Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Turvallisuusala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1 vuosi

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika tähän koulutukseen on 4.3.-23.8.2024 . Koulutus alkaa 30.9.2024.

Kenelle

Turvallisuusalasta kiinnostuneet alalle soveltuvat henkilöt, jotka tunnetaan rehellisiksi ja luotettaviksi ja ovat henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan sopivia turvallisuusalan työtehtäviin.

Kuvaus

Turvallisuusalan ammattilaisena pääset tekemään monipuolista asiakaspalvelutyötä sekä huolehtimaan turvallisuudesta erilaisissa asiakaskohteissa. Vartijan työ edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja. Lisäksi hyvä fyysinen ja psyykkinen terveys ovat edellytys alalle hakeutumiselle. Työ on usein vuorotyötä.

Hakijan tulee olla vartijan työhön soveltuva sekä nuhteettoman taustan omaava henkilö. Edellytyksenä on myös riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen. Koulutuksen järjestäjällä on oikeus pyytää opiskelijaksi hakeutuvasta turvallisuus-selvityslaissa (726/2014) tarkoitettu suppea henkilöturvallisuusselvitys.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan turvallisuusalan ammattitutkinto.
Koulutus sisältää
Pakolliset tutkinnon osat:
- vartijan koulutus (väliaikaisen vartijan koulutus 40 h, vartijan koulutus 80 h)
- Pelastustoiminta
Valinnaiset tutkinnon osat:
- Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö
- Tilannehallinta
- Kaupan turvallisuus
- Toiminta eri vartiointimuodoissa

Lisäksi opintoihin sisältyy voimankäyttövälineiden (teleskooppipatukka ja kaasusumutin) koulutukset.

Opiskelija voi halutessaan myös suorittaa muita vapaavalintaisia tutkinnon osia. Opiskelun alussa kartoitetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja tehdään opiskelijalle henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) jonka mukaan opiskelun kulku suunnitellaan.

Opiskelu sisältää opiskelua luokassa ja itsenäistä opiskelua sekä koulun harjoitustiloissa ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelija huolehtii itse työharjoittelupaikan hankkimisesta. Työnhakuvalmennus on osa koulutusta ja harjoittelupaikan hakemisessa avustetaan.

Vartijan koulutuksessa (120 h) on läsnäolopakko ja tästä osa-alueesta ei mitään voida korvata tai suorittaa itsenäisesti.
Viranomaisen perimät kustannukset (korttimaksut) jäävät opiskelijan maksettavaksi.

Koulutus toteutetaan ajalla 30.9.2024 – 30.5.2025 (syysloma 14.10-20.10.2024 ja joululoma 23.12.2024-6.1.2025).

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.
Opiskelija maksaa kortteihin liittyvät viranomaismaksut itse (n. 150 €).

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Pekkanen Niina

Lehtori (opettaja)

Talotekniikka ja turva-ala