Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jämsä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

6 kuukautta–1 vuosi.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Seuraavat ryhmämuotoiset aloitukset ovat:
• 13.8.2024 aloitukseen otetaan huomioon 31.7.2024 mennessä tulleet hakemukset. Pääsy- ja soveltuvuuskoepäivä on 7.8.2024 Kielitaidon arviointi on 21.8.2024.
• 7.1.2025 aloitukseen otetaan huomioon 4.11.2024. mennessä tulleet hakemukset. Pääsy- ja soveltuvuuskoepäivä on 13.11.2024. Kielitaidon arviointi 27.11.2024.

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on jo aikaisempia opintoja tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Gradian hakupalveluista.

Hakijoiden tulee liittää kopio tutkintotodistuksesta hakemukseensa.

Kenelle

Voit hakeutua opiskelemaan perustason ensihoitoa, jos olet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö ja haluat lisätä, täydentää tai päivittää osaamistasi.

Kuvaus

Opinnoissasi perehdyt äkillisesti sairastuneen henkilön akuutti- ja ensihoitotyön toteuttamiseen työryhmän jäsenenä. Lisäksi perehdyt akuutti- ja ensihoitotyössä käytettäviin välineisiin, tutkimuksiin sekä lääkkeisiin.

Suoritettuasi opinnot voit toimia esimerkiksi erilaisissa ensihoidon yksiköissä, sairaaloiden päivystyspoliklinikoilla, terveyskeskusten päivystysvastaanotoilla, kotihoidossa tai palvelutalossa.

Opiskelu on pääsääntöisesti lähiopiskelua. Opintoihin sisältyy myös verkko-opintoja, opintokäyntejä. erilaisia oppimistehtäviä, projekteja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikalla tapahtuva oppiminen sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Opiskelijatiimissä syvennät omia yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitojasi sekä itsenäistä ja vastuullista toimintaasi opiskelijana ja tulevana ammattilaisena.

Koulutuksen sisältö

Voit opiskella seuraavat tutkinnon osat:

• Akuuttihoitotyössä toimiminen 35 osp
• Ensihoidossa toimiminen 40 osp
• Immobilisaatiohoitotyössä toimiminen 15 osp
• Monipotilas- ja suuronnettomuustilanteissa toimiminen 15 osp

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Kustannuksia koituu työvaatetuksesta (suojahousut ja turvakengät) sekä oppikirjoista.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut