Laajuus

Opintojen laajuus on 25 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-4 kuukautta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Opiskele mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon kuuluva tutkinnon osa Melenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen. Koulutus on sopiva sinulle, mikäli olet kiinnostunut lisäämään ja kehittämään mielenterveys- ja päihdetyön menetelmäosaamista omassa työssäsi.

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään aikaisempia sosiaali- ja terveysalan opintoja, työkokemusta alalta tai muulla tavoin hankittua osaamista, esim. vapaaehtoistyöstä.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko sähköpostilla tai puhelimitse. Soveltuvat hakijat kutsutaan valintahaastatteluun.

Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä (SORA-lainsäädäntö). Sinulta voidaan pyytää terveydentilaasi koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia ja päätöksentekoa varten milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten mukaisesti opit
• työskentelemään valitun mielenterveys- ja päihdetyön menetelmän mukaan esimerkiksi toipumisorientaatio, kognitiivinen tai ratkaisukeskeinen viitekehys, ryhmähoidot tai luovat menetelmät
• kohtaamaan kriisissä olevan asiakkaan
• kehittämään omaa ammattitaitoasi.

Rakenne

Koulutuksen aikana opiskellaan yksi tutkinnon osa mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta, Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 25 osp.

Monta tapaa opiskella

Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetusta on neljä päivää. Opintoihin sisältyy myös itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Voit opiskella päätoimisesti, oman työsi ohella tai työpaikalle voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 490€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon osan suoritettuasi hakea opiskelemaan koko tutkintoa.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä