Laajuus

Opintojen laajuus on 25 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 4 kuukautta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.

Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa Juomien myynti ja tarjoilu tutkinnon osan parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.

Hakeutuminen

Haku koulutukseen on suljettu. Koulutuksen seuraava haku- ja aloitusaika ilmoitetaan myöhemmin.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus edellyttää vähintään 18 vuoden ikää.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään ravintolan juomatarjoilutyötehtävissä. Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen. Opiskelija opiskelee juomien tuotetuntemusta ja asiakaslähtöistä myyntityötä. Koulutuksessa opitaan alkoholittomien juomasekoitusten ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen.

Koulutus sisältää ravintola-alan vaatimat korttikoulutukset hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen. Lisäksi perehdytään ravintolan anniskelun omavalvontasuunnitelmaan.

Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto. Opintojakso koostuu lähiopetuksesta, etäopinnoista ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Rakenne

Juomien myynti ja tarjoilu (25 osp) on yksi tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Opintoihin sisältyy:
• Asiakaspalvelu- ja myyntityöosaaminen
• Ravintolan juomatuotevalikoima, juomatuotetietous: oluet, siiderit, miedot viinit, väkevät viinit, väkevät alkoholijuomat
• Menekkijuomasekoitukset ja niiden valmistustavat
• Asiakaspalveluenglanti ja -ruotsi
• Anniskelupassi ja anniskelun omavalvonta
• Hygieniapassi

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9-12, 12.30-15 sekä ti ja pe klo 10-12, 12.30-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Taulumäentie 45, Priimus-kampus