Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Kasvatus- ja ohjausala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Kiinnostaako työ lasten parissa heidän kouluhaasteissaan tukien? Tai luova ja vauhdikas työ iltapäivätoiminnassa? Oletko kiinnostunut ohjaamisesta? Haluatko saada ammatin nopeasti? Haluatko säännöllisen päivätyön tai tehdä työtä osa-aikaisesti? Mikä tavoitteesi näistä onkaan, Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto kannattaa!

Kuvaus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet kasvatus- ja ohjausalasta. Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja voi työskennellä eri-ikäisten asiakkaiden ohjaustyössä eri koulutusasteilla (mm. peruskoulun ala- ja yläluokat, ammatillinen koulutus), koulutusmuodoissa ja (koululaisten) aamu- ja iltapäivätoiminnassa sekä vapaa-ajan toiminnassa. Hän osallistuu lasten, nuorten tai aikuisten kasvatukseen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän ohjaa yksilöitä ja edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun henkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnassa hän työskentelee itsenäisesti ja suunnitelmallisesti ohjaten erilaisia ryhmiä.

Opiskelu on monimuotoista: lähiopiskelua (lähiopiskelupäiviä n. 20), verkko-oppimista sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joka toteutetaan koulutussopimuksella (päätoimista opiskelua) tai oppisopimuksella.
Tutkinnon osissa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä, jotka järjestetään työpaikoilla tutkinnon osa kerrallaan.

Koulutuksen sisältö

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus on yksi osaamisala Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnossa.

Tutkinnossa on neljä pakollista tutkinnon osaa
• Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatusalalla 20osp
• Oppijan ja oppimisen ohjaus 40osp
• Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä 40osp
• Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus 30osp tai vaihtoehtoisesti Koulunkäynnin ja opiskelun ohjaus ja tuki 30osp

Lisäksi valitaan valinnaisia tutkinnon osia vähintään 20 osp laajuisesti:
• omasta tutkinnosta: Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä 20 osp, Musiikillisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa 10 osp
• tutkinnon osa perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 5-30 osp
• tutkinnon osa kasvatus- ja ohjausalan samasta tai toisesta osaamisalasta 30-50 osp
• korkeakouluopinnoista 5-30 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva
Palsta 1/2

Kasvatus- ja ohjausala Gradiassa

Gradiassa voi opiskella monipuolisia kasvatus- ja ohjausalan opintoja niin Jämsässä kuin Jyväskylässä. Jannika, Joonas ja Oona opiskelevat kasvatus- ja ohjausalalla, jossa oma persoona on tärkein työkalu ja jossa voi opiskella minkäikäisenä tahansa hyvin monipuolisesti jatko-opintoja unohtamatta. Kasvatus- ja ohjausala tarjoaa myös moninaiset työtehtävät ja hyvät työllisyysnäkymät!

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Björkman Virpi

Lehtori (opettaja)

Osallisuus ja ohjaaminen