Laajuus

Opintojen laajuus on 45 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 10 kk, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Oletko kiinnostunut muodista ja pukeutumisesta? Haluatko kehittyä vaatetusalan erityisosaajaksi, neuvoa ja opastaa asiakasta vaatevalinnoissa? Onko sinulla jo työpaikka vaatemyymälässä ja haluat syventää osaamistasi? Tule koulutukseen oppimaan uutta ja varmistamaan oma osaamisesi. Koulutuksessa opit ohjaamaan asiakasta vaatevalinnoissa huomioiden kokonaisvaltaisesti asiakkaan persoonallisen tyylin, vartalotyypin, mittasuhteet ja pukeutumisessa käytettävän värimaailman. Pukeutumisneuvojana sinulla on myös silmää tarkistaa valitun vaatteen istuvuus asiakkaan vartalolle. Opit etsimään tietoa kauden trendeistä, hallitsemaan eri vaatetusalan materiaalit ja opastamaan asiakasta vaatehuollossa. Opit myös hallitsemaan etikettipukeutumisen.

Kelpoisuusvaatimukset

Vaatetusalan ja/tai kaupallisen alan pohjakoulutus tai niitä vastaavat tiedot sekä työkokemusta alalta. Myös muu muoti- ja kauneusalan koulutus ja työkokemus huomioidaan hakeutumisessa. Hakijalta toivotaan luovuutta, esteettisyyttä ja hyviä yhteistyötaitoja.

Kuvaus

Pukeutumisneuvoja työskentelee yleisimmin vaatekaupassa asiakaspalvelijana ja myyntitehtävissä. Pukeutumisneuvojan ammattitaito antaa hyvää lisäosaamista myös sisäänostajan tehtävissä toimivalle. Ompelualan yrittäjä pystyy pukeutumisneuvonta -osaamisellaan palvelemaan entistä paremmin asiakkaitaan vaatteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Pukeutumisneuvoja voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Rakenne

Vaatetusalan erikoisammattitutkinto
• Pukeutumisneuvojana toimiminen

Monta tapaa opiskella

Koulutus on ilta- ja monimuotokoulutusta kaksi iltaa viikossa sekä mahdollisia viikonloppuopintoja.
Opinnot voi suorittaa myös työn ohessa.

Kustannukset

Koulutusmaksu 250 €

Jatko-opintomahdollisuudet

Vaatetusalan erikoisammattitutkintoa voi suorittaa Gradiassa tutkinnon osittain, jos tavoitteena on koko tutkinnon suorittaminen.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä