Ajoneuvot, liikenne ja logistiikka
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
logistiikan perustutkinto
Laajuus
Aika
Hakuaika
YhteishakuKenelle
Haluatko työllistyä kuljetusalalle. Koulutus sopii erityisesti sinulle, joka olet itsenäiseen työskentelyyn kykenevä, huolellinen ja oma-aloitteinen. Lisäksi ymmärrät yhteistyön ja asiakaspalvelun merkityksen sekä vastuusi kuljettajana, joka tarvittaessa sopeutuu epäsäännöllisiin työaikoihin.
Hakeutuminen
Yhteishaussa haet logistiikan perustutkintoon.
Kelpoisuusvaatimukset
Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus (peruskoulupohjaiset paikat). Suoritettu lukion oppimäärä tai lukiota vastaava koulutus (lukiopohjaiset paikat).
Tällä alalla noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppimaan/sora-lainsaadanto
Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe
Kuvaus
Koulutuksen aikana opiskelet logistiikkaa, ajoneuvojen kuljettamista ja huoltamista. Perehdyt kuorma-auton kuormaamiseen ja purkamiseen eri apuvälineillä sekä kuorman varmistamiseen. Valmistut yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, joka edistää ammattimaista liikennekäyttäytymistä ja jolla on valmiuksia monenlaisiin kuljetustehtäviin.
Logistiikka-alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja lähes kaikki osaavat työntekijät saavat töitä. Logistiikka-alan yritysten koko vaihtelee yhden työntekijän yrityksistä satoja henkilöitä työllistäviin yrityksiin.
Rakenne
Logistiikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia 90 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys 10 osp
• Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta 40 osp
• Yhdistelmäajoneuvokuljetukset 40 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 55 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
Monta tapaa opiskella
Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.
Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.
Kustannukset
Elokuussa 2021 opiskelunsa Gradiassa aloittavat, peruskoulusta keväällä 2021 valmistuvat opiskelijat kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin. Nämä opiskelijat saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat jatkossakin itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia, kuten tähänkin saakka.
Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Opiskelijan maksettavaksi tulee erilaisia viranomaismaksuja kuten ajokoe-, ajokorttilupamaksu, ADR -ajoluvan koe- ja lunastusmaksu sekä digipiirturikortti. Lisäksi kustannuksia tulee työvaatteista ja opetustarvikkeista.
Jatko-opintomahdollisuudet
Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Tyypillisimmät jatko-opinnot logistiikan perustutkinnon jälkeen ovat logistiikkainsinööri (AMK) ja tradenomi (AMK), kuljetusalan ammattitutkinto, liikenne-esimiehen erikoisammattitutkinto, teollisuusalojen työnjohdon erikoisammattitutkinto, liikenneopettajan erikoisammattitutkinto ja tavaraliikenteen yrittäjäkurssi.
HAKUPALVELUT
040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14