Laajuus

30-90 osp

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan tapahtumatuotannoissa ääni- ja valaisutehtävissä. Haluat täydentää aikaisemmin hankkimaasi media-alan osaamista.

Hakeutuminen

Haku koulutukseen on suljettu. Koulutuksen seuraava haku- ja aloitusaika ilmoitetaan myöhemmin.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutuksen pohjakoulutusvaatimuksena on media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, media-alan perustutkinto tai audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto. Myös aiemman työskentelyn tapahtuma- tai teatterituotannoissa tai media-alalla voidaan katsoa täyttävän pohjakoulutusvaatimuksen.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu valintahaastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Opinnoissa opit käyttämään erilaisia tapahtuma- ja teatterituotannoissa käytettäviä valaisu- ja äänentoistolaitteistoja sekä muita esitysteknisiä rakenteita. Henkilökohtaisten valintojen ja HOKS:n mukaan voit erikoistua joko valaisu- tai äänityöskentelyyn tai molempiin. Opinnot sisältävät teoriaopintojen lisäksi paljon käytännön harjoittelua ammatillisissa tuotannoissa.

Rakenne

Tutkinnon osat
• Tapahtuma- ja saliäänen toteuttaminen 30 osp
• Valaisutuotannossa työskentely 30 osp
• Tapahtumatuotannossa työskentely 30 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä