Kehitä puunkorjuunosaamisesi ja metsäluonnon tuntemisesi uudelle tasolle!

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Metsäala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

130 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Joustava aloitus on mahdollinen yksilöllisen suunnitelman mukaan.
Hakemuksia käsitellään jatkuvasti. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

Kenelle

Metsäalan ammattitutkinto, metsäkoneenkuljetuksen osaamisala, sopii sinulle, joka työskentelet metsäalalla ja haluat kehittää osaamistasi sekä ammattitaitoasi. Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on aikaisempi alan perustutkinto tai olet työskennellyt pitkään metsäalalla.

Opinnot voi aloittaa joustavasti henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Kuvaus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena työn ohessa. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa metsäalalla tarvittavia korttikoulutuksia, mm. luonnonhoito-, tieturva-, työturva-, tulityö-, ja EA1 - kortti.

Voit opiskella koko tutkinnon tai vain tarvitsemiasi tutkinnon osia.

Opintoihin ei sisälly valmistavaa koulutusta. Osaaminen arvioidaan työpaikallasi järjestettävissä, käytännön työtehtävissä toteutettavissa näytöissä.

Koulutuksen sisältö

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Se tehdään tutkinnon perusteiden, opiskelijan aiemman osaamisen, tavoitteiden ja valintojen perusteella.

Pakollinen tutkinnon osa
• Talousmetsien käsitteleminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnonosat 1, josta valitaan yksi
• Hakkuukoneella työskenteleminen 70 osp
• Kuormatraktorilla työskenteleminen 70 osp
• Metsänparannuskoneella työskenteleminen 70 osp

Valinnaiset tutkinnonosat 2, josta valitaan 30 osp
• Energiapuun korjuukoneella työskenteleminen 30 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp
• Metsäkoneen tietojärjestelmien hyödyntäminen ja vian hakeminen 30 osp
• Koneellisten metsänhoitotöiden tekeminen 30 osp
• Työkoneen siirtokuljetuksen toteuttaminen 20 osp
• Tutkinnon osa metsäalan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta 20-30 osp
• Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-30 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Lisäkustannuksia tulee myös korttikoulutusten korttimaksuista. Opiskelijalla tulee olla tarvittava turva- ja suojavaatetus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Seppänen Markus

Lehtori

Metsäala