Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Maarakennus

Paikkakunta

Laukaa

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika koulutukseen on on 8.12.2023-14.2.2024 ja koulutus alkaa 8.4.2024.

Opintojen aloittaminen joustavasti voi olla mahdollista, jos sinulla on valmiita ammatillisia opintosuorituksia (tutkinnon osa tai osia suoritettuna) tästä tutkinnosta. Lisätietoja voit kysyä Gradian hakupalveluista.

Kenelle

Oletko kiinnostunut työskentelemään maarakennusalan monipuolisissa tehtävissä? Koulutus on tarkoitettu alalle tuleville uusille työntekijöille, joten aikaisempaa kokemusta maarakennusalasta ei tarvita.

Kuvaus

Koulutuksen suoritettuasi osaat tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä sekä käyttää ainakin yhtä maarakennuskonetta turvallisesti ohjeita ja määräyksiä noudattaen tavanomaisissa maarakentamisen kohteissa. Osaat myös tehdä tavanomaisiin maarakentamisen kohteisiin sisältyviä yleisimpiä mittaus- ja merkintätöitä sekä käyttää rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja.

Rakennusalan ammattilaiset vastaavat asuin-, työpaikka- ja vapaa-ajan tilojen ja rakennusten, liikenneverkkojen, erilaisten ympäristörakenteiden sekä vesihuoltoverkon ja energiahuoltoverkon uudisrakentamisesta ja jatkuvasta kunnossapidosta. Toiminta sijoittuu perinteisesti kotimaahan, mutta nykyisin yhä suurempi osuus on kansainvälistä toimintaa. Nykypäivän rakentajilla täytyy olla valmiudet työskennellä korjausrakennustyömaalla.

Koulutuksen alussa opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS, joka pohjautuu opiskelijan aiempaan osaamiseen ja tutkinnon/ammatin osaamisvaatimuksiin. Koulutus sisältää valittuihin tutkinnon osiin liittyviä opintoja, joten opintojen sisältö ja kesto ovat yksilölliset. Kestoon vaikuttaa osaltaan myös yhteisten tutkinnon osien opintojen aiemmat suoritukset ja opiskelijan omat tavoitteet (osa-/kokotutkinto). Ammatillisten opintojen kesto on noin 60 kalenteriviikkoa. Lisäksi tulee suorittaa yhteiset tutkinnon osat, mikäli niitä ei ole suoritettuna aiemmin.

Opintoihin sisältyy lähiopetusta oppilaitoksessa ja osaamisen hankkimista alan yrityksissä ja julkisen sektorin työpaikoilla. Opetuksessa käytettävää konekalustoamme on tela-ja pyöräalustaiset kaivukoneet, kaivurikuormaaja, minikaivukoneet, pyöräkuormaajat, pienkuormaajat, tiehöylä, puskutraktori, liikennetraktorit (dumpperit) ja traktorit.

Koulutuksen sisältö

Ammatilliset tutkinnon osat (145 osp)

Pakolliset osat, 55 osp
• Rakennustyömaalla toimiminen, 25 osp
• Maarakennuskoneiden kuljettajana toimiminen, 30 osp

Valinnaiset osat 90 osp
• Maarakennuskoneen käyttö, konetyyppi 1, 15 osp
• Maarakennuskoneen käyttö, konetyyppi 2, 15 osp
• Maarakennuskoneen huolto, 15 osp
• Liikennealueiden hoitokoneiden käyttö kesällä, 15 osp
• Liikennealueiden hoitokoneiden käyttö talvella, 15 osp
• Maarakennuskoneiden 3D-ohjaus, 15 osp
• Piharakentaminen, 15 osp
• Tasokiviasennus, 15 osp
+ useita muitakin vaihtoehtoja, mikäli työssäoppimispaikka on niille sopiva.

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp, nämä vain niille, joilla näitä ei ole aiemmin suoritettuna)
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Tarjonnastamme on poistunut mahdollisuus valita opintoihin kuljetusalan perustason ammattipätevyys ja maa-ainesten kuljetus maantieliikenteessä -tutkinnon osat.

Myöskään C-luokan ajokorttiopinnot eivät enää sisälly maarakennusalan tutkintotavoitteisiin koulutuksiin 1.1.2023 jälkeen aloittavilla.

Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnossa vaadittavat kortit: Hätäensiapu, Tieturva 1, Tulityökortti, Työturvallisuuskortti, Vesityökortti.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Koulutuksen osoite

Ajoneuvontie 21, 41400 Lievestuore

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193