Laajuus

Opintojen laajuus on 45 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 10 kk, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Oletko kiinnostunut muodista ja pukeutumisesta? Haluatko kehittyä vaatetusalan erityisosaajaksi, neuvoa ja opastaa asiakasta vaatevalinnoissa? Onko sinulla jo työpaikka vaatemyymälässä ja haluat syventää osaamistasi? Tule koulutukseen oppimaan uutta ja varmistamaan oma osaamisesi!

Koulutuksessa opit ohjaamaan asiakasta vaatevalinnoissa huomioiden kokonaisvaltaisesti asiakkaan persoonallisen tyylin, vartalotyypin, mittasuhteet ja pukeutumisessa käytettävän värimaailman. Pukeutumisneuvojana sinulla on myös silmää tarkistaa valitun vaatteen istuvuus asiakkaan vartalolle. Opit etsimään tietoa kauden trendeistä, hallitsemaan eri vaatetusalan materiaalit ja opastamaan asiakasta vaatehuollossa. Opit myös hallitsemaan etikettipukeutumisen.

Hakeutuminen

Hakuaika koulutukseen on 20.6.- 3.8.2022. Opinnot alkavat syyskuun alussa.

Kelpoisuusvaatimukset

Vaatetusalan ja/tai kaupallisen alan pohjakoulutus tai niitä vastaavat tiedot sekä työkokemusta alalta. Myös muu muoti- ja kauneusalan koulutus ja työkokemus huomioidaan hakeutumisessa. Hakijalta toivotaan luovuutta, esteettisyyttä ja hyviä yhteistyötaitoja.

Kaikki hakijat haastatellaan.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Pukeutumisneuvoja työskentelee yleisimmin vaatekaupassa asiakaspalvelijana ja myyntitehtävissä. Pukeutumisneuvojan ammattitaito antaa hyvää lisäosaamista myös sisäänostajan tehtävissä toimivalle. Ompelualan yrittäjä pystyy pukeutumisneuvontaosaamisellaan palvelemaan entistä paremmin asiakkaitaan vaatteiden suunnittelussa ja valmistuksessa. Pukeutumisneuvoja voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Rakenne

Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinto
• Pukeutumisneuvojana toimiminen 45 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus on ilta- ja monimuotokoulutusta kaksi iltaa viikossa sekä mahdollisia viikonloppuopintoja. Opinnot voi suorittaa myös työn ohessa.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Opiskelijamaksu 190 €

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
26.6.-29.7. ma-pe:
puhelin klo 9 - 12, chat klo 13 - 15


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä