Opiskele uusi osaamisala Jämsässä. Mielenterveys- ja päihdetyön osaamista tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan!

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

60 osaamispistettä

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku ja hakijoille järjestetään valintahaastattelu. Hakemuksesi saavuttua sinuun ollaan yhteydessä, sinut kutsutaan valintahaastatteluun ja sovitaan aloitusajankohdasta.

Hakijoiden tulee liittää kopio tutkintotodistuksesta hakemukseensa.

Kenelle

Voit hakeutua opiskelemaan mielenterveys- ja päihdetyötä, jos olet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö ja haluat lisätä, täydentää tai päivittää osaamistasi.

Kuvaus

Opinnoissa kehität valmiuksiasi mielenterveys- ja päihdeasiakkaan kohtaamiseen, hoitamiseen ja kuntoutumisen tukemiseen monialaisessa verkostossa. Hankit osaamista asiakkaiden osallisuuden edistämiseen sekä tukemiseen päivittäisissä toiminnoissa yksilöllisesti ja ryhmissä. Syvennät tietojasi erilaisten mielenterveys- ja päihdeongelmien luonteesta ja varhaisesta tunnistamisesta sekä ehkäisystä. Opit toteuttamaan lääkehoitoa omalla vastuualueellasi.

Suoritettuasi opinnot voit toimia mm. mielenterveys- ja päihdetyön kuntoutumisyksikössä, psykiatrisessa sairaalassa ja terveyskeskuksessa, asumispalveluyksikössä ja päivätoiminnassa, järjestössä sekä koti- ja perhehoidossa.

Opinnot sisältävät lähi- ja etäopetusta, itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelusi etenevät joustavasti henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti.

Koulutuksen sisältö

Koulutukseen kuuluva tutkinnon osa:
Mielenterveys- ja päihdetyö 60 osp.

Teemat: ammattieettisyys ja lainsäädännön, määräysten ja ohjeiden noudattaminen, työyhteisössä toimiminen, ammatillinen vuorovaikutus, työnsuunnittelu, mielenterveyden edistäminen ja ehkäisevä päihdetyö, mielenterveys-, päihde- ja riippuvuustyössä toimiminen.

Laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa otamme huomioon aikaisemman ammattitaitosi ja työkokemuksesi. Opintojen kesto määritellään tässä yhteydessä.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut