Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Sosiaali- ja terveysala

Paikkakunta

Jyväskylä

Laajuus

Opintojen laajuus on 60 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on noin puoli vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Jos työskentelet jo alan työtehtävissä ja haluat opiskella oppisopimuksella, hakeudu oppisopimuskoulutukseen tästä: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387

Kenelle

Tule päivittämään ja syventämään ammattitaitoasi gerontologisessa hoitotyössä. Koulutus on tarkoitettu vanhustyössä toimiville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Voit suorittaa koulutuksen oman työsi ohessa ja sinulla on mahdollisuus opiskella myös etänä.
Gerontologinen hoitotyö- tutkinnon osa on osa Vanhustyön erikoisammattitutkintoa. Halutessasi voit jatkaa opintoja suorittamalla koko tutkinnon.

Kuvaus

Työn kehittäminen on teemana läpi koko koulutuksen. Opintojen lähiopiskelupäivät tukevat ja täydentävät oppimista työpaikoilla. Päivissä käsitellään seuraavia sisältöjä:
Kokonaisvaltainen suunnitelmallinen hoitotyö ja kirjaaminen
• voimavarat ja osallisuus
• toimintakyvyn havainnointi
• palvelut ja säädökset

Hoidon toteutus
• ikääntymismuutokset
• ikääntyneen lääkehoito ja lääkkeetön kivun lievitys
• ikääntyneen ravitsemus
• ikääntyneen suun- ja jalkojenhoito
• seksuaalisuus
• kinestetiikka

Hoidon arviointi ja kehittäminen

Koulutuksen sisältö

Gerontologinen hoitotyö- tutkinnon osa on yksi Vanhustyön erikoisammattitutkinnon Elämän loppuvaiheen hoitotyön, Muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen sekä Ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisalojen valinnaisista tutkinnon osista.

Kustannukset

Koulutuksen opiskelijamaksu on 290 €

Oppisopimuskoulutus on maksuton opiskelijalle ja työnantajalle.

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät kuusi lähipäivää, verkko-opintoja, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskeluun sisältyy omaa työyhteisöä kehittäviä tehtäviä. Tutkinnon osassa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytössä, joka järjestetään työpaikallasi.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Hämäläinen Pia

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala