Laajuus

Opintojen laajuus on 45 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 10 kk, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Oletko kiinnostunut muodista ja pukeutumisesta? Haluatko kehittyä vaatetusalan erityisosaajaksi, neuvoa ja opastaa asiakasta vaatevalinnoissa? Onko sinulla jo työpaikka vaatemyymälässä ja haluat syventää osaamistasi? Tule koulutukseen oppimaan uutta ja varmistamaan oma osaamisesi!

Koulutuksessa opit ohjaamaan asiakasta vaatevalinnoissa huomioiden kokonaisvaltaisesti asiakkaan persoonallisen tyylin, vartalotyypin, mittasuhteet ja pukeutumisessa käytettävän värimaailman. Pukeutumisneuvojana sinulla on myös silmää tarkistaa valitun vaatteen istuvuus asiakkaan vartalolle. Opit etsimään tietoa kauden trendeistä, hallitsemaan eri vaatetusalan materiaalit ja opastamaan asiakasta vaatehuollossa. Opit myös hallitsemaan etikettipukeutumisen.

Hakeutuminen

Haku koulutukseen on suljettu. Seuraavan koulutuksen hakuaika ja koulutuksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kelpoisuusvaatimukset

Vaatetusalan ja/tai kaupallisen alan pohjakoulutus tai niitä vastaavat tiedot sekä työkokemusta alalta. Myös muu muoti- ja kauneusalan koulutus ja työkokemus huomioidaan hakeutumisessa. Hakijalta toivotaan luovuutta, esteettisyyttä ja hyviä yhteistyötaitoja.

Kaikki hakijat haastatellaan.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Pukeutumisneuvoja työskentelee yleisimmin vaatekaupassa asiakaspalvelijana ja myyntitehtävissä. Pukeutumisneuvojan ammattitaito antaa hyvää lisäosaamista myös sisäänostajan tehtävissä toimivalle. Ompelualan yrittäjä pystyy pukeutumisneuvontaosaamisellaan palvelemaan entistä paremmin asiakkaitaan vaatteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Pukeutumisneuvoja voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Rakenne

Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto
• Pukeutumisneuvojana toimiminen 45 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus on ilta- ja monimuotokoulutusta kaksi iltaa viikossa sekä mahdollisia viikonloppuopintoja. Opinnot voi suorittaa myös työn ohessa.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutusmaksu 250 €

Hakupalvelut

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
28.6. - 6.8.2021 (ma - pe)
puhelin klo 9 - 12
chat klo 13 - 15 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä