Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kesto on n. 9 kk-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haemme opiskelijaksi sinua, joka haluat työllistyä kuljetusalalle. Koulutus sopii erityisesti sinulle, joka olet itsenäiseen työskentelyyn kykenevä, huolellinen ja oma-aloitteinen. Lisäksi ymmärrät yhteistyön ja asiakaspalvelun merkityksen sekä vastuusi kuljettajana, joka tarvittaessa sopeutuu epäsäännöllisiin työaikoihin. Koulutus sopii myös sinulle, jolla on jo alan osaamista tai haluat päivittää osaamistasi.

Kuljetuspalveluiden osaamisalalta valmistutaan kuorma-autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi.

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Jos sinulla on C-luokan ajokortti ja mahdollisesti myös voimassa oleva ammattipätevyys, opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio

Valittavilla tulee olla vähintään B-luokan ajo-oikeus sekä mahdollisimman nuhteeton ajohistoria, joka todistetaan ajokorttiotteella. Ajokorttiote vaaditaan kaikilta hakijoilta ja sen voi tilata ilmaiseksi Trafin oma asiointi palvelun kautta verkkopankkitunnuksia käyttäen https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kul…. Koulutuksen alkaessa ote ajoneuvoliikennerekisteristä ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Ajokorttiote on oltava mukana henkilökohtaisessa haastattelutilaisuudessa. Ajokorttiotteessa olevat rikkeet vaikuttavat opiskelijavalintaan.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Koulutuksen aikana opiskelet logistiikkaa, ajoneuvojen kuljettamista ja huoltamista. Perehdyt kuorma-auton kuormaamiseen ja purkamiseen eri apuvälineillä sekä kuorman varmistamiseen. Valmistut kuorma-autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, joka edistää ammattimaista liikennekäyttäytymistä ja jolla on valmiuksia monenlaisiin kuljetustehtäviin. Logistiikka-alan yritysten koko vaihtelee yhden työntekijän yrityksistä satoja henkilöitä työllistäviin yrityksiin. Logistiikka-alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja lähes kaikki osaavat työntekijät saavat töitä.

Rakenne

Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat 90 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp
• Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta 40 osp
• Kuorma-auto- / yhdistelmäajoneuvokuljetukset 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 55 osp, esimerkiksi
• Massatavarakuljetukset 30 osp
• Työkoneiden käyttö ja huolto 15 osp
• Ulkomaanliikenteen kuljetukset 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä ja vuorovaikutusosaaminen 11 osp
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9 osp
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6 osp
• Opiskelijan valitsemia yhteisen tutkinnon osien osaamistavoitteita 9 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. HOKSissa tarkentuu myös opintojen kesto, johon vaikuttaa aikaisemmin hankittu osaaminen. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Opiskelijan maksettavaksi tulee erilaisia viranomaismaksuja kuten ajokoe-, ajokorttilupamaksu, ADR -ajoluvan koe- ja lunastusmaksu sekä digipiirturikortti. Lisäksi kustannuksia tulee työvaatteista ja opetustarvikkeista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tyypillisimmät jatko-opinnot logistiikan perustutkinnon jälkeen ovat logistiikkainsinööri (AMK) ja tradenomi (AMK), kuljetusalan ammattitutkinto, liikenne-esimiehen erikoisammattitutkinto, teollisuusalojen työnjohdon erikoisammattitutkinto, liikenneopettajan erikoisammattitutkinto ja tavaraliikenteen yrittäjäkurssi.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä