Kansainvälinen Lyseo

Lyseossa kansainvälisyys kuuluu kaikille. Voit osallistua kansainvälisyysprojekteihin ja lähteä vaihtoon ympäri maailmaa. Meillä on opiskelijavaihtoa Espanjan, Saksan, Ranskan, Venäjän, Ruotsin, Iso-Britannian, Italian, Viron, Kanadan ja Afrikan maiden kanssa. Myös opettajat kouluttautuvat ulkomailla ja käyvät tutustumassa muiden maiden kouluihin ja opetukseen.

Lyseossa pääset kohtaamaan kansainvälisiä vieraita yhteistyökouluistamme, yliopistolta ja kansalaisjärjestöistä. Myös kansainvälistä taustaa omaavat lyseolaiset saavat kertoa kokemuksistaan erilaisissa tilaisuuksissa. Lyseossa järjestetään joka vuosi erilaisia kansainvälisyystapahtumia, esimerkiksi YK:n päivänä Global Village.

Euroopan Unioni tukee monia Lyseon kansainvälisyyshankkeita, esimerkiksi uusia Erasmus-hankkeita käynnistetään vuosittain eri maiden kanssa. Myös opettajat saavat tukea Erasmus+KA1-hankkeesta kansainväliseen kouluttautumiseen.

Lyseossa olet osa maailmanlaajuista Unesco-kouluverkkoa.

Lyseossa olet osa maailmanlaajuista Unesco-kouluverkkoa. Pääset mukaan erilaisiin kehitysyhteistyöhankkeisiin, joilla edistetään koulutuksen saavutettavuutta kaikille maailman lapsille. Tämän yhteistyön kautta voit tutustua myös erilaisiin kansainvälisiin kansalaisjärjestöihin, kuten Punainen Risti ja YK. Lyseo on tehnyt yhteistyötä Burkina Fasossa jo kymmenen vuoden ajan ja vuonna 2017 aloitimme uuden projektin Ugandassa.

Kansainvälisessä Lyseossa voit myös opiskella monia vieraita kieliä, joita voit käyttää muiden maiden nuorten kanssa erilaisissa kansainvälisyysprojekteissa. Lyseossa olet matkalla maailmankansalaiseksi muiden lyseolaisten kanssa.