Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Lukio

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 2–3 vuotta.

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Urheilulukioon hakeva täyttää urheilijan lisäkysymykset Opintopolku - palvelussa yhteishaun yhteydessä. Kysymykset aukeavat, kun hakukohteisiin valitaan urheilulukion urheilulinja, urheilupainotteisen lukion urheilulinja tai urheiluamisten valinta (Oletko kiinnostunut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon urheilijana?).

Ohjeet löytyvät Olympiakomitean nettisivuilta:
https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/hak…

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-
Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.
Ainevalintalomake on mahdollista täyttää vielä hakuajan jälkeen to 28.3.2024 saakka.

Urheilulinjalle ei voi anoa jatkuvassa haussa, mutta Schildtin lukion yleislinjalle voi hakea jatkuvan haun kautta, ja urheilijalla on mahdollisuus anoa siirtoa yleislinjalta urheilulinjalle Schildtin yleislinjalle päästyään.

Hakuajat

  • 20.2.-19.3.2024

Kenelle

Sinulle, joka tähtäät korkealle urheilun saralla, ja haluat samalla panostaa myös lukio-opintoihin sekä jatko-opintokelpoisuuden hankkimiseen. Haluat hyödyntää urheiluoppilaitosympäristöä, joka tukee joustavaa opintojen ja urheilun yhdistämistä. Tarvitset mahdollisuuden harjoitella myös kouluaikana, jotta harjoittelu tiettyinä päivinä kahdesti päivässä edistää tavoitteitasi urheilijana.

Kuvaus

Schildtin urheilulinjalla on mahdollista yhdistää tavoitteellinen opiskelu ja urheilu. Urheilulinjalainen suorittaa opintojensa aikana valmennuksen opintojaksoja, jotka lasketaan mukaan lukio-opintoihin. Lukion aamuharjoituksia on kolme kertaa viikossa koulupäivän aikana.
Lisätietoja: https://www.gradia.fi/urheilulinja

Koulutuksen sisältö

Urheilulinjan opiskelijat suorittavat vähintään 24 opintopistettä urheiluvalmennuksen opintojaksoja pakollisina opintoina ja ovat näin oikeutettuja vähentämään valtioneuvoston asetuksen (955/2002) 8§:n mukaisten muiden pakollisten opintojen määrästä 16 opintopistettä. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa puolet joka oppiaineen pakollisista opintopisteistä.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille.

Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Lisää koulutuksesta

Palsta 1/2

Opiskelua urheilulinjalla

Kaapo ja Pirkko opiskelevat Schildtin lukion urheilulinjalla. Parhaita juttuja urheilulinjalla ovat ainakin nämä:

  • koulunkäynnin ja tavoitteellisen urheilun saa yhdistettyä mahdollisimman hyvin
  • pääsee koulun kautta treenaamaan
  • saa arjessa paremmat treeniolosuhteet ja -kerrat
  • aamutreenit, joissa pystyy kehittymään – ja pääsee syömään kahdesti aamutreenien jälkeen!
  • samat opinnot kuin muillakin lukiolaisilla, mutta urheilulla saa kursseja suoritettua

Ja ennen kaikkea: paljon samanhenkistä porukkaa!

Palsta 2/2

Monta tapaa opiskella

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi