Tieto- ja viestintätekniikka: perustutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa opit tietotekniikkaa, tietojärjestelmiä, asiakaspalvelutaitoja, ongelmanratkaisutaitoja ja loogista päättelykykyä. Ala kehittyy jatkuvasti, ja monenlaisia osaajia tarvitaan vaihteleviin työtehtäviin.

Tutustu ja hae koulutuksiin!

Annetuilla hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia.

Opiskelusta ja työtehtävistä

Tieto- ja viestintätekniikan opinnoista valmistut it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi, elektroniikka-asentajaksi tai tietoverkkoasentajaksi. Suuntautumisvalinta tehdään opintojen alettua.

Työllistyt esimerkiksi www-sivujen suunnittelu- ja toteutustehtäviin, helpdesk- ja lähitukitehtäviin tai kodinkoneliikkeessä myyjän tehtäviin, kiinteistöjen tietoliikenneyhteyksien ja turvajärjestelmien asentamistöihin tai asiakkaiden laitteiden huoltotehtäviin huoltoliikkeessä.

Ammatillinen perustutkinto antaa ammatin ja laajat ammatilliset perusvalmiudet alan työtehtäviin. Työelämässä nimikkeet voivat toki olla – ja usein ovatkin – erit kuin tutkintonimikkeet. Ammatillinen perustutkinto koostuu usein kahdesta tai useammasta osaamisalasta, joista opiskelija valitsee suuntansa. Tutkintoon voi hakeutua joko jatkuvassa haussa tai yhteishaussa.

Opiskelijatarinoita: Santeri ja Valtteri