Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Ravintola- ja catering-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

Opintojen laajuus on 25 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 4-6 kuukautta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Koulutus järjestetään myös TE-koulutuksena. Hakulinkki on avoinna hakuaikana TE-palveluiden sivuilla.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ravintola-alasta kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilta puuttuu työssä vaadittava osaaminen sekä alalla vaadittavat pätevyydet.
Koulutus sopii myös jo alalla työskenteleville, jotka haluavat suorittaa osatutkinnon, Juomien myynti ja tarjoilu -osan, parantaakseen työllistymistä ravintola-alalla.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).

Kuvaus

Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään ravintolan juomatarjoilutyötehtävissä. Koulutuksessa opitaan valmistamaan työpiste ja ravintolan asiakastilat myyntitilanteeseen.

Juomien myynti ja tarjoilu -osaan liittyvät opinnot antavat hyvän peruspohjatiedon ravintolan juomavalikoimasta, mitä pystyt hyödyntämään työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa suosittelevassa myyntityössä. Opit valmistamaan menekkijuomasekoituksia ja juomasekoitusten valmistustekniikat. Juomasekoitusten makupareissa opit eri sesonkien raaka-aineet, mitä voit hyödyntää trendikkäiden mocktailien valmistuksessa. Koulutus sisältää ravintola-alan vaatimat korttikoulutukset hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen. Alkoholilainsäädäntöosaamisen täydennykseksi opinnoissa tarjotaan myös anniskelun omavalvontaan liittyvä aihekokonaisuus.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö
• alkoholittomat ja alkoholilliset juomat: juomatuotetietous menekkijuomista ja menekkijuomasekoitusten valmistaminen
• asiakaspalvelu- ja myyntityö
• ammatillinen asiakaspalvelukieli: englanti ja ruotsi
• hygieniapassi
• anniskelupassi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Aino Kiljander, opettaja - ravintolapalvelut, ryhmänohjaaja, p. 040 341 5902
Virpi Kangas, koulutuspäällikkö, p. 040 341 6010
etunimi.sukunimi(at)gradia.fi

Kustannukset

Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Mustan T-paidan ja esiliinan saa lainaksi koulutuksen ajaksi.

Koulutuksen osoite

Taulumäentie 45, Priimus-kampus

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskeluna) sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana Juomien myynti- ja tarjoilu -tutkinnon osa. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä anniskeluravintolan juomatarjoilutyötehtäviin.
Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto.
Tutkinnon osa huomioidaan valinnaisiin tutkinnon osiin, mikäli opiskelija haluaa jatkaa myöhemmin Ravintola- ja catering-alan perustutkinto-opintoja.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193