Matkailu ja ruoka
Juomien myynti ja tarjoilu -osatutkinto
ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Laajuus
Aika
Hakuaika
Jatkuva hakuKenelle
Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.
Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).
Hakeutuminen
Koulutus järjestetään myös TE-koulutuksena. Hakulinkki on avoinna hakuaikana TE-palveluiden sivuilla.
Kelpoisuusvaatimukset
Hakijat haastatellaan. Haastattelussa painotetaan hakijan soveltuvuutta ja kiinnostuneisuutta ravintolan asiakaspalvelu- ja tarjoilutyötehtäviin.
Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi
Kuvaus
Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään ravintolan juomatarjoilutyötehtävissä. Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen.
Juomien myynti ja tarjoilu -osaan liittyvät opinnot antavat hyvän peruspohjatiedon ravintolan juomavalikoimasta, mitä pystyt hyödyntämään työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa suosittelevassa myyntityössä. Opit valmistamaan menekkijuomasekoituksia ja juomasekoitusten valmistustekniikat. Juomasekoitusten makupareissa opit eri sesonkien raaka-aineet, mitä voit hyödyntää trendikkäiden mocktailien valmistuksessa. Koulutus sisältää ravintola-alan vaatimat korttikoulutukset hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen. Alkoholilainsäädäntöosaamisen täydennykseksi opinnoissa tarjotaan myös anniskelun omavalvontaan liittyvä aihekokonaisuus.
Rakenne
Koulutuksen sisältö
• alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen
• asiakaspalvelu- ja myyntityö
• ammatillinen asiakaspalvelukieli: englanti ja ruotsi
• hygieniapassi
• anniskelupassi
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Aino Kiljander, opettaja - ravintolapalvelut, ryhmänohjaaja, p. 040 341 5902
Virpi Kangas, koulutuspäällikkö, p. 040 341 6010
etunimi.sukunimi(at)gradia.fi
Monta tapaa opiskella
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti- ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan juomatarjoilutyötehtäviin.
Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto.
Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus
Kustannukset
Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Mustan T-paidan ja esiliinan saa lainaksi koulutuksen ajaksi.
Jatko-opintomahdollisuudet
Koulutuksen jälkeen voit hakeutua suorittamaan esim. ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
Hakupalvelut
040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12
Tutkinnon perusteet
Katso ePerusteetAika
Paikkakunta
Koulutuksen osoite
Taulumäentie 45, Priimus-kampus