Laajuus

Koulutuksen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haemme opiskelijaksi sinua, joka olet itsenäinen, aktiivinen, huolellinen ja oma-aloitteinen. Hallitset yhteistyön ja asiakaspalvelun taidot. Ymmärrät vastuusi työn laadusta ja koneiden sekä laitteiden toimivuudesta. Sinulla on alan työpaikka tai olet halukas vaihtamaan ammattia. Aikaisempi asentajan työkokemus on silloin etuna. Kiinnostuitko?

Opinnot voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan.

Jos vastasit kyllä, hae meille opiskelemaan!

Hakeutuminen

Hakijat haastatellaan.Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Koulutukseen valittujen kanssa sovitaan henkilökohtainen opintojen aloitusajankohta (HOKS:n mukaan).

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet suorittanut alaan liittyvän ammatillisen perustutkinnon tai sinulla on riittävästi kokemusta metsä- tai raskaskonealalta.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Haluatko pätevyyden nykyaikaisten metsätraktoreiden ja harvestereiden korjaus- sekä huoltotöihin? Metsäalan ammattitutkinnon suoritettuasi voit toimia metsäkoneasentajana, huoltoneuvojana, raskaskoneasentajana, hydrauliikka-asentajana ja varaosamyyjänä. Tämän osaamisen voit hankkia itsellesi Gradia Jämsässä.

Metsäkoneasennuksen osaamisalan suoritettuasi hallitset loogisen ja analyyttisen vianetsinnän. Osaat koekäyttää ja testata koneita sekä tehdä huolto-, kunnossapito- ja korjaustöitä asiakaslähtöisesti erilaisissa olosuhteissa. Lisäksi osaat tehdä metsäkoneiden hydrauliikkaan, ajovoimasiirtoon, tieto- ja ohjausjärjestelmiin, moottoreihin sekä metallitöihin liittyviä tehtäviä suorittamasi tutkinnon osan vaatimusten mukaisesti.

Rakenne

Pakollinen tutkinnon osa
• Metsäalan työtehtävissä toimiminen 20 osp
• Metsäkoneen vian etsiminen, huoltaminen ja korjaaminen 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 80 osp
• Metsäkoneen ajovoimansiirron huoltaminen ja korjaaminen 20 osp
• Metsäkoneen hydrauliikan huoltaminen ja kunnossa pitäminen 20 osp
• Metallitöiden tekeminen metsäkonealalla 20 osp
• Moottorin huoltaminen ja kunnossa pitäminen metsäkonealalla 20 osp
• Metsäkoneen tieto- ja ohjausjärjestelmien huoltaminen ja kunnossa pitäminen 20 osp
• Tutkinnon osa/osia Metsäalan ammattitutkinnon toiselta osaamisalalta 20 - 40 osp
• Tutkinnon osa/osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osp

Monta tapaa opiskella

Opintojesi pituus riippuu aikaisemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi. Monimuoto-opiskelu kestää 1-2 vuotta. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma HOKS. Osoitat osaamisesi ja ammattitaitosi näytöissä työpaikallasi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 300 €

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa kelpoisuuden alan korkeakouluopintoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä