Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 2-3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Innostutko jatkuvasti muuttuvan mediakentän haasteista ja olet valmis oppimaan aina uutta? Oletko reipas ja pystyt tarvittaessa omaksumaan uusia tekniikoita ja vaihtamaan näkökulmaa tilanteesta riippuen? Et pelkää haasteita ja keskityt opintoihin rennolla, mutta tiukalla otteella. Yrittäjähenkisyys on eduksi. Jos vastaus on kyllä, hae meille. Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan erilaisissa videotuotannon, graafisen ja verkkojulkaisutuotannon tai tapahtumatuotannon tehtävissä.

Kelpoisuusvaatimukset

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio

Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen tietojen ja haastattelun pohjalta. Hakijoille lähetetään kutsu haastatteluun sähköpostitse. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu haastatteluun. Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: www.gradia.fi/jatkuva-haku/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustutkintojen…

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Koulutus antaa monipuoliset perusvalmiudet media-alan työtehtäviin.
Syksy 2020 ja kevät 2021 keskitytään AV-tuotantoon. Opinnot sisältävät mediamateriaalin toteuttamista, videon esituotantoa, tuotantoa ja jälkituotantoa sekä muun muassa ääni- ja valotuotannon perusteita.

Syksyn 2021 ja kevään 2022 opiskelija keskittyy kiinnostuksensa mukaan joko julkaisugrafiikan sekä verkkoviestinnän tuotantoon tai ääni- ja valotuotantoon. Julkaisutuotannon opinnot sisältävät muun muassa kuvankäsittelyä, graafista suunnittelua ja verkkosivuston tekemistä. Ääni- ja valotuotannossa opintoihin kuuluu esimerkiksi tapahtuma- ja saliäänen toteuttamista sekä valaisutuotannossa työskentelemistä.

Rakenne

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Videopainotteinen vuosi, s2020-k2021
Mediamateriaalien tekeminen,15 osp
Audiovisuaalinen tuotanto, 15 osp
Monikameratuotannossa työskentely, 15 osp
Videon esituotannossa ja tuotannossa työskentely, 15 osp
Videon jälkituotannossa työskentely, 15 osp

Julkaisupainotteinen vuosi, s2021-k2022
Media-alalla toiminen, 15 osp
Julkaisutuotannossa toimiminen, 15 osp
Julkaisugrafiikan tuotanto, 30 osp
Verkkosivuston tekeminen, 15 osp

tai

Tapahtumatuotantopainotteinen vuosi, s2021-k2022
Media-alalla toiminen, 15 osp
Tapahtuma- ja saliäänen toteuttaminen, 30 osp
Valaisutuotannossa työskentely, 30 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta. Opintojen aikana kustannuksia voi tulla opiskeluvälineistä ja erilaisista materiaalimaksuista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Gradiassa voit suorittaa ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, joilla voit syventää osaamistasi alalla.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Koulutuspaikkana on Viitaniemi 1 A-rakennus, Kankaan kampus sekä useat eri tapahtumatuotannon paikat eri puolilla Jyväskylää.