Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Media-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Seuraava koulutus alkaa 12.8.2024. Haku koulutukseen on avoinna 4.3.-29.5.2024.

Kenelle

Innostutko jatkuvasti muuttuvan mediakentän haasteista ja olet valmis oppimaan aina uutta? Sinulla on luovuutta, visuaalista silmää ja sommittelukykyä sekä hyvät tietotekniset pohjataidot. Pystyt omaksumaan uusia tekniikoita, olet oma-aloitteinen, ongelmanratkaisutaitoinen ja joustava. Yrittäjähenkisyys on eduksi.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan monipuolisissa media- ja viestintäalan työtehtävissä. Sinulla voi olla alan työkokemusta, alan opintoja tai syvempää harrastuneisuutta. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena ja lähipäiviä on keskimäärin 3 päivää viikossa.

Kuvaus

Saat koulutuksessa monipuoliset perusvalmiudet media-alan eri työtehtäviin. Syksyllä 2024 alkava ryhmä suuntautuu erityisesti julkaisutuotannon ja painoviestinnän osaamisaloille ja tammikuussa 2025 alkava ryhmä audiovisuaalisen ja kuvallisen ilmaisun osaamisaloille.

Julkaisutuotannon ja painoviestinnän osaaja suunnittelee ja toteuttaa erilaisia digitaalisen ja painetun viestinnän mediatuotteita. Opintoihin sisältyy visuaalisen ilmeen suunnittelua, typografiaa, julkaisugrafiikkaa, painettavien ja sähköisten julkaisujen valmistusta sekä tulostamista. Voit valita opintoihisi myös esimerkiksi mainos- ja ajoneuvoteippausta, pakkaussuunnittelua tai verkkoviestintää, jossa opiskellaan käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnittelua sekä verkkosivujen toteuttamista ja ylläpitoa.

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutuksen sisältö

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Aikaisemmin hankittu osaaminen ja suoritetut tutkinnot otetaan huomioon suunniteltaessa ammatillisten ja yhteisten tutkinnon osien opintoja ja suorituksia.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisen perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat:
• Media-alalla toimiminen 25 osp
• Mediamateriaalien tekeminen 15 osp
• Julkaisutuotannossa toimiminen 15 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp, esimerkiksi:
• Pakkaustuotanto 15 osp
• Mainos- ja ajoneuvoteippaus 15 osp
• Painotuotteiden tulostaminen 15 osp
• Graafisen suunnittelun asiakaslähtöinen tuotteistaminen 15 osp
• Mediamateriaalin tuottaminen markkinointiin 15 osp
• Animoinnin ja liikegrafiikan toteuttaminen 15 osp
• Valokuvatuotanto 15 osp
• Verkkosivuston tekeminen 15 osp
• Videotuotannossa toimiminen 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp:
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Opiskelijoilta odotetaan mahdollisuutta käyttää omaa tietokonetta opintojen aikana. Oppilaitos tarjoaa Adoben ohjelmien lisenssit opintojen ajaksi.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193