Kasvata juuresi puutarha-alaan!

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Puutarha-ala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Ryhmämuotoiset aloitukset ovat tammi- ja elokuussa. Seuraava ryhmämuotoinen aloitus opintoihin on 15.1.2024.
Osaamisalavalinta tehdään opintojen aikana. Osaamisalaksi voi valita viheralan, kukka- ja puutarhakaupan tai puutarhatuotannon osaamisalan.

Kenelle

Oletko asiakaslähtöinen, kiinnostunut kasveista, ympäristön viihtyvyydestä sekä vaihtelevista käytännön työtehtävistä? Oletko valmis reippaaseen työskentelyyn ulkona tai sisätiloissa? Puutarhurin ammatissa pääset työskentelemään käsillä, näet oman työsi tulokset ja vaikutukset tulevaisuudessa.

Sinulla on hyvä olla valmiudet myös itsenäiseen opiskeluun, sillä koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Koululla tapahtuvan lähiopiskelun lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Kuvaus

Opit yrittäjämäiseen työskentelyyn puutarha-alan eri työtehtävissä. Valmistut puutarhuriksi, joka huomioi kestävän kehityksen ja toimii vastuullisesti ympäristön parhaaksi. Usein työ pitää sisällään sosiaalista kanssakäymistä monialaisten ihmisten kanssa, etenkin myyntityössä sekä neuvonnan muodossa. Lisäksi tunnistat eri kasvilajeja ja niiden ominaisuuksia sekä tiedät luonnon kiertokulkuun liittyviä lainalaisuuksia.

Toimit ammattilaisena puutarha-alalla, jossa on tekemisen meininki. Opintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus työskennellä esim. tuotantopuutarhoilla, kukka- ja puutarhakaupoissa, viherrakennusyrityksissä tai alan itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö

Puutarha-alan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Kaikille pakolliset tutkinnon osat
• Puutarhatöiden tekeminen 25 osp
• Puutarha-alan organisaatiossa toimiminen 15 osp

Pakolliset tutkinnon osat, puutarhatuotannon osaamisala
• Puutarhakasvien tuottaminen avomaalla 30 osp
• Puutarhakasvien tuottaminen katetuissa olosuhteissa 30 osp

Pakolliset tutkinnon osat, kukka- ja puutarhakaupan osaamisala
• Asiakaspalvelu ja myyntityö puutarha-alan myymälässä 30 osp
• Myymälätyöskentely puutarha-alalla 30 osp

Pakolliset tutkinnon osat, viheralan osaamisala
• Viheralueiden rakentaminen 30 osp
• Viheralueiden kunnossapito 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 45 osp (3 x 15 osp)
Voit valita 20 eri vaihtoehdosta oman mielenkiintosi ja työssäoppimispaikkasi mahdollisuuksien mukaan mm. kukkasidontatöitä, kasviryhmän tuottamista ja kasvillisuuden käyttämistä viheralueilla.

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Se tehdään tutkinnon opetussuunnitelman sekä opiskelijan tavoitteiden ja valintojen perusteella. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Opiskelijan on hankittava turvajalkineet. Lisäksi on suositeltavaa hankkia eri työtehtävien mukainen työvaatetus. Opiskelijalla odotetaan olevan käytössään oma tietokone, toimivine tietoverkkoyhteyksineen.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Honkanen Outi

Lehtori (opettaja)