Laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Kenelle

Logistiikan lisäopintojen jatkuva haku on tarkoitettu sinulle, joilla on jo suoritettuna logistiikan perustutkinto, autonkuljettajan tutkinto ja haluat laajentaa osaamistasi yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi tai linja-autonkuljettajaksi. Lisäksi perustason ammattipätevyytesi on ollut voimassa vähintään vuoden tai nopeutetusti suoritettu perustason ammattipätevyys vähintään kaksi vuotta.

Haku on tarkoitettu myös sinulle, joka olet aloittanut kuljettajaopinnot toisessa oppilaitoksessa ja siirryt jatkamaan opintojasi Gradiaan tai sinulle, jolla on jo joitakin vuosia työkokemusta kuljettajan tehtävistä ja haluat suorittaa logistiikan perustutkinnon.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeutuneisiin otetaan yhteyttä ja kutsutaan valintahaastatteluun.

Kelpoisuusvaatimukset

Aikaisemmat alan opinnot ja työkokemus alalta.

Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Sinulta voidaan pyytää terveydentilaasi koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia ja päätöksentekoa varten milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto.

Valittavilla tulee myös olla mahdollisimman nuhteeton ajohistoria, joka todistetaan ajokorttiotteella. Ajokorttiote on esitettävä koulutuksen alkaessa, ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Ajokortiotteen voi tilata ilmaiseksi Trafin oma asiointi palvelun kautta verkkopankkitunnuksia käyttäen https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kul…

Kuvaus

Koulutuksessa on mahdollisuus korottaa ajokorttiluokka CE tai D -luokan ajokortiksi ja laajentaa logistiikan perustutkintoa joko yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tai linja-autonkuljettajan tutkinnon osilla tai suoritetaan aiemmin, toisessa oppilaitoksessa, aloitetut logistiikan kuljettajaopinnot loppuun.

Koulutuspaikkoina toimivat Gradian toimipisteet Jyväskylän Viitaniemessä sekä Laukaan Lievestuoreella (Ajoneuvontie 21), jonne on matkaa noin 25 kilometriä Jyväskylästä.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja:
Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp (jos ei suoritettu aikaisemmin)
Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta 40 osp (jos ei suoritettu aikaisemmin)
Yhdistelmäajoneuvokuljetukset 40 osp

Pakolliset tutkinnon osat, linja-autonkuljettaja:
Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp (jos ei suoritettu aikaisemmin)
Linja-auton tavarankuljetusten hallinta 40 osp
Linja-autokuljetukset 40 osp
Lisäksi valittava yksi tutkinnon osa seuraavista
Kaukoliikennekuljettajan tehtävät 15 osp
Palveluliikennekuljettajan tehtävät 15 osp
Tilausajoliikenteenkuljettajan tehtävät 15 osp

Lisäksi valinnaisia tutkinnon osia ja yhteisten aineiden opintoja, jotta 180 osp täyttyy.

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan mm. opintojen sisällöistä, opiskelutavoista ja opintojen kestosta.

Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Kustannukset

Opiskelijan maksettavaksi tulee, ajokorttiluokan korottamiseen liittyviä, erilaisia viranomaismaksuja yhteensä noin 250 euroa sekä lääkärintodistus ja työvaatteet.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä