Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Maarakennus

Paikkakunta

Laukaa

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–1,5 vuotta

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Tähän koulutukseen haku on auki.

Kenelle

Koulutuksen kohderyhmää ovat maarakennusalalla vähintään kolme vuotta työskennelleet maarakennuskoneenkuljettajat, asfalttityöntekijät, liikennealueiden hoitotyöntekijät, viher- ja ympäristörakentajat, putkiverkostojen rakentajat, pohja- ja perustusten rakentajat, louhinta- ja kalliorakennustyöntekijät, maarakennuskoneiden 3D-ohjaus- ja opastuslaitteiden käyttäjät, työmaan remonttityöntekijät sekä koneiden huolto- ja korjaustyöntekijät. Hakijan tulee olla vähintään 18 v. ikäinen.

Kuvaus

Koulutuksen avulla voi täydentää puuttuvia tai vanhentuneita pätevyyksiä sekä tarvittavia lupakortteja. Lisäksi voi hankkia lisää osaamista mm. koneohjausjärjestelmistä, mittalaitteiden käytöstä, työmenetelmistä jne.

Koulutuksen sisältö ja kesto henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Tutkinnon suorittaminen on mahdollista työn ohessa. Ammattitutkinnon näytöt tehdään maarakennusyrityksessä aidoissa työtilanteissa.

Koulutuksen sisältö

Maarakennusalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu vähintään neljästä tutkinnon osasta. Kaikille pakollinen tutkinnon osa on Talouden ja työympäristön hallinta maarakennusalalla (30 osp). Lisäksi valittavana on kaikkiaan 62 tutkinnon osaa eri osaamisaloilta, esimerkiksi:
• Maarakennuskoneiden käyttö
• Verkostorakentaminen
• Pohjarakentaminen
• Kalliorakentaminen
• Liikennealueiden ylläpito
• Asfaltointi
• Infra-alan kuljetukset
• Ympäristötyöt

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ruhala Jarno

Lehtori (opettaja)

Logistiikka, maarakennus