Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Valokuvaajalle tai valokuvataiteeseen orientoituneelle valokuvaajalle, joka haluaa kehittää itseään ja ammattitaitoaan syventämällä osaamistaan valokuvataiteen, kuvakerronnan sekä tuottamisen ja projektinhallinnan kautta. Brändin rakentaminen on keskeisessä osassa valokuvaajan työskentelyä ja kehittymistä.

Hakeutuminen

Koulutus alkaa seuraavan kerran syksyllä 2021. Hakuaika koulutukseen ilmoitetaan syksyn 2020 aikana.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen hakeutuvilla tulee olla valokuvaus-, media- tai taidealan perustutkinto tai ammattitutkinto suoritettuna. Haussa otetaan huomioon myös vastaavat tiedot omaavat hakijat.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Valokuvaajamestarina voit toimia valokuvataiteilijana tai erilaisissa media-alan toimintaympäristöissä ja -palveluissa suunnittelijana ja tuottajana. Koulutuksessa pääteemoina ovat kuvaajana ja taitelijana kehittyminen, media-alan toimintatapojen osaaminen sekä taiteen merkityksen ymmärtäminen yhteiskunnallisena tekijänä. Myös työskentelyn taloudellisuus, kustannusrakenne ja korkean laadun toteutuminen ovat vahvasti esillä opinnoissa.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat
Media-alan toimintaympäristön hallinta 30 osp
Valokuvausalan palveluiden kehittäminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat
Valokuvausalan brändin rakentaminen 60 osp
Visuaalisen projektin toteuttaminen 60 osp
Erikoiskuvien rakentaminen 30 osp
Teknologian mahdollistamat uudet kuvan tuottamismenetelmät 30 osp
Valaisemisen erikoistekniikat 30 osp
Valokuvakerronnan vahvistaminen ja kehittäminen 30 osp

Monta tapaa opiskella

Erikoisammattitutkinnossa kontaktiopetuspäiviä on yhteensä 40 ja ne pidetään 2-4 päivän jaksoina kerran kuussa pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin. Kontaktipäivät sisältävät työpajoja ja luentoja. Etätyöskentelyn palaute ja ohjaus tapahtuvat muina aikoina.
Koulutukseen haetaan hakulomakkeella ja ennakkotehtävällä.

Ennakkotehtävä
Taideprojektin suunnittelu

Tee suunnitelma vielä toteutumattomasta valokuvataideprojektista. Suunnitelmassa tulisi näkyä kuvaussisällön lisäksi toteuttamiseen ja työskentelyyn liittyvät materiaalit, kustannukset ja aikataulut. Liitä suunnitelmaan myös yksi kuva projektista.

Kustannukset

Koulutusmaksu 400€

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä