Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka haluat lukio-opintoihisi enemmän musiikkia ja ilmaisua sekä mahdollisuuden korvata osan kaikille pakollisista kursseista musiikkilinjan monipuolisilla mahdollisuuksilla.

Saat mahdollisuuden opiskella laajasti erilaisia musiikin kursseja.

Pääset opiskelemaan ajanmukaisissa ja toimivissa tiloissa laajasti musiikkia ja ilmaisua.

Koulun kolmessa musiikkiluokassa sekä modernissa äänitysstudiossa teet omaa musiikkia ja voit opiskella myös musiikkiteknologiaa sekä äänitystekniikkaa.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Lisäksi hakijan tulee toimittaa musiikkilinjan hakulomake sekä todistukset musiikkiopinnoista ja suoritetuista tutkinnoista Schildtin lukion opintotoimistoon ke 7.4.2021 klo 15 mennessä. Todistuskopioita voi palauttaa koululle 30.4. asti, mutta hakulomake on palautettava 7.4. mennessä. Huomaathan, että yhteishaun hakuaikaa on jatkettu 7.4.2021 saakka, minkä vuoksi myös musiikkilinjan hakulomakkeen palautuspäivää on siirretty.

Musiikkilinjan hakuohje ja -lomake: https://peda.net/jao/schildtin_lukio/mji/hm HUOM! Poikkeusolosuhteiden vuoksi valintakoe on muutettu näyttökoevideoksi.

Hakija täyttää lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen 14.4.2021 mennessä.

Sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-
Ainevalintalomakkeen täyttöohje:
https://peda.net/jao/jyl/lom/sahkoisen-ainevalintalomakkeen-2021-tayt:f…

Oletko ilman lukiopaikkaa tai haetko siirtoa johonkin Gradian lukioon (tai Gradian sisällä lukiosta toiseen)? Mahdollisesti vapautuvia opiskelupaikkoja lukiossa voi hakea lukion jatkuvassa haussa täyttämällä sähköinen jatkuvan haun lomake:
https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Tieto mahdollisesti valituille ilmoitetaan noin kaksi viikkoa ennen seuraavan jakson alkamista. Huomioithan, että opiskelupaikkoja ei välttämättä vapaudu kaikille lukiolinjoille.

Kelpoisuusvaatimukset

Poikkeusolosuhteiden vuoksi valintakoe on muutettu tänä keväänä näyttökoevideoksi. Näyttökokeessa hakija tekee oman videotallenteen, jonka kesto on maksimissaan 5-7 min. Aikaa ei saa ylittää. Ota tämä huomioon kokonaisuutta suunnitellessasi.

Video koostuu seuraavista osista:
1. Oma nimi, syntymäaika sekä lyhyt kertomus itsestä.
2. Pakollinen kansanlaulu ‘’Taivas on sininen ja valkoinen’’, joka tulee esittää ilman
säestystä. Laulusta riittää näytteeksi ensimmäinen säkeistö. Lähtöäänen voi ottaa pianosta tai muusta soittimesta.
3. Edellisten lisäksi voit halutessasi laulaa vapaavalintaisen laulun ilman säestystä mistä tahansa genrestä.
4. Näiden lisäksi voit soittaa valitsemallasi soittimella tai soittimilla.
5. Voit myös esittää osaamistasi jollakin muulla ilmaisun osa-alueella (monologi,
tanssi, liike, akrobatia tai muu ilmaisunäyte).
Voit kuvata videon kännykän kameralla itse tai pyytää apua kuvaamiseen. Tallenna suorituksesi alusta loppuun, älä käytä editointia tai tehosteita. Huomaa, että kuvassa hakijan täytyy näkyä kokonaan.

Lähetä videon linkki viimeistään perjantaina 30.4.2021 klo 15.00 mennessä osoitteeseen: jukka.parviainen@gradia.fi
Saat myöhemmin kuittauksen siitä, että linkki toimii. Käytä Youtube-linkkiä, mikäli mahdollista.

Lisätietoja ja ohjeistusta saat tarvittaessa Jukka Parviaiselta 050 359 1562/WhatsApp tai
p. 040 341 4634.

Kuvaus

Schildtin lukiossa toimii aktiivisesti bändejä, pienyhtyeitä, orkesteri sekä kuoro, jotka esiintyvät erilaisissa juhlissa, konserteissa ja tilaisuuksissa koulussa ja koulun ulkopuolella.
Opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus tehdä myös laajoja musiikkiteatteri- tai musikaaliproduktioita.

Schildtin lukion musiikkilinja on osa Suomalaista musiikkikampusta.

Musiikkilinjan lisätietoja: https://peda.net/jao/schildtin_lukio/mji

Rakenne

Musiikkilinjan opiskelijat suorittavat vähintään 12 musiikin kurssia pakollisina opintoina ja ovat näin oikeutettuja vähentämään valtioneuvoston asetuksen (955/2002) 8§:n mukaisten muiden pakollisten kurssien määrästä 8 kurssia. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa puolet joka oppiaineen pakollisista kursseista.

Kustannukset

Oppivelvollisuuden laajentaminen ja maksuttomuus koskee ensi syksynä niitä oppivelvollisia, jotka keväällä 2021 siirtyvät perusopetuksen 9. luokalta toiselle asteelle (pääosin vuonna 2005 syntyneet).

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat olleet maksuttomia Gradian päivälukiolaisille aiemminkin. Syksystä 2021 alkaen laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia.

Ensi syksynä 2021 laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat kuitenkin jatkossakin itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulumme musiikkilinja antaa valmiudet monipuoliseen musiikin ja ilmaisun opiskeluun, olipa tavoitteena ammatti tai elämän mittainen harrastus. Mikäli tähtää kohti musiikin ammattilaisuutta, musiikkilinja antaa hyvät valmiudet pyrkiä musiikin jatko-opintoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä