Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Media-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

30–75 osaamispistettä, 5–10 kuukautta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika koulutukseen on 12.4-5.6.2024 ja koulutus alkaa 12.8.2024.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan tapahtumatuotannoissa ääni- ja valaisutehtävissä. Haluat täydentää aikaisemmin hankkimaasi media-alan osaamista. . Sinulla on media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, media-alan perustutkinto tai audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto tai olet työskennellyt tapahtuma- tai teatterituotannoissa.

Kuvaus

Koulutuksessa opit käyttämään erilaisia tapahtuma- ja teatterituotannoissa käytettäviä valaisu- ja äänentoistolaitteistoja sekä muita esitysteknisiä rakenteita. Henkilökohtaisten valintojen ja HOKS:n mukaan voit erikoistua joko valaisu- tai äänityöskentelyyn. Opinnot sisältävät teoriaopintojen lisäksi paljon käytännön harjoittelua ammatillisissa tuotannoissa.

Koulutuksen sisältö

Tapahtuma- ja saliäänen tuottaminen 15 osp
- Äänentoistolaitteistot, signaalit, kaapeloinnit
- Analogi- ja digimikserit ja niiden käyttö
- Bändimiksaus
Valaisutuotannossa toimiminen 15 osp
- Valaisulaitteet, kaapeloinnit, ohjaussignaalit
- Valo-ohjausjärjestelmät ja niiden käyttö
- Showvalaisu
Tapahtumatekniikan rakentaminen 15 osp
Tapahtumatuotannossa toimiminen 30 osp
- Tapahtumaturvallisuus
- Sähköturvallisuus
- Trussi- ja lavarakenteet
- Telineet ja nostimet
- Ääni-, valo- ja kuvatekniikan kaapeloinnit

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Kustannukset

Opiskelu on maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi