Matkailu ja ruoka
Juomien myynti ja tarjoilu, terassitarjoilija
ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Laajuus
Hakuaika
Jatkuva hakuKenelle
Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.
Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).
Hakeutuminen
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku
Kelpoisuusvaatimukset
Hakijat haastatellaan. Haastattelussa painotetaan hakijan soveltuvuutta ja kiinnostuneisuutta ravintolan asiakaspalvelu- ja tarjoilutyötehtäviin.
Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi
Kuvaus
Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään kesäterassin juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä.
Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen. Opiskelija opiskelee juomien tuotetuntemusta ja asiakaslähtöistä myyntityötä. Koulutuksessa opitaan hygieenisiä työtapoja ja opitaan valmistamaan kesäterassin alkoholillisia ja alkoholittomia juomia sekä opitaan käyttämään kahvilaitteita. Opiskelija oppii hyödyntämään tarjoilutekniikkaa terassitarjoilun juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä. Koulutus sisältää ammatin vaatimat korttikoulutukset esim. hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen.
Rakenne
Koulutuksen sisältö
• kesäterassin alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen
• asiakaspalvelu- ja myyntityö
• ammatillinen asiakaspalvelukieli: englanti ja ruotsi
• tarjoilutyötekniikat
• hygieniapassi
• anniskelupassi
Monta tapaa opiskella
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti- ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan kesäterassin tarjoilutyötehtäviin. Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus
Kustannukset
Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Mustan T-paidan ja esiliinan saa lainaksi koulutuksen ajaksi.
Jatko-opintomahdollisuudet
Koulutuksen jälkeen voit hakeutua suorittamaan esim. ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
Hakupalvelut
040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12
Tutkinnon perusteet
Katso ePerusteetPaikkakunta
Koulutuksen osoite
Taulumäentie 45, Priimus-kampus