Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka haluat lukio-opintoihisi enemmän musiikkia ja ilmaisua sekä mahdollisuuden korvata osan kaikille pakollisista opintojaksoista musiikkilinjan monipuolisilla mahdollisuuksilla. Saat mahdollisuuden opiskella laajasti erilaisia musiikin opintojaksoja ja pääset opiskelemaan ajanmukaisissa ja toimivissa tiloissa laajasti musiikkia ja ilmaisua. Koulun kolmessa musiikkiluokassa sekä modernissa äänitysstudiossa teet omaa musiikkia ja voit opiskella myös musiikkiteknologiaa sekä äänitystekniikkaa.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Lisäksi hakijan tulee toimittaa musiikkilinjan hakulomake sekä todistukset musiikkiopinnoista ja suoritetuista tutkinnoista Schildtin lukion opintotoimistoon pe 24.3.2023 klo 15 mennessä.

Musiikkilinjan tarkempi hakuohje, musiikkilinjan hakulomake sekä valintakokeessa esitettävän kansanlaulun Taivas on sininen ja valkoinen sanat ja nuotit löytyvät liitteinä tämän sivun alareunasta.

Valintakoe pidetään viikolla 18 (ti 2.5. - to 4.5.2023). 
• Valintakokeessa esitetään kaikille pakollinen kansanlaulu Taivas on sininen ja valkoinen. Laulu on esitettävä ilman säestystä. Kappaleen sävellajin voit itse valita.
• Lisäksi voit esittää toisen vapaaehtoisen laulun ilman säestystä mistä tahansa genrestä, soittaa valitsemallasi soittimella tai soittimilla ja/tai esittää ilmaisuun liittyvän näytteen. Nuotteja saat käyttää halutessasi.
• Valintakokeen kesto on noin 10 minuuttia. Ota tämä huomioon kokonaisuutta suunnitellessasi.
• Valintakoetilassa on piano, kitara, basso ja rummut. Voit käyttää omia soittimia halutessasi. Ilmaisunäytteelle on varattu pienehkö tila.

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-
Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.
Ainevalintalomake on mahdollista täyttää vielä hakuajan jälkeen 31.3.2023 saakka.

Kelpoisuusvaatimukset

Perusopetuksen päättötodistus.

Musiikkilinjalle valitaan kokonaispistemäärän perusteella, joka koostuu lukuaineiden keskiarvosta ja valintakokeesta. Maksimipistemäärä on 20 pistettä:
• Lukuaineiden keskiarvo max. 10 p
• Valintakoe ja taustapisteet max. 10 p

Kuvaus

Schildtin lukiossa toimii aktiivisesti bändejä, pienyhtyeitä, orkesteri sekä kuoro, jotka esiintyvät erilaisissa juhlissa, konserteissa ja tilaisuuksissa koulussa ja koulun ulkopuolella. Opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus tehdä myös laajoja musiikkiteatteri- tai musikaaliproduktioita.

Schildtin lukion musiikkilinja on osa Suomalaista musiikkikampusta.

Rakenne

Musiikkilinjan opiskelijat suorittavat vähintään 24 musiikin opintopistettä pakollisina opintoina ja ovat näin oikeutettuja vähentämään valtioneuvoston asetuksen (955/2002) 8§:n mukaisten muiden pakollisten opintopisteiden määrästä 16 opintopistettä. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa puolet joka oppiaineen pakollisista opintopisteistä.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille.

Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat lukiolaiset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulumme musiikkilinja antaa valmiudet monipuoliseen musiikin ja ilmaisun opiskeluun, olipa tavoitteena ammatti tai elämän mittainen harrastus. Mikäli tähtää kohti musiikin ammattilaisuutta, musiikkilinja antaa hyvät valmiudet pyrkiä musiikin jatko-opintoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot