Puhtaus ja kiinteistö: perustutkinnot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnossa opit puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työtehtävissä tarvittavia taitoja. Opinnoista valmistut toimitilahuoltajaksi tai kiinteistönhoitajaksi.

Tutustu ja hae koulutuksiin!

Opiskelusta ja työtehtävistä

Toimitilahuoltaja on puhdistuspalvelualan ammattilainen. Hän hallitsee käytännön siivoustyön ja työhön liittyvät palvelutehtävät sekä vastaa omalta osaltaan toimitilojen viihtyisyydestä.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon toimitilahuollon osaamisalan suorittaneella on monipuoliset valmiudet työskennellä itsenäisesti erilaisten asiakaskohteiden ja toimitilojen ylläpitosiivous- ja perussiivoustehtävissä. Koulutuksen jälkeen voi toimia myös yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Kiinteistönhoitajan työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi kiinteistön huoltotyöt ja teknisten järjestelmien hoito.

Ammatillinen perustutkinto antaa ammatin ja laajat ammatilliset perusvalmiudet alan työtehtäviin. Työelämässä nimikkeet voivat toki olla – ja usein ovatkin – erit kuin tutkintonimikkeet. Ammatillinen perustutkinto koostuu usein kahdesta tai useammasta osaamisalasta, joista opiskelija valitsee suuntansa. Tutkintoon voi hakeutua joko jatkuvassa haussa tai yhteishaussa.

Opiskelijatarina: Laura, toimitilahuoltaja