Laajuus

Opintojen laajuus on 25 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 4 kuukautta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.
Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat haastatellaan. Haastattelussa painotetaan hakijan soveltuvuutta ja kiinnostuneisuutta ravintolan asiakaspalvelu- ja tarjoilutyötehtäviin.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään kesäterassin juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä.
Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen. Opiskelija opiskelee juomien tuotetuntemusta ja asiakaslähtöistä myyntityötä. Koulutuksessa opitaan hygieenisiä työtapoja ja opitaan valmistamaan kesäterassin alkoholillisia ja alkoholittomia juomia sekä opitaan käyttämään kahvilaitteita. Opiskelija oppii hyödyntämään tarjoilutekniikkaa terassitarjoilun juoma- ja ruokatarjoilutyötehtävissä. Koulutus sisältää ammatin vaatimat korttikoulutukset esim. hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen.

Rakenne

Koulutuksen sisältö
• kesäterassin alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen
• asiakaspalvelu- ja myyntityö
• ammatillinen asiakaspalvelukieli: englanti ja ruotsi
• tarjoilutyötekniikat
• hygieniapassi
• anniskelupassi

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti- ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan kesäterassin tarjoilutyötehtäviin. Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Kustannukset

Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Mustan T-paidan ja esiliinan saa lainaksi koulutuksen ajaksi.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen jälkeen voit hakeutua suorittamaan esim. ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Taulumäentie 45, Priimus-kampus