Tieto- ja viestintätekniikka: perustutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnossa opit tietotekniikkaa, tietojärjestelmiä, asiakaspalvelutaitoja, ongelmanratkaisutaitoja ja loogista päättelykykyä. Ala kehittyy jatkuvasti, ja monenlaisia osaajia tarvitaan vaihteleviin työtehtäviin.

Tutustu ja hae koulutuksiin!

Opiskelusta ja työtehtävistä

Tieto- ja viestintätekniikan opinnoista valmistut it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi, elektroniikka-asentajaksi tai tietoverkkoasentajaksi. Suuntautumisvalinta tehdään opintojen alettua.

Työllistyt esimerkiksi www-sivujen suunnittelu- ja toteutustehtäviin, helpdesk- ja lähitukitehtäviin tai kodinkoneliikkeessä myyjän tehtäviin, kiinteistöjen tietoliikenneyhteyksien ja turvajärjestelmien asentamistöihin tai asiakkaiden laitteiden huoltotehtäviin huoltoliikkeessä.

Ammatillinen perustutkinto antaa ammatin ja laajat ammatilliset perusvalmiudet alan työtehtäviin. Työelämässä nimikkeet voivat toki olla – ja usein ovatkin – erit kuin tutkintonimikkeet. Ammatillinen perustutkinto koostuu usein kahdesta tai useammasta osaamisalasta, joista opiskelija valitsee suuntansa. Tutkintoon voi hakeutua joko jatkuvassa haussa tai yhteishaussa.

Opiskelijatarinoita: Santeri ja Valtteri