Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 - 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Oletko asiakaslähtöinen, kiinnostunut kasveista, ympäristön viihtyvyydestä sekä vaihtelevista käytännön työtehtävistä?

Puutarhurin ammatissa pääset työskentelemään käsillä, näet oman työsi tulokset ja vaikutukset tulevaisuudessa. Puutarha-alan tavoitteena on tuottaa terveellistä ravintoa ja koristekasveja, rakentaa ja hoitaa viheralueita sekä toteuttaa sisätilojen ja juhlien somistusta.
Puutarha-alan ammattilaiselta vaaditaan hyvää terveydentilaa, valmiutta työskennellä erilaisissa olosuhteissa sekä kykyä sopeutua alan kiiresesonkeihin

Hakeutuminen

Opinnot on mahdollista aloittaa myös joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Riittävä terveys alan työtehtäviin. Opiskelija valinnassa voidaan painottaa koulutustarvetta ja työllistymismahdollisuuksia sekä opiskeluvalmiuksia tutkinnon suorittamiseksi.

Kuvaus

Opit yrittäjämäiseen työskentelyyn puutarha-alan eri työtehtävissä. Valmistut puutarhuriksi, joka huomioi kestävän kehityksen ja toimii vastuullisesti ympäristön parhaaksi. Usein työ pitää sisällään sosiaalista kanssakäymistä monialaisten ihmisten kanssa, etenkin myyntityössä sekä neuvonnan muodossa. Lisäksi tunnistat eri kasvilajeja ja niiden ominaisuuksia sekä tiedät luonnon kiertokulkuun liittyviä lainalaisuuksia.

Toimit ammattilaisena puutarha-alalla, jossa on tekemisen meininki. Opintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus työskennellä esim. tuotantopuutarhoilla, kukka- ja puutarhakaupoissa, viherrakennusyrityksissä tai alan itsenäisenä yrittäjänä.

Rakenne

Kaikille pakolliset tutkinnon osat:
- Työskentely puutarha-alalla 25 osp
- Yrittäminen puutarha-alalla 20 osp

Osaamisaloittain pakolliset tutkinnon osat:

Puutarhatuotannon osaamisala:
- Puutarhakasvien tuottaminen 60 osp

Kukka- ja puutarhakaupan osaamisala:
- Asiakkaiden palveleminen ja myymälätyöskentely kukka- tai puutarhakaupassa 60 osp

Viheralan osaamisala:
- Viheralueiden rakentaminen ja ylläpitotöiden tekeminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:
Suoritettavia valinnaisia tutkinnon osia yhteensä 40 osp.
Valinnaiset tutkinnon osat vaihtelevat laajuudeltaan 5-15 osp.
Voit valita 17 eri vaihtoehdosta oman mielenkiintosi ja työssäoppimispaikkasi mahdollisuuksien mukaan mm. kukkasidontatöitä, viljelyteknologiaa ja pihasuunnitelmien laatimista.

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp.

Monta tapaa opiskella

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Se tehdään tutkinnon opetussuunnitelman sekä opiskelijan tavoitteiden ja valintojen perusteella. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Voit tulla myös suorittamaan tutkinnon osia omien osaamistarpeidesi mukaan.

Kustannukset

Opiskelijan on hankittava turva- ja suojavaatetus (turvakengät, suojakäsineet, työvaatteet) sekä sadevaatetus tarvittaessa. Valitsemallasi osaamisalalla tulee yhden kirjan hankintakustannus ja korttikoulutusten korttimaksut.

Jatko-opintomahdollisuudet

Puutarha-alan osaamista voit lisätä suorittamalla puutarha-alan ammattitutkinnon ja/tai erikoisammattitutkinnon, joista löydät opintoja mm. floristiikasta, puiden hoidosta, viheralueiden rakentamisesta ja viheralueiden ylläpidosta tai kasvien erikoistuotannosta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa hortonomiksi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä