Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

25 osaamispistettä, 2–4 kuukautta

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Opiskele mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon kuuluva tutkinnon osa Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen. Koulutus on sopiva sinulle, mikäli olet kiinnostunut lisäämään ja kehittämään mielenterveys- ja päihdetyön menetelmäosaamista omassa työssäsi.

Kuvaus

Tutkinnon osan ammattitaitovaatimusten mukaisesti opit
• työskentelemään valitun mielenterveys- ja päihdetyön menetelmän mukaan esimerkiksi toipumisorientaatio, kognitiivinen tai ratkaisukeskeinen viitekehys, ryhmähoidot tai luovat menetelmät
• kohtaamaan kriisissä olevan asiakkaan
• kehittämään omaa ammattitaitoasi.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua. Lähiopetusta on neljä päivää ja lähiopetukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. Lähiopetuspäivät keväällä 2024 ovat 23.-24.1.2024 ja 19.-20.2.2024. Opintoihin sisältyy myös itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana opiskellaan yksi tutkinnon osa mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta, Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 25 osp.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on 190€.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Koskela Päivi

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala