Tule täydentämään osaamistasi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osilla!

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu
Verkko-opiskelu

Laajuus

30 tai 60 osaamispistettä

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutus on mahdollista aloittaa syksyllä 2024 viikoilla 40 ja 48 sekä keväällä 2025 viikolla 5. Koulutus on mahdollista suorittaa myös pääosin verkko-opintoina.

Hakijoille järjestetään valintahaastattelu.

Hakijoiden tulee liittää kopio tutkintotodistuksesta hakemukseensa.

Kenelle

Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalalla? Haluatko laajentaa tai päivittää osaamistasi? Tule täydentämään osaamistasi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osilla!

Kuvaus

Saat vahvaa osaamista kotona asuvan asiakkaan hoitoon ja ohjaukseen sekä toimintakyvyn ja arjessa selviytymisen edistämiseen. Perehdyt keskeisimpiin sairauksiin, niiden hoitotyöhön ja myös akuuttihoitoon. Tutkinnon osan suoritettuasi voit toimia mm. kotihoidossa, lyhytaikaishoidon ympäristöissä ja sairaanhoitoa toteuttavissa yksiköissä, esimerkiksi terveyskeskusten vastaanotoilla tai vuodeosastoilla ja erikoissairaanhoidon osastoilla. Voit työskennellä myös ikäihmisten palvelukeskuksissa ja palveluasumisessa.

Lähiopetuksessa harjaannut sairaanhoidon ja huolenpidon työmenetelmien, -välineiden ja materiaalien käyttämiseen hyödyntäen näyttöön perustuvaa tietoa. Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja oppimistehtäviä, verkko-opetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tutkinnon osassa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä, jotka järjestetään työpaikalla. Opetus tapahtuu yhteistyössä työelämän kanssa, mikä auttaa sinua verkostoitumaan alan työyksiköiden kanssa.

Koulutuksen sisältö

Voit opiskella koulutukseen sisältyvät molemmat tutkinnon osat tai halutessasi vain toisen:

• Kotihoidossa toimiminen 30 osp
• Sairaanhoitotyössä toimiminen 30 osp

Laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa otamme huomioon aikaisemman ammattitaitosi ja työkokemuksesi. Opintojen kesto määritellään tässä yhteydessä.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut