Laajuus

Opintojen laajuus on 25 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 4-6 kuukautta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.
Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).

Hakeutuminen

Koulutus järjestetään myös TE-koulutuksena. Hakulinkki on avoinna hakuaikana TE-palveluiden sivuilla.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat haastatellaan. Haastattelussa painotetaan hakijan soveltuvuutta ja kiinnostuneisuutta ravintolan asiakaspalvelu- ja tarjoilutyötehtäviin.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään ravintolan juomatarjoilutyötehtävissä. Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen.

Juomien myynti ja tarjoilu -osaan liittyvät opinnot antavat hyvän peruspohjatiedon ravintolan juomavalikoimasta, mitä pystyt hyödyntämään työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa suosittelevassa myyntityössä. Opit valmistamaan menekkijuomasekoituksia ja juomasekoitusten valmistustekniikat. Juomasekoitusten makupareissa opit eri sesonkien raaka-aineet, mitä voit hyödyntää trendikkäiden mocktailien valmistuksessa. Koulutus sisältää ravintola-alan vaatimat korttikoulutukset hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen. Alkoholilainsäädäntöosaamisen täydennykseksi opinnoissa tarjotaan myös anniskelun omavalvontaan liittyvä aihekokonaisuus.

Rakenne

Koulutuksen sisältö
• alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen
• asiakaspalvelu- ja myyntityö
• ammatillinen asiakaspalvelukieli: englanti ja ruotsi
• hygieniapassi
• anniskelupassi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Aino Kiljander, opettaja - ravintolapalvelut, ryhmänohjaaja, p. 040 341 5902
Virpi Kangas, koulutuspäällikkö, p. 040 341 6010
etunimi.sukunimi(at)gradia.fi

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti- ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan juomatarjoilutyötehtäviin.
Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto.
Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Kustannukset

Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Mustan T-paidan ja esiliinan saa lainaksi koulutuksen ajaksi.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen jälkeen voit hakeutua suorittamaan esim. ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Taulumäentie 45, Priimus-kampus