Suomen IB-koulujen rehtorit, opinto-ohjaajat ja koordinaattorit Lyseolle 31.1.

Suomen IB-koulujen rehtorit, IB-koordinaattorit ja opinto-ohjaajat kokoontuvat Jyväskylän Lyseoon 31.1. - 1.2. kehittämään IB-koulujen toimintaa Suomessa. Suurin osa suomalaisista International Baccalaureate -opintoja järjestävistä kouluista tarjoaa suomalaista lukiokoulutusta vastaavaa Diploma-tutkintoa. Myös Jyväskylän Lyseon lukioon opiskelija voi hakea IB-linjalle suorittaakseen Diploma-tutkinnon.

Suomen IB-koulujen valtakunnallisen tapaamisen keskeisiä teemoja ovat koulujen välisen yhteistyön lisääminen, IB-ylioppilaiden hakeutuminen korkeakouluihin Suomeen ja ulkomaille ja IB-linjan kehittäminen osana kouluja. 

Diploma-opinnot ovat akateemisesti haastavat ja edellyttävät kouluilta mm. korkeatasoisia luonnontieteiden laboratorioita, mahdollisuudet ja ohjauksen tieteelliseen tiedonhakuun ja tutkimustyöhön sekä IB-opintoja varten koulutetut opettajat. Akateemisten opintojen lisäksi tutkintoon kuuluu tasapainoiseen elämäntapaan tähtäävä vapaa-ajan ohjelma, jota ohjaavat siihen koulutetut koordinaattorit. IB-linjalla opetus on englanniksi. 

IB-opintoja tarjoaa yli 4700 koulua eri maassa. IB Diploma -tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden Suomessa ja muualla maailmassa. 

Lisätietoja

Riikka Lahtonen, IB-koordinaattori, Jyväskylän Lyseon lukio, puh. 040 341 4737