Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Seuraava ryhmämuotoinen aloituspäivä on elokuussa 2024.

Saapuvia hakemuksia käsitellään jatkuvasti ja opinnot voi olla mahdollista aloittaa joustavasti. Lisätietoja voit kysyä Gradian hakupalveluista.

Kenelle

Opiskele kokiksi Jyväskylässä!

Kokki valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Haluatko sinä olla seuraava ruonvalmistuksen ammattilainen? Opintojen alussa teet ruokaa reseptien mukaan ja opit perusruoanvalmistusmenetelmät. Taitojen karttuessa muuntelet reseptejä ja ammattitaitoasi on tuntea raaka-aineet ja valmistaa niistä herkullisia aterioita. Kokin työ on tiimityötä keittiö- ja salihenkilökunnan kanssa. Luovuus, vastuullisuus ja joustavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia kokin työssä. Keittiössä on ajoittain kiirettä ja silloin tarvitset paineensietokykyä. Tulevia työpaikkojasi ovat ravintolat, lounaskahvilat, henkilöstöravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, keskus- ja jakelukeittiöt ja pikaruokapaikat. Voit työllistää itsesi myös yrittäjänä.

Voit myös hakeutua opiskelemaan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon yksittäisiä tutkinnon osia.

Kuvaus

Kokkina valmistat ruokaa asiakkaan tarpeet huomioiden. Osaat käyttää erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida työssäsi puhtaanapitoon, erityisruokavalioihin ja hygieniaan liittyvät asiat.

Opinnoissa suoritetaan hygieniapassi ja sinun on mahdollista suorittaa myös anniskelupassi.

Opiskelu on joustavaa ja ottaa huomioon opiskelijan elämäntilanteet. Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua sisältäen alalle tyypillisesti jonkin verraan ilta- ja viikonloppuopiskelua.

Oppilaitoksessa opiskellessasi opintosi koostuvat kontakti- tai verkko-opinnoista, opintokäynneistä, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työelämässä oppimisesta. Opiskelijatiimissä syvennät omia yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitojasi sekä itsenäistä ja vastuullista toimintaasi opiskelijana ja tulevana ammattilaisena. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Koulutuksen aikana voi hakeutua ulkomaille.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
• Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
• Lounasruokien valmistus 40 osp
• Annosruokien valmistus 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp, esimerkiksi
• Á la carte ruanvalmistus 30 osp
• Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
• Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
• Kahvilapalvelut 10 osp
• Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
• Yrityksessä toimiminen 15 osp

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan tarvitsemasi opinnot, opiskelutavat ja mahdolliset tukitoimet.

Kustannukset

Ammatillisessa perustutkinnossa opiskelu on maksutonta, mutta opiskelijat hankkivat työasut, työjalkineet ja opiskelumateriaalin. Kustannukset ovat noin 250-300 €.

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Koulutuksen osoite

Taulumäentie 45, Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Hinkkanen Anne

Opinto-ohjaaja

Opinto-ohjaus