Kokki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Koulutuksen tiedot
Koulutusala
Paikkakunta
Toteutusaika
Opiskelutapa
Laajuus
Hakuaika
Jatkuva hakuKenelle
Opiskele kokiksi Jyväskylässä!
Kokki valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Haluatko sinä olla seuraava ruonvalmistuksen ammattilainen? Opintojen alussa teet ruokaa reseptien mukaan ja opit perusruoanvalmistusmenetelmät. Taitojen karttuessa muuntelet reseptejä ja ammattitaitoasi on tuntea raaka-aineet ja valmistaa niistä herkullisia aterioita. Kokin työ on tiimityötä keittiö- ja salihenkilökunnan kanssa. Luovuus, vastuullisuus ja joustavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia kokin työssä. Keittiössä on ajoittain kiirettä ja silloin tarvitset paineensietokykyä. Tulevia työpaikkojasi ovat ravintolat, lounaskahvilat, henkilöstöravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, keskus- ja jakelukeittiöt ja pikaruokapaikat. Voit työllistää itsesi myös yrittäjänä.
Voit myös hakeutua opiskelemaan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon yksittäisiä tutkinnon osia.
Kuvaus
Kokkina valmistat ruokaa asiakkaan tarpeet huomioiden. Osaat käyttää erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida työssäsi puhtaanapitoon, erityisruokavalioihin ja hygieniaan liittyvät asiat.
Opinnoissa suoritetaan hygieniapassi ja sinun on mahdollista suorittaa myös anniskelupassi.
Opiskelu on joustavaa ja ottaa huomioon opiskelijan elämäntilanteet. Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua sisältäen alalle tyypillisesti jonkin verraan ilta- ja viikonloppuopiskelua.
Oppilaitoksessa opiskellessasi opintosi koostuvat kontakti- tai verkko-opinnoista, opintokäynneistä, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työelämässä oppimisesta. Opiskelijatiimissä syvennät omia yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitojasi sekä itsenäistä ja vastuullista toimintaasi opiskelijana ja tulevana ammattilaisena. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Koulutuksen aikana voi hakeutua ulkomaille.
Koulutuksen sisältö
Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Pakolliset tutkinnon osat
• Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
• Lounasruokien valmistus 40 osp
• Annosruokien valmistus 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp, esimerkiksi
• Á la carte ruanvalmistus 30 osp
• Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
• Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
• Kahvilapalvelut 10 osp
• Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
• Yrityksessä toimiminen 15 osp
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan tarvitsemasi opinnot, opiskelutavat ja mahdolliset tukitoimet.
Kustannukset
Ammatillisessa perustutkinnossa opiskelu on maksutonta, mutta opiskelijat hankkivat työasut, työjalkineet ja opiskelumateriaalin. Kustannukset ovat noin 250-300 €.
Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.
Koulutuksen osoite
Taulumäentie 45, Jyväskylä
Lisää koulutuksesta
Sopisiko sinulle oppisopimus?
Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Monta tapaa opiskella
Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.
Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.
Linkkilista
Kysy lisää, autamme mielellämme!
Gradia hakupalvelut
Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15
Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193