Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Turvallisuusala

Paikkakunta

Jyväskylä

Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 vuosi, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Turvallisuusalan ammattitutkinto on tarkoitettu vartiointialan tehtäviin aikoville tai niissä jo toimiville. Tutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset valmiudet työskennellä vartioinnin eri tehtävissä, kuten vartijana, reseptionistina, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, arvokuljettajana tai turvatarkastajana.

Alalle hakeutuvan henkilön on oltava rehellinen, luotettava ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva. Hakijoilta ei edellytetä aiempaa kokemusta alalta.

Kuvaus

Turvallisuusalan ammattilaisena pääset tekemään monipuolista asiakaspalvelutyötä sekä huolehtimaan turvallisuudesta erilaisissa asiakaskohteissa. Vartijan työ edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja. Lisäksi hyvä fyysinen ja psyykkinen terveys ovat edellytys alalle hakeutumiselle. Työ on usein vuorotyötä.

Hakijan tulee olla vartijan työhön soveltuva sekä nuhteettoman taustan omaava henkilö. Edellytyksenä on myös riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen. Koulutuksen järjestäjällä on oikeus pyytää opiskelijaksi hakeutuvasta turvallisuus-selvityslaissa (726/2014) tarkoitettu suppea henkilöturvallisuusselvitys.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan turvallisuusalan ammattitutkinto.
Koulutus sisältää
Pakolliset tutkinnon osat:
• vartijan koulutus (väliaikaisen vartijan koulutus 40 h, vartijan koulutus 80 h)
• Pelastustoiminta
Valinnaiset tutkinnon osat:
• Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö
• Tilannehallinta
• Kaupan turvallisuus
• Toiminta eri vartiointimuodoissa

Lisäksi opintoihin sisältyy voimankäyttövälineiden (teleskooppipatukka ja kaasusumutin) koulutukset.

Opiskelija voi halutessaan myös suorittaa muita vapaavalintaisia tutkinnon osia. Opiskelun alussa kartoitetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja tehdään opiskelijalle henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) jonka mukaan opiskelun kulku suunnitellaan.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.
Opiskelija maksaa kortteihin liittyvät viranomaismaksut itse (n. 150 €).

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Opiskelu sisältää opiskelua luokassa ja koulun harjoitustiloissa, sekä oppimista työpaikalla. Opiskelija huolehtii itse työharjoittelupaikan hankkimisesta. Työnhakuvalmennus on osa koulutusta ja harjoittelupaikan hakemisessa avustetaan.

Vartijan koulutuksessa on läsnäolopakko ja mitään osa-aluetta ei voida korvata tai suorittaa itsenäisesti.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Pekkanen Niina

Lehtori (opettaja)

Talotekniikka ja turva-ala