Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Metsäalan ammattitutkinto, metsäkoneenkuljetuksen osaamisala, sopii sinulle, joka työskentelet metsäalalla ja haluat kehittää osaamistasi sekä ammattitaitoasi. Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on aikaisempi alan perustutkinto tai olet työskennellyt pitkään metsäalalla.

Opinnot voi aloittaa joustavasti HKOS:n mukaan.

Kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena on aikaisempi kokemus koneellisesta puunkorjuusta ja siihen liittyvistä muista tehtävistä sekä 18 vuoden ikä.

Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lisätietoja www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto.

Kuvaus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena työn ohessa. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa metsäalalla tarvittavia korttikoulutuksia, mm. luonnonhoito-, tieturva-, työturva-, tulityö-, ja EA1 - kortti.

Voit opiskella koko tutkinnon tai vain tarvitsemiasi tutkinnon osia.

Rakenne

Pakollinen tutkinnon osa
- Talousmetsien käsitteleminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnonosat 1, josta valitaan yksi
- Hakkuukoneella työskenteleminen, 70 osp
- Kuormatraktorilla työskenteleminen, 70 osp
- Metsänparannuskoneella työskenteleminen, 70 osp

Valinnaiset tutkinnonosat 2, josta valitaan 30 osp
- Energiapuun korjuukoneella työskenteleminen, 30 osp
- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
- Metsäkoneen tietojärjestelmien hyödyntäminen ja vian hakeminen, 30 osp
- Koneellisten metsänhoitotöiden tekeminen, 30 osp
- Työkoneen siirtokuljetuksen toteuttaminen, 20 osp
- Tutkinnon osa metsäalan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta, 20-30 osp
- Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 10-30 osp

Monta tapaa opiskella

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Se tehdään tutkinnon perusteiden, opiskelijan aiemman osaamisen, tavoitteiden ja valintojen perusteella.

Opintoihin ei sisälly valmistavaa koulutusta. Osaaminen arvioidaan työpaikallasi järjestettävissä, käytännön työtehtävissä toteutettavissa näytöissä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 100 €. Lisäkustannuksia tulee myös korttikoulutusten korttimaksuista. Opiskelijalla tulee olla tarvittava turva- ja suojavaatetus.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä