myös yhteistilauksena opintojen alkaessa. Muita opintojen aikana tarvittavia välineitä ovat mahdolliset musiikin hahmottamiseen liittyvät tehtäväkirjat tai monisteet sekä yhteisissä opinnoissa tai kahden tutkinnon opinnoissa tarvittavat oppikirjat.

Oma tietokone ja omat musiikkiohjelmistot ovat hyödyllisiä, mutta eivät välttämättömiä. Koulun IT-tila on opiskelijoiden käytössä. Instrumenttiharjoittelu on keskeinen osa muusikoksi kasvamista ja oppilaitoksemme tarjoaa mahdollisuuden omaan instrumenttiharjoitteluun. Opintojen alkaessa opiskelija voi lunastaa oppilaitoksen kulkukortin.

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Lisää koulutuksesta

Palsta 1/2

Kiinnostaako hip hop? Gradian muusikon koulutus

Gradian musiikkialan perustutkinnossa, muusikon koulutuksessa, on suuntautumisvaihtoehtona myös hiphop. Hip hopin suuntautumisvaihto on suunnattu kaikille räppäreille, DJ:lle ja biitin tekijöille, ja etenkin niille, jotka haluavat viedä sen musikaalisempaan suuntaan ja oppia yhteistyöstä muusikoiden kanssa. Suuntautumisvaihto toteutetaan yhteistyössä Kulttuuriyhdistys TUFF!:n kanssa. Opiskelu antaa sinulle valmiuksia niin muusikkona toimimiseen kuin jatko-opintoihin hakeutumiseenkin. Opiskeluympäristönä on ainutlaatuinen Suomalainen musiikkikampus, aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa. Kesällä muusikon koulutuksessa ovat haettavana ovat kaikki pop/jazz ja klassiset instrumentit. Instrumenttien ja hip hopin lisäksi haussa on uutena suuntautumisvaihtoehtona musiikkiteatteri.

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Huomaathan, että kyseessä on pääosin päiväopetuksena (klo 8-16) toteutettava koulutus, johon hakijan oletetaan pystyvän sitoutumaan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193