Gradiaan! Avoimet ovet

Tapahtumakokonaisuuden avaa Gradiaan! Avoimien ovien startti 2.11.2021 klo 9–12. Verkkotapahtumana toteutettavassa startissa kerromme Gradian monipuolisista ja kiinnostavista mahdollisuuksista yhteishaussa hakeville. Startti toimii yleisinfona ja lähtölaukauksena kampusvierailuille.

Avoimien ovien kampusvierailut toteutetaan terveysturvallisesti seuraavasti: tiistaista perjantaihin 16.–19.11. Gradia Jyväskylässä, Jyväskylän Lyseon lukiossa ja Schildtin lukiossa sekä tiistaina ja keskiviikkona 23.–24.11. Gradia Jämsässä.

Kampuskierroksille ilmoittautuminen avautui 7.10. Kampuskierrokset on tarkoitettu yhteishaussa hakeville ja heidän opinto-ohjaajilleen.

Anna palautetta tapahtumakokonaisuudesta!

Kiitos osallistumisestasi Gradiaan! Avoimet ovet 2021 -tapahtumiin. Toivomme osallistujilta palautetta tapahtumien järjestelyistä ja toteutuksesta. Voit antaa palautetta samassa kyselyssä sekä Gradiaan! Avoimien ovien startista sekä Jyväskylän ja Jämsän kampuskierroksista. Kysely on auki 17.12.2021 saakka.

Palautekysely Gradiaan! Avoimet ovet 2021 tapahtumista

Kiitos kun käytte vielä kampuskierroksille osallistuvien kanssa läpi seuraavat asiat

  • Kampuskierrosten aikana oppilaitoksissa on normaali opetustoiminta käynnissä.
  • Gradiassa noudetaan yleisiä hygieniavaatimuksia ja voimassa olevia koronaohjeistuksia. Kampuksille saa tulla vain terveenä.
  • Gradiassa on voimassa kaikkia koskeva maskisuositus. Gradian kampuksilla on saatavilla maskeja, mutta toivomme vierailijoiden käyttävän ensisijaisesti omia maskeja.
  • Kierroksille saavuttaessa kädet desinfioidaan sisäänkäynneillä olevilla desinfiointipisteillä.
  • Kierroksille tulee saapua ajoissa, jotta kierrokset voidaan toteuttaa suunnitellusti ja terveysturvallisesti.
  • Jokaisen saapuvan ryhmän tai yksittäisten tutustujien tulee esittää varausvahvistus kyseiselle kierrokselle. Emme voi ottaa vastaan ilman varausvahvistusta tulevia.

Autolla saapuville tiedoksi:

  • Avointen ovien aikana pysäköinninvalvontaa ei ole Harjulla, Viitaniemessä, Kukkulalla ja Priimuksessa. Harjulla on muistettava, että Sepänaukion puolella olevat kiekkopaikat ovat kaupungin ja niitä valvotaan koko ajan.
  • Kankaan Luovalla kampuksella ja Suomalaisella Musiikkikampuksella ei ole Gradian hallinnoimaa pysäköintialuetta.

Tervetuloa Gradiaan! Avoimet ovet -kampuskierroksille!

EduFutura on mahdollisuus kaikille Gradian opiskelijoille

EduFutura Jyväskylä on kolmen oppilaitoksen yhteistyömalli, joka tarjoaa monipuolisia ja joustavia opiskelumahdollisuuksia Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston välillä. 

EduFutura yhteistyön kautta kaikilla Gradian opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua ja kokeilla, millaista on opiskella ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa. Toisen asteen opiskelija voi sisällyttää tutkintoonsa eri laajuisia korkeakouluopintoja. Opinnot ovat maksuttomia. 

Ammatillisessa koulutuksessa opiskelevan erilaisia opintomahdollisuuksia

Kansainvälisyysopinnot

Opiskelijoilla on ammatillisten opintojen aikana mahdollisuus hankkia kansainvälistä osaamista lähtemällä työelämäjaksolle ulkomaille.  

Ulkomaanjaksot ovat pääsääntöisesti 2–8 viikon mittaisia, joko oppilaitoksessa tai työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Ulkomaanjakso on aina osa tutkintoa, ja jaksoon saa oppilaitoksen kautta rahallista tukea. Opiskelijoiden on mahdollista myös osallistua lyhyempikestoisiin kansainvälisiin projekteihin ja sitä kautta tutustua uusiin ihmisiin ja saada kokemuksia ulkomailta. Ulkomailla opiskelu tai työpaikalla oppiminen lisää ammatillisen osaamisen lisäksi kielitaitoa, avarakatseisuutta, tiimityötaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja itseluottamusta. Gradiassa panostetaan myös kotikansainvälistymiseen sekä erityisesti nyt korona-aikaan virtuaaliseen yhteistyöhön ulkomaisten kumppanikoulujen kanssa. 

Kahden tutkinnon opinnot

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto. Opinnot antavat valmistuvalle hyvät valmiudet työelämään ja jatko-opintoihin – tulevaisuutta ajatellen mainio tilaisuus. 

Opiskelu kahden tutkinnon opinnoissa kestää yleensä kolme vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opinnoissa yhdistellään joustavasti ammatillisen koulutuksen opintoja ja lukion kursseja: ammatilliseen perustutkintoon kuuluvat yhteiset ja osa valinnaisista tutkinnonosista muodostuu lukio-opinnoista. 

Urheiluamis

Urheiluamis on tarkoitettu motivoituneille ja sitoutuneille urheilijoille, jotka haluavat valmentautua ja opiskella ammattiin tavoitteellisesti sekä niille, joiden tavoitteena on kehittyä huippu-urheilijaksi.  

Ammatillisissa oppilaitoksissamme Gradia Jyväskylässä ja Gradia Jämsässä urheileva opiskelija voi osallistua urheiluvalmennuksen polkuun, alasta riippumatta. Tavoitteellisesti urheilevalle opiskelijalle laaditaan HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma), johon on mahdollista liittää myös urheilu. HOKS:in avulla urheilevalle opiskelijalle rakennetaan opintojen suorittamiseen joustava suunnitelma, joka mahdollistaa täyspainoisen harjoittelun. Urheilijalla on mahdollisuus osallistua opintojensa aikana aamutreeneihin, lajiharjoitteluun, valmennusleireille ja kilpailumatkoille. Kun kilpaurheilu on osa elämää, ammatillisten opintojen ja huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen on looginen ja pitkälle tähtäävä ratkaisu: Samalla kun hankit ammatin ja parannat jatko-opintomahdollisuuksiasi, kehität itseäsi myös urheilijana kokonaisvaltaisesti. 

Lukiokoulutuksessa opiskelevan erilaisia opintomahdollisuuksia

Kansainvälisyys lukiossa

Jyväskylän Lyseon lukiossa voi suorittaa kansainvälisen IB-Diploma tutkinnon. Opiskelu on englanninkielistä. Schildtin lukiossa on kansainvälisyyspolku, jossa voi opiskella osan lukion kursseista englannin kielellä. Molemmissa lukioissa opiskelija voi osallistua eri pituisiin kansainvälisyysvaihtoihin- ja opintoihin ulkomailla. Molemmilla lukioilla on Euroopassa ja eri puolella maailmaa runsaasti yhteistyökouluja, joiden kanssa on yhteisiä kansainvälisyysprojekteja. Jyväskylän lukioissa on yhteinen kielitarjotin, josta voi valita vieraita kieliä lukio-opintoihin.

Urheilu lukiossa

Schildtin lukiossa on urheilun erityinen koulutustehtävä. Urheilulinjalla voi yhdistää lukio-opinnot ja tavoitteellisen urheiluvalmennuksen tehokkaasti. Urheilulinjan opiskelijat valitsevat vähintään 24 opintopistettä (12 kurssia) urheiluvalmennusta lukio-opintoihinsa. Myös Schildtin lukion yleislinjalaisilla on mahdollisuus hakea urheiluvalmennukseen. Urheilija osallistuu koulupäivän aikana urheiluvalmennukseen kolme kertaa viikossa aamupäivisin. Tavoitteena on, että potentiaalisella urheilijalla olisi mahdollisuus kehittyä ja menestyä urheilijana, opiskella joustavasti valmentautumisen ohella, ja siirtyä lukion jälkeen jatko-opintoihin ja työelämään urheilu-uran aikana tai sen jälkeen. 

Tiimilinja lukiossa

Jyväskylän lyseon lukiossa voi opiskella tiimilinjalla. Tiimilinjalla pääsee harjoittelemaan työelämän kannalta tärkeitä vuorovaikutus- ja tulevaisuustaitoja, kuten luovuutta ja projektien hallintaa. Tiimilinjalla on tarjolla useammasta oppiaineesta koostuvia tiimikursseja. Tiimilinjalla tehdään paljon vierailuja koulun ulkopuolelle ja tavoitteena on opintojen päätteeksi tehdä ulkomaan matka. Tiimilinja sopii sinulle, jos pidät toiminnallisesta yhdessä työskentelystä ja olet valmis sitoutumaan opintoihin. 

Musiikin opinnot lukiossa

Schildtin lukiossa on musiikin erityinen koulutustehtävä. Musiikkilinjalla opiskelija voi kehittää valmiuksia monipuoliseen musiikin harrastamiseen ja alan ammattiopintoihin. Schildtin lukiossa toimii aktiivisesti bändejä, pienyhtyeitä, orkesteri sekä kuoro, jotka esiintyvät erilaisissa juhlissa, konserteissa ja tilaisuuksissa koulussa ja koulun ulkopuolella. Opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus tehdä myös laajoja musiikkiteatteri- tai musikaaliproduktioita. Musiikkilinjalla valitaan vähintään 24 opintopistettä (12 kurssia) musiikin ja ilmaisun opintoja. Myös yleislinjan opiskelijoilla on mahdollisuus yhdistää opintoihinsa musiikkia ja ilmaisua.