Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Logistiikka

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeutuneisiin otetaan yhteyttä ja kutsutaan valintahaastatteluun.

Kenelle

Logistiikan lisäopintojen jatkuva haku on tarkoitettu sinulle, joilla on jo suoritettuna logistiikan perustutkinto, autonkuljettajan tutkinto ja haluat laajentaa osaamistasi yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi tai linja-autonkuljettajaksi. Lisäksi perustason ammattipätevyytesi on ollut voimassa vähintään vuoden.

Haku on tarkoitettu myös sinulle, joka olet aloittanut kuljettajaopinnot toisessa oppilaitoksessa ja siirryt jatkamaan opintojasi Gradiaan tai sinulle, jolla on jo joitakin vuosia työkokemusta kuljettajan tehtävistä ja haluat suorittaa logistiikan perustutkinnon.

Kuvaus

Koulutuksessa on mahdollisuus korottaa ajokorttiluokka CE tai D -luokan ajokortiksi ja laajentaa logistiikan perustutkintoa joko yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tai linja-autonkuljettajan tutkinnon osilla tai suoritetaan aiemmin, toisessa oppilaitoksessa, aloitetut logistiikan kuljettajaopinnot loppuun.

Koulutuspaikkoina toimivat Gradian toimipisteet Jyväskylän Viitaniemessä sekä Laukaan Lievestuoreella (Ajoneuvontie 21), jonne on matkaa noin 25 kilometriä Jyväskylästä.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen 15 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp (jos ei suoritettu aikaisemmin)
• Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana työskentely 35 osp
Lisäksi seuraavista on suoritettava 1-2:
• Kappaletavaran kuljettaminen yhdistelmäajoneuvolla 35 osp
• Lämpösäädeltyjen elintarvikkeiden kuljettaminen 35 osp
• Maatalouden tuotteiden kuljettaminen yhdistelmäajoneuvolla 35 osp
• Raaka-aineiden kuljettaminen 35 osp
• Raakapuun kuljettaminen 35 osp
• Rakennuselementtien kuljettaminen 35 osp
• Lisäksi valinnaisia tutkinnon osia ja yhteisten aineiden opintoja, jotta 180 osp täyttyy.

Pakolliset tutkinnon osat, linja-autonkuljettaja
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen 15 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp (jos ei suoritettu aikaisemmin)
• Linja-autonkuljettajana työskentely 35 osp
Lisäksi seuraavista on suoritettava 1-2:
• Kaupunki- ja seutuliikenteen kuljettajana työskentely 35 osp
• Palveluliikenteen kuljettajana työskentely 35 osp
• Kaukoliikenteen kuljettajana työskentely 35 osp
• Tilausliikenteen kuljettajana työskentely 35 osp

Lisäksi valinnaisia tutkinnon osia ja yhteisten aineiden opintoja, jotta 180 osp täyttyy.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan mm. opintojen sisällöistä, opiskelutavoista ja opintojen kestosta.

Kustannukset

Opiskelijan maksettavaksi tulee joihinkin korttiluokkiin lääkärintodistus, työvaatteet, piirturikortti (jos ei ole voimassa) noin 100 euroa sekä ammattipätevyyteen liittyvät viranomaiskulut (jos ei ole voimassa) noin 70 euroa, ajokorttiin liittyvät viranomaiskulut noin 200 euroa per korotettava korttiluokka. Jos suorittaa taksinkuljettajan ajoluvan, on siitä kustannukset 170 euroa.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradian opiskelijana - niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana - voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Kaksoistutkinnossa opiskelet samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto-opiskelijana sinun on tärkeä olla aktiivinen ja omatoiminen, sillä opiskelu vaatii sitoutumista ja itseohjautuvuutta. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin.

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi