Laajuus

2-4 vuotta.

Hakuaika

-

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukion ja Schildtin lukion lukuvuoden aikana vapautuvia opiskelupaikkoja voi hakea lukioiden jatkuvassa haussa.

Jatkuvassa haussa lukioon voit hakea, jos jäit yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa tai haluat hakea opintojen aikana toisesta oppilaitoksesta Jyväskylän Lyseon lukioon ja Schildtin lukioon. Myös Gradia-lukioiden sisällä toiseen lukioon siirtoa haetaan jatkuvassa haussa.

Huomioithan, että kesken lukuvuoden lukio-opintojen aloittaminen alusta on haasteellista, sillä kaikkia aineita ei pysty aloittamaan alusta kesken lukuvuoden.

Hakeutuminen

Samalla hakulomakkeella voit hakea Jyväskylän lyseon lukioon ja Schildtin lukioon vapautuville opiskelupaikoille.

Jatkuva haku päivälukioihin on avoinna rajatun ajan lukion jaksojen mukaisesti. Haku päättyy kaksi viikkoa ennen seuraavan jakson alkamista.

Haku- ja aloitusajat ovat:
• Hakuaika 29.11.2021-20.1.2022. Opintojen aloitus 3.2.2022.
• Hakuaika 3.2.-18.3.2022. Opintojen aloitus 4.4.2022.
• Hakuaika 4.4.-20.5.2022. Opintojen aloitus elokuussa 2022.

Kelpoisuusvaatimukset

Perusopetuksen päättötodistus.

Opiskelivalinnat tehdään opiskelumenestyksen perusteella. Hakijan päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon tulee olla Jyväskylän Lyseon lukioon vähintään 8,0 ja Schildtin lukioon 7,6 tai opiskelija voidaan valita jostakin muusta erityisen painavasta syystä.

Schildtin lukion musiikkilinjalle ei voi tulla valituksi jatkuvassa haussa, koska musiikkilinjalle opiskelijavalinnat tehdään pääsykokeen perusteella. Schildtin lukion urheilulinjalle voi tulla valituksi vain silloin, jos opiskelet jo toisessa lukiossa urheilulinjalla.

Valituksi tuleminen edellyttää aina, että lukiossa on vapaita opiskelupaikkoja. Otathan huomioon, että kaikkiin hakukohteisiin ei välttämättä vapaudu opiskelupaikkoja.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14

Paikkakunta

Jyväskylä