Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 vuotta opiskelijan aikaisemmin hankkiman osaamisen ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko tehdä töitä käsillä ja nähdä heti töittesi tuloksen? Oletko oma-aloitteinen, luova ja huolellinen? Talonrakentajana pääset monipuolisiin ja vaihteleviin työpaikkoihin ja -olosuhteisiin työskentelemään erilaisilla työvälineillä ja materiaaleilla itsenäisesti ja yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa. Talonrakentajana toimit vastuullisesti huomioiden työturvallisuus. Talonrakentajan työ säilyy pitkälle tulevaisuuteen seuraaville sukupolville.

Seuraava ryhmä aloittaa 2.9.2019. Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti nopeammin eteneville eli sopii sinulle, jolla on jo jonkin verran osaamista ja kokemusta talonrakentamisesta. Mahdolliset haastattelut pidetään elokuun aikana ja valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään viikkoa ennen opintojen alkua. Opiskelijavalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen ja mahdollisen haastattelun perusteella.

Kuvaus

Opinnoissasi opit mm. kirvesmies-, muuraus-, laatoitus- ja betonointi- ja raudoitustöitä. Valmistut talonrakentajaksi. Talonrakentajat työskentelevät sekä uudis- että korjausrakennustyömailla. Uudisrakentaminen noudattaa taloussuhdanteita. Korjausrakentajia tarvitaan jatkuvasti.

Rakenne

- Rakennusalan perustutkinnon pakollinen tutkinnon osa on perustustyöt 25 osp. - Talonrakennusalan osaamisalalla toinen pakollinen tutkinnonosa on runkovaiheen työt 50 osp.

Lisäksi opiskellaan valinnaisia tutkinnonosia
- sisävalmistusvaiheen työt
- ulkoverhous- ja kattotyöt
- muuraus
- laatoitustyö
- raudoitus- ja betonointi ja muottityöt
- korjausrakentaminen

Perustutkintoon kuuluvat myös yhteiset tutkinnon osat 35 osp, jotka ovat yleissivistäviä opintoja.

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Kustannukset

Opiskelija maksaa itse opiskeluun tarvittavat työvälineet

Jatko-opintomahdollisuudet

Rakennusalan perustutkinnon jälkeen voit hakea opiskelemaan esimerkiksi talonrakennusalan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.
Rakennusalan perustutkinto antaa myös kelpoisuuden ja valmiudet opiskella rakennusmestariksi, insinööriksi tai diplomi-insinööriksi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
24.6.–31.7. ma–pe klo 12–15

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä