Hyvinvointi ja terveys
Jalkojenhoito
sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Laajuus
Hakuaika
Jatkuva hakuKenelle
Voit hakeutua opiskelemaan jalkojenhoitoa, jos olet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö ja haluat lisätä, täydentää tai päivittää osaamistasi.
Hakeutuminen
Koulutukseen on jatkuva haku ja hakijoille järjestetään valintahaastattelu. Hakemuksesi saavuttua sinuun ollaan yhteydessä, sinut kutsutaan valintahaastatteluun ja sovitaan aloitusajankohdasta.
Kelpoisuusvaatimukset
Hakijan tulee olla sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilö. Hakijoiden tulee liittää kopio tutkintotodistuksesta hakemukseensa.
Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Hakija on velvollinen toimittamaan tarvittaessa terveydentilaa koskevat tiedot koulutuksen järjestäjälle. Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla myös aiempi opiskeluoikeuden peruuttamispäätös. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto.
Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi
Kuvaus
Opinnoissa perehdyt jalkaterveyttä edistäviin menetelmiin, jalkaongelmien varhaiseen toteamiseen ja hoitoon sekä yhteistyöhön muiden jalkojenhoidon asiantuntijoiden kanssa. Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat jalkasairauksien ehkäisy, jalkojen kynsi- ja iho-ongelmien hoitotyö, perussairaudet ja niiden vaikutus jalkojen hyvinvointiin sekä jalkahaavojen hoito.
Suoritettuasi opinnot voit toimia jalkojenhoidon yrittäjänä, terveyskeskuksessa, sairaalassa ja vanhustyön yksiköissä tai kuntoutuskeskuksessa ja kylpylässä.
Rakenne
• Jalkojenhoitotyössä toimiminen 40 osp
• Jalkojen terveyden edistämisessä toimiminen 35 osp
Monta tapaa opiskella
Opiskelu on monimuotoista. Opintojen sisällöt ja kesto henkilökohtaistetaan ja ne on mahdollista suorittaa päätoimisesti tai työn ohessa. Opiskeluaika päätoimisena opiskelijana on keskimäärin 2 lukukautta. Tällöin lähiopiskelua on 2 -3 päivää viikossa. Sivutoimisesti opiskelevan on mahdollista suorittaa opinnot 1 – 2 vuodessa. Työssä oppiminen toteutuu oppilaitoksen jalkahoitolassa, erilaisissa hoidon ja huolenpidon työyhteisöissä tai osuuskunta Pegosuksessa.
Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.
Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/
Kustannukset
Koulutus on maksuton. Kirjallisuus, työasu ja itsenäisissä harjoituksissa tarvittavat hoitovälineet ja tarvikkeet (100 € -300 €).
Hakupalvelut
040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12