Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Metsäalan ammattitutkinto, metsäkoneenkuljetuksen osaamisala, sopii sinulle, joka työskentelet metsäalalla ja haluat kehittää osaamistasi sekä ammattitaitoasi. Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on aikaisempi alan perustutkinto tai olet työskennellyt pitkään metsäalalla.

Opinnot voi aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena on aikaisempi kokemus koneellisesta puunkorjuusta ja siihen liittyvistä muista tehtävistä sekä 18 vuoden ikä.

Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä (SORA-lainsäädäntö). Lisätietoja www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto.

Kuvaus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena työn ohessa. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa metsäalalla tarvittavia korttikoulutuksia, mm. luonnonhoito-, tieturva-, työturva-, tulityö-, ja EA1 - kortti.

Voit opiskella koko tutkinnon tai vain tarvitsemiasi tutkinnon osia.

Rakenne

Pakollinen tutkinnon osa
• Talousmetsien käsitteleminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnonosat 1, josta valitaan yksi
• Hakkuukoneella työskenteleminen 70 osp
• Kuormatraktorilla työskenteleminen 70 osp
• Metsänparannuskoneella työskenteleminen 70 osp

Valinnaiset tutkinnonosat 2, josta valitaan 30 osp
• Energiapuun korjuukoneella työskenteleminen 30 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp
• Metsäkoneen tietojärjestelmien hyödyntäminen ja vian hakeminen 30 osp
• Koneellisten metsänhoitotöiden tekeminen 30 osp
• Työkoneen siirtokuljetuksen toteuttaminen 20 osp
• Tutkinnon osa metsäalan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta 20-30 osp
• Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp

Monta tapaa opiskella

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Se tehdään tutkinnon perusteiden, opiskelijan aiemman osaamisen, tavoitteiden ja valintojen perusteella.

Opintoihin ei sisälly valmistavaa koulutusta. Osaaminen arvioidaan työpaikallasi järjestettävissä, käytännön työtehtävissä toteutettavissa näytöissä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 100 €. Lisäkustannuksia tulee myös korttikoulutusten korttimaksuista. Opiskelijalla tulee olla tarvittava turva- ja suojavaatetus.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammatikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
28.6. - 6.8.2021 (ma - pe)
puhelin klo 9 - 12
chat klo 13 - 15 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä