Laajuus

Opintojen laajuus on 45 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 10 kk, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haluatko täydentää ja syventää osaamistasi käsityötaidon ohjaamisessa? Sinä, jolla on jo suoritettuna taideteollisuusalan tai tekstiili- ja muotialan perustutkinto tai muuta vastaavaa käsityöalan perusosaamista, voit hakea Käsityötaidon ohjaaminen -tutkinnon osan koulutukseen.

Käsityötaidon ohjaaminen -tutkinnon osa on tarkoitettu sinulle, jolla on kokemusta ohjaajan tehtävistä tai/ja olet harrastanut tai työskennellyt kädentaitojen parissa. Koulutus antaa valmiuksia kehittää osaamistaan toimia lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoiminnan ohjaajina. Tavoitteena voi olla myös oman ohjaustyön, työpaikan ohjaustoiminnan tai yritystoiminnan kehittäminen. Koulutuksessa on mahdollisuus kehittää osaamistaan puu-, metalli- tai tekstiilityöpajoissa.

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Opintojen aloitus sovitaan henkilökohtaisesti.

Kelpoisuusvaatimukset

Jatkuvan haun valintakriteereinä ovat:
• osallistuminen haastatteluun
• lisäkoulutustarve tai halu syventää osaamista

Koulutukseen hakeutuvilla tulee olla kiinnostusta käsityötaitojen ohjaamiseen. Harrastuneisuus käsityötaidoissa ja työkokemus erilaisista ohjaustöistä katsotaan eduksi. Kaikki hakijat kutsutaan henkilökohtaiseen valintahaastatteluun sähköpostilla. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu haastatteluun. Etusijalla ovat hakijat, joilla on jo suoritettuna taideteollisuusalan tai tekstiili- ja muotialan perustutkinto.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Käsityötaidon ohjaaja suunnittelee ja toteuttaa lyhytkursseja erilaisilla käsityötekniikoilla huomioiden eri kohderyhmien tarpeet. Koulutus antaa valmiuksia kehittää ja monipuolistaa osaamistaan käsityötaidon ohjaajana. Tavoitteena voi olla myös oman ohjaustyön, työpaikan ohjaustoiminnan tai yritystoiminnan kehittäminen.

Rakenne

Taideteollisuusalan perustutkinnon tutkinnon osa, Käsityötaidon ohjaaminen 45 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- ja verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Itselle tulevien tuotteiden materiaalien hankinta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä