Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka tähtäät korkealle urheilun saralla, ja haluat samalla panostaa myös lukio-opintoihin sekä jatko-opintokelpoisuuden hankkimiseen. Haluat hyödyntää urheiluoppilaitosympäristöä, joka tukee joustavaa opintojen ja urheilun yhdistämistä. Tarvitset mahdollisuuden harjoitella myös kouluaikana, jotta harjoittelu tiettyinä päivinä kahdesti päivässä edistää tavoitteitasi urheilijana.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Yhteishaussa paperinen hakulomake on korvattu Urheilijan lisäkysymyksillä, jotka hakijan tulee täyttää Opintopolku-palvelussa yhteishaun yhteydessä. Kysymykset aukeavat, kun hakukohteisiin valitaan urheilulukion urheilulinja, urheilupainotteisen lukion urheilulinja tai urheiluamisten valinta (Oletko kiinnostunut suorittamaan ammatillisen perustutkinnon urheilijana?).

Ohjeet löytyvät Olympiakomitean nettisivuilta:
https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/hak…

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-
Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.
Ainevalintalomake on mahdollista täyttää vielä hakuajan jälkeen 31.3.2023 saakka.

Urheilulinjalle ei voi anoa jatkuvassa haussa, mutta Schildtin lukion yleislinjalle voi hakea jatkuvan haun kautta, ja urheilijalla on mahdollisuus anoa siirtoa yleislinjalta urheilulinjalle Schildtin yleislinjalle päästyään.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.
Alin hyväksyttävä keskiarvo: 7

Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden ja pakollisen liikunnan arvosanoista muodostuva keskiarvo: enintään 10 pistettä
Urheilun lajiliiton antamat pisteet: 0-5 pistettä
Schildtin lukion antamat pisteet: 0-5 pistettä

Kuvaus

Schildtin urheilulinjalla on mahdollista yhdistää tavoitteellinen opiskelu ja urheilu. Urheilulinjalainen suorittaa opintojensa aikana valmennuksen opintojaksoja, jotka lasketaan mukaan lukio-opintoihin. Lukion aamuharjoituksia on kolme kertaa viikossa koulupäivän aikana.
Lisätietoja: https://www.gradia.fi/urheilulinja

Rakenne

Urheilulinjan opiskelijat suorittavat vähintään 24 opintopistettä urheiluvalmennuksen opintojaksoja pakollisina opintoina ja ovat näin oikeutettuja vähentämään valtioneuvoston asetuksen (955/2002) 8§:n mukaisten muiden pakollisten opintojen määrästä 16 opintopistettä. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa puolet joka oppiaineen pakollisista opintopisteistä.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille.

Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot