Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 2-3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan erilaisissa videokuvauksen ja mediatuotannon tehtävissä.

Innostutko jatkuvasti muuttuvan mediakentän haasteista ja olet valmis oppimaan aina uutta? Oletko reipas ja pystyt tarvittaessa omaksumaan uusia tekniikoita ja vaihtamaan näkökulmaa tilanteesta riippuen? Et pelkää haasteita ja keskityt opintoihin rennolla, mutta tiukalla otteella. Yrittäjähenkisyys on eduksi. Jos vastaus on kyllä, hae meille.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakemukset: Valinnassa on otettu huomioon kaikki määräaikaan mennessä saapuneet, riittävillä tiedoilla olevat hakemukset. Lisäksi valintakriteerinä voidaan käyttää haastatteluja tai työnäytteitä.
Koulutustarve: Peruskoulun/lukion jälkeen koulutuspaikkaa etsivät, joilta puuttuu ammatillinen perustutkinto. Ilman koulutuspaikkaa olevat, jotka työllistymiseensä tarvitsevat alan tutkinnon. Alan työkokemusta omaavat ja työssään mediatyötä tekevät.
Korkeakouluopintoja tehneille suosittelemme ensisijaisesti oppisopimusta, tutkinnon osia ja Gradian lyhytkursseja.

Mahdollisuus työllistyä alalle: Ammatillinen tutkinto parantaa hakijan mahdollisuuksia työllistyä tai vahvistaa osaamista hakijan omassa ammatissa.
Soveltuvuus alalle: Realistinen näkemys media-alasta ammattimaisena toimintana ja syvempi harrastuneisuus tai alan toimintoihin liittyvät harrastukset tai työkokemus.
Soveltuvuus opiskelijaksi: pystyy itsenäiseen vastuulliseen asiakkuustoimintaan ja tutkinnon suorittamiseen.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Koulutuksen painopisteinä ovat audiovisuaalisen tuotannon video-, tapahtumatuotannon- ja mediatuotannon tekniikat. Perustutkinto tarjoaa hyvän ponnahduslaudan myös media-alan jatko-opintoihin.
Hakijoille lähetetään tiedot mahdollisista haastatteluista ja valinta prosessista sähköpostilla.

Lisäksi keväällä 2020 opiskelijat osallistuvat projektiopintoina Taitaja 2020 -tapahtuman tuotantoihin Jyväskylän Paviljongissa.

Rakenne

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Ammatilliset tutkinnon osat yhteensä 145 osp
Media-alalla toiminen 15 osp
Mediamateriaalien tekeminen 15 osp
Audiovisuaalinen tuotanto 15 osp
Monikameratuotannossa työskentely 15 osp
Videon esituotannossa ja tuotannossa työskentely 15 osp
Videon jälkituotannossa työskentely 15 osp

Lisäksi esim.
Media-alalla työskentely 30 osp
Valaisutuotannossa työskentely 30 osp
Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta. Opintojen aikana kustannuksia voi tulla opiskeluvälineistä ja erilaisista materiaalimaksuista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Gradiassa voit suorittaa ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja, joilla voit syventää alan osaamistasi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Koulutuspaikkana on Viitaniemi 1 A-rakennus, Kankaan Kampus sekä useat eri tapahtumatuotannon paikat eri puolilla Jyväskylää.