Laajuus

Laajuus 180 osaamispistettä.
Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 10 - 16 kuukautta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Kenelle

Haemme opiskelijaksi sinua, joka haluat työllistyä kuljetusalalle. Koulutus sopii erityisesti sinulle, joka olet itsenäiseen työskentelyyn kykenevä, huolellinen ja oma-aloitteinen. Lisäksi ymmärrät yhteistyön ja asiakaspalvelun merkityksen sekä vastuusi kuljettajana, joka tarvittaessa sopeutuu epäsäännöllisiin työaikoihin.

KOULUTUKSEN ALOITUSAJANKOHDAT:
- SEURAAVA ALOITUSAJANKOHTA torstaina 6.2.2020
HAKEMUS TÄHÄN ALOITUKSEEN TULEE TEHDÄ VIIMEISTÄÄN 15.12.2019. Tämän jälkeen tulleet hakemukset huomioidaan syksyllä 2020 alkavien koulutusten opiskelijavalinnassa.

HAKIJOIDEN TULEE OSALLISTUA HAKIJAINFOON tiistaina 7.1.2020 klo 12-15 GRADIAN Jyväskylän toimipisteessä (Viitaniementie 1 A, luokkatila VN.A3.018). Hakijainfossa sovitaan henkilökohtainen haastatteluaika, jonka yhteydessä on lyhyt ajokoe.

Kelpoisuusvaatimukset

Linja-autonkuljettajakoulutukseen hakeutuvan tulee täyttää 21 vuotta koulutuksen alkuun mennessä.
Hakevilta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa (SORA-lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti). Koulutusta ja työntekoa haittaavat fyysiset tai psyykkiset rajoitteet voivat estää opiskelun kuljettajakoulutuksessa. Valittavilla tulee olla vähintään B -luokan ajo-oikeus sekä mahdollisimman nuhteeton ajohistoria, joka todistetaan ajokorttiotteella.
Ajokorttiote vaaditaan kaikilta hakijoilta. Ajokortiotteen voi tilata ilmaiseksi Trafin oma asiointi palvelun kautta verkkopankkitunnuksia käyttäen https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kul…

Koulutuksen alkaessa ote ajoneuvoliikennerekisteristä ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi.

Ajokorttiote on toimitettava viimeistään infotilaisuuteen tai ennen sitä osoitteeseen: Gradia, Veli Vihinen, Ajoneuvontie 21, 41400 LIEVESTUORE tai sähköpostilla kouluttajalle veli.vihinen@gradia.fi

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet toimia henkilöliikenteessä linja-autonkuljettajana ja tuottaa itsenäiseen ja omatoimiseen työskentelyyn pystyviä kuljettajia työmarkkinoiden tarpeeseen. Koulutuksen suorittaneet ymmärtävät työn laadun merkityksen sekä vastuunsa työstään yksilönä ja ryhmän jäsenenä.
Koulutuksen aikana opiskelet logistiikkaa, ajoneuvojen käsittelyä ja huoltamista. Perehdyt henkilöliikenteeseen sen eri muodoissa. Linja-autoalan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja lähes kaikki osaavat työntekijät saavat töitä.

Koulutukseen sisältyy D-luokan ajokortin sekä kuljetusalan ammattipätevyyden suorittaminen.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja, kuljetuspalvelujen osaamisalalta tai tutkinnon osia.

Koulutus järjestetään GRADIAN LIEVESTUOREEN toimipisteessä (Ajoneuvontie 21), jonne on matkaa noin 25 kilometriä Jyväskylästä.

Lisätietoa linja-autonkuljettajan, työstä: http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/428_ammatti

Rakenne

Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat ovat (90 osp):
- Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
- Linja-auton tavarankuljetusten hallinta, 40 osp
- Linja-autokuljetukset, 40 osp

Valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista valitaan yhteensä 55 osp laajuiset osiot. Näitä ovat esim:
- Kaukoliikenteenkuljettajan tehtävät
- Palveluliikenteenkuljettajan tehtävät
- Tilausajoliikenteenkuljettajan tehtävät
- Taksikuljetukset
- Työkoneiden käyttö ja huolto
- Terminaalitoiminnot ja lastaus
- Ulkomaanliikenteen kuljetukset https://www.youtube.com/watch?v=ujnLmX42QQI
- Yritystoiminnan suunnittelu

Yhteisistä tutkinnon osista muodostuu 35 osp laajuiset osiot, Näitä ovat mm:
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Kustannukset

Opiskelijan maksettavaksi tulee erilaisia viranomaismaksuja yhteensä noin 300 euroa (ajokoe-, ajokorttilupamaksu, digipiirturikortti) sekä lääkärintodistus ja työvaatteet.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tyypillisimmät jatko-opinnot logistiikan perustutkinnon jälkeen ovat: logistiikan insinööri AMK, kuljetusalan ammattitutkinto, tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto, liikenneopettajan erikoisammattitutkinto.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Laukaa