Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

50 osaamispistettä, 2–4 kuukautta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

19.8.2024 alkavaan koulutukseen voit hakea 9.8.2024 saakka.

Kenelle

Kiinnostaako sinua mielenterveys- ja päihdetyö? Tarvitsetko omassa työssäsi mielenterveys- ja päihdetyön osaamisen päivitystä ja syventämistä tai haluatko suuntautua mielenterveys- ja päihdetyöhön? Opiskele Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon kuuluva tutkinnon osa Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä.

Kuvaus

Opinnot alkavat 19.8.24 uusien opiskelijoiden perehdytyksellä. Lähipäivät ovat 20.-21.8.24, 9.-10.9.24 ja 8.-9.10.24.

Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä -tutkinnon osan opiskelu antaa lisää valmiuksia toimia mielenterveys- ja päihdetyön ammatillisessa asiakastyössä ehkäisevässä, kuntouttavassa, hoidollisessa, toipumista edistävässä, haittoja vähentävässä tai asumispalveluja tukevassa työssä sosiaali- ja terveysalalla. Opintojen tavoitteena on, että opiskelija osaa toimia ammatillisesti mielenterveys- ja päihdeasiakkaan kanssa, huolehtia työturvallisuudestaan ja työhyvinvoinnistaan ja asettaa itselleen kehittämistavoitteita. Opinnot pitävät sisällään mielenterveys- ja päihdetyön tietoperustaa, ammatillista työskentelyä asiakkaan kanssa, palveluohjausta sekä perus- ja lääkehoitoa.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Opintoihin sisältyy lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetukseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Koulutuksen sisältö

Koulutus sisältää yhden tutkinnon osan Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta:
• Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä, 50 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on 190€.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Koskela Päivi

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala