Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus sopii sinulle, joka jo työskentelet taloushallinon alalla tai sinulla on aikaisempaa työkokemusta tutkintoon sisältyvältä yhdeltä tai useammalta osa-alueelta. Koulutus sopii myös jatkokoulutukseksi henkilöille, joilla on alan perustutkinto (merkonomi).
Ennen opintojen alkua hakijalla tulee olla ainakin opintojen ajaksi alan työpaikka tai työssäoppimispaikka, jossa tutkinnon suorittaminen on mahdollista. Työpaikalla tulee olla nimetty työpaikkaohjaaja.
Voit myös hakea opiskelijaksi, jos olet jo alalla töissä ja haluat suorittaa tutkinnon työn ohessa.

Hakeutuminen

Koulutuksen seuraava yhteinen aloitusajankohta on 3.10.2023.

Koulutukseen on jatkuva haku ja opintojen aloittaminen on mahdollista yksilöllisen suunnitelman mukaan. Mikäli voisit opiskella oppisopimuksella, otathan yhteyttä työelämäkoordinaattoriin ennen hakemista.

Kelpoisuusvaatimukset

Tutkinnon suorittaminen edellyttää alalle soveltuvaa työpaikkaa, työssäoppimispaikkaa tai oppisopimuspaikkaa.

Koulutus sopii henkilöille, joilla on alan perustutkinto (merkonomi) tai aiempaa työkokemusta yhdeltä tai useammalta tutkintoon sisältyvältä osa-alueelta. Koulutus sopii myös taloushallinnon alalla jo työskenteleville henkilöille.

Hakijat haastatellaan.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Liiketoiminnan ammattitutkinnon Taloushallinnon osaamisalan suorittaneella on osaamista toimia palkanlaskennan, kirjanpidon, reskontran hoitamisen, tilinpäätöksen laadinnan, sisäisen laskennan ja budjetoinnin tai taloushallinnon neuvontaan liittyvissä tehtävissä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista.

Rakenne

Liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Toinen valinnaisista valitaan ryhmästä I ja toinen ryhmästä II.

Pakollinen tutkinnon osa 30 osp
• Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat I
• Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen 60 osp
• Palkanlaskennan hoitaminen 60 osp
• Reskontran hoitaminen 60 osp
• Tilinpäätös ja verotus 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat II
• Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen 60 osp
• Palkanlaskennan hoitaminen 60 osp
• Reskontran hoitaminen 60 osp
• Tilinpäätös ja verotus 60 osp
• Projektinhallinta 60 osp

Monta tapaa opiskella

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opinnot voivat koostua vuorovaikutteisista lähiopinnoista, verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Jos olet kiinnostunut tai sinulla on kysyttävää koulutuksesta, ole yhteydessä:
Opettaja Pia Tuomi-Sorjonen, puh. 040 341 6251, pia.tuomi-sorjonen(a)gradia.fi.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Opiskelijamaksu: koko tutkinto 390€, tutkinnon osa 190€. Oppisopimuskoulutus ja koulutussopimuksella opiskelu on opiskelijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto.
Jatko-opintokelpoisuus ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Valmistuttuasi voit jatkokouluttautua esimerkiksi tradenomiksi hakemalla ammattikorkeakouluun.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä