Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Logistiikka

Paikkakunta

Jämsä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on n. 9 kk-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika koulutukseen on 22.9.2023-28.1.2024.

Jos sinulla on C-luokan ajokortti ja mahdollisesti myös voimassa oleva ammattipätevyys, opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kenelle

Haemme opiskelijaksi sinua, joka haluat työllistyä kuljetusalalle. Koulutus sopii erityisesti sinulle, joka olet itsenäiseen työskentelyyn kykenevä, huolellinen ja oma-aloitteinen. Lisäksi ymmärrät yhteistyön ja asiakaspalvelun merkityksen sekä vastuusi kuljettajana, joka tarvittaessa sopeutuu epäsäännöllisiin työaikoihin. Koulutus sopii myös sinulle, jolla on jo alan osaamista tai haluat päivittää osaamistasi.

Kuljetuspalveluiden osaamisalalta valmistutaan kuorma-autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi.

Kuvaus

Koulutuksen aikana opiskelet logistiikkaa, ajoneuvojen kuljettamista ja huoltamista. Perehdyt kuorma-auton kuormaamiseen ja purkamiseen eri apuvälineillä sekä kuorman varmistamiseen. Valmistut kuorma-autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, joka edistää ammattimaista liikennekäyttäytymistä ja jolla on valmiuksia monenlaisiin kuljetustehtäviin. Logistiikka-alan yritysten koko vaihtelee yhden työntekijän yrityksistä satoja henkilöitä työllistäviin yrityksiin. Logistiikka-alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja lähes kaikki osaavat työntekijät saavat töitä.

Koulutuksen sisältö

Logistiikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat ovat laajuudeltaan 60 osp ja muodostuvat seuraavista tutkinnon osista:
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
• Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana työskentely, 35 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Kuorma-autonkuljettaja
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen 15 osp
• Kuorma-autonkuljettajana työskentely 35 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp

Valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista valitaan yhteensä 85 osp laajuiset osiot, valinnaisia ovat esimerkiksi seuraavat:
• Kappaletavaran kuljettaminen yhdistelmäajoneuvolla, 35 osp
• Lämpösäädeltyjen elintarvikkeiden kuljettaminen, 35 osp
• Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely, 25 osp
• Erikoispitkän yhdistelmäajoneuvon kytkentä ja käyttäminen, 5 osp
• Kappaletavaranosturin käyttäminen, 5 osp
• Kuormakorin vaihtaminen, 5 osp
• Työkoneen kuljettajana työskentely, 25 osp
• Työkoneen siirtokuljetuksen toteuttaminen, 25 osp
• Yhdyskuntajätteiden kuljettaminen, 25 osp

Kustannukset

Opiskelijan maksettavaksi tulee erilaisia viranomaismaksuja kuten ajokoe-, ajokorttilupamaksu, ADR -ajoluvan koe- ja lunastusmaksu sekä digipiirturikortti. Lisäksi kustannuksia tulee työvaatteista ja opetustarvikkeista.

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. HOKSissa tarkentuu myös opintojen kesto, johon vaikuttaa aikaisemmin hankittu osaaminen. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193