Hyvinvointi ja terveys
Kasvatus ja ohjaus
Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito
sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Laajuus
Hakuaika
Jatkuva hakuKenelle
Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalalla? Haluatko laajentaa tai päivittää osaamistasi ? Tule täydentämään osaamistasi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tutkinnon osilla!
Hakeutuminen
Lukuvuonna 2020-2021 alkaviin koulutuksiin voit hakea 1.5.2020-15.3.2021. Koulutus on mahdollista aloittaa seuraavina ajankohtina:
syksyllä 2020 viikko 33 tai 45
keväällä 2021 viikko 3 tai 15
Hakijoiden tulee liittää kopio sosiaali- ja/tai terveydenhuollon tutkintotodistuksesta hakemukseensa. Kelpoiset hakijat kutsutaan haastatteluun ja sovitaan aloitusajankohdasta.
Kelpoisuusvaatimukset
Hakijan tulee olla sosiaalialan, liikunta-alan tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö.
Sosiaali- ja terveysalalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto. Sinulta voidaan pyytää terveydentilaasi koskevia tietoja opiskelijaksi ottamisen arviointia ja päätöksentekoa varten milloin tahansa hakeutumisvaiheen aikana.
Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe
Kuvaus
Koulutukseen kuuluvat tutkinnon osat:
Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp
Saat monipuolisia valmiuksia ohjata ja tukea lapsen kasvua ja kehitystä varhaiskasvatuksen työympäristöissä.
Lapsen, nuoren ja perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen 35 osp
Saat monipuolisia valmiuksia sairaiden sekä erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen varhaiskasvatuksen, koulun, lastensuojelun sekä perhetyön työympäristöissä.
Varhaiskasvatuslain 28 §:ssä tarkoitetun kelpoisuuden tuottavan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tulee sisältää tai sitä tulee täydentää lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamista tuottavilla pakollisilla tutkinnon osilla. Vammaistyön osaamista tuottavat pakolliset tutkinnon osat suorittaneelle on kuitenkin riittävää suorittaa vain Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen -tutkinnon osa.
Monta tapaa opiskella
Opinnot sisältävät lähiopetusta, itsenäistä tiedonhakua ja oppimistehtäviä, verkko-opetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tutkinnon osassa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä, jotka järjestetään työpaikalla. Opetus tapahtuu yhteistyössä työelämän kanssa, mikä auttaa sinua verkostoitumaan alan työyksiköiden kanssa.
Teemme sinulle henkilökohtaisen oppimisen polun, jossa otamme huomioon aikaisemman ammattitaitosi ja työkokemuksesi. Opiskelujen kesto määritellään tässä yhteydessä.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.
Kustannukset
Koulutus on opiskelijalle maksuton.
Jatko-opintomahdollisuudet
Jatkokoulutusvaihtoehtoja löytyy Gradian ammatillisen lisäkoulutuksen tarjonnasta, kuten terveysalan ammattitutkinto, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto, kehitysvamma-alan ammattitutkinto, kuntoutus-, tuki ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto, mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto sekä hieronnan ammattitutkinto.
HAKUPALVELUT
040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14