Kehitä tekniikan ja metsäkoneenasennuksen osaamisesi uudelle tasolle!

Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Metsäala

Paikkakunta

Jämsä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Joustava aloitus on mahdollinen yksilöllisen suunnitelman mukaan.
Hakemuksia käsitellään jatkuvasti. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

Kenelle

Haemme opiskelijaksi sinua, joka olet itsenäinen, aktiivinen, huolellinen ja oma-aloitteinen. Hallitset yhteistyön ja asiakaspalvelun taidot. Ymmärrät vastuusi työn laadusta ja koneiden sekä laitteiden toimivuudesta. Sinulla on alan työpaikka tai olet halukas vaihtamaan ammattia. Aikaisempi asentajan työkokemus on silloin etuna. Kiinnostuitko?

Jos vastasit kyllä, hae meille opiskelemaan!

Kuvaus

Haluatko pätevyyden nykyaikaisten metsätraktoreiden ja harvestereiden korjaus- sekä huoltotöihin? Metsäalan ammattitutkinnon suoritettuasi voit toimia metsäkoneasentajana, huoltoneuvojana, raskaskoneasentajana, hydrauliikka-asentajana ja varaosamyyjänä. Tämän osaamisen voit hankkia itsellesi Gradia Jämsässä.

Metsäkoneasennuksen osaamisalan suoritettuasi hallitset loogisen ja analyyttisen vianetsinnän. Osaat koekäyttää ja testata koneita sekä tehdä huolto-, kunnossapito- ja korjaustöitä asiakaslähtöisesti erilaisissa olosuhteissa. Lisäksi osaat tehdä metsäkoneiden hydrauliikkaan, ajovoimasiirtoon, tieto- ja ohjausjärjestelmiin, moottoreihin sekä metallitöihin liittyviä tehtäviä suorittamasi tutkinnon osan vaatimusten mukaisesti.

Koulutuksen sisältö

Opintojesi pituus riippuu aikaisemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma HOKS. Osoitat osaamisesi ja ammattitaitosi näytöissä työpaikallasi. Monimuoto-opiskelu kestää 1-2 vuotta.

Pakollinen tutkinnon osa
• Metsäalan työtehtävissä toimiminen 20 osp
• Metsäkoneen vian etsiminen, huoltaminen ja korjaaminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 80 osp
• Metsäkoneen ajovoimansiirron huoltaminen ja korjaaminen 20 osp
• Metsäkoneen hydrauliikan huoltaminen ja kunnossa pitäminen 20 osp
• Metallitöiden tekeminen metsäkonealalla 20 osp
• Moottorin huoltaminen ja kunnossa pitäminen metsäkonealalla 20 osp
• Metsäkoneen tieto- ja ohjausjärjestelmien huoltaminen ja kunnossa pitäminen 20 osp
• Tutkinnon osa/osia Metsäalan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta 20 - 40 osp
• Tutkinnon osa/osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

TGradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Seppänen Markus

Lehtori

Metsäala