Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Media-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu
Monimuoto-opiskelu

Laajuus

180 osaamispistettä, 1,5 vuotta

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika koulutukseen on 18.3.-31.5.2024 ja ryhmämuotoinen aloitus on 29.8.2024.

Hakemukseen tulee liittää alustava suunnitelma kehityshankkeesta koulutuksen aikana. Kehityskohteita voivat olla esim. uuden valokuvauspalvelun kehittäminen, yhteistyöprojektin aloittaminen, taiteellisen tai asiakaslähtöisen valokuvausprojektin tekeminen tai jonkin uuden tekniikan tai ilmaisukeinon käyttöön ottaminen. Hakuvaiheessa laatimasi alustava suunnitelma voi toteutua sellaisenaan tai se voi muuttua opintojen edetessä. Tee suunnitelmastasi tiivis enintään A4-sivun mittainen PDF-tiedosto ja liitä se hakemukseesi.

Kenelle

Valokuvaajalle, joka haluaa kehittää osaamistaan ja toimintaansa uusien palvelujen ja kuvausprojektien kehitystyössä sekä kuvakerronnan ja projektinhallinnan kautta. Brändin rakentaminen on keskeisessä osassa valokuvaajan työskentelyä ja kehittymistä.

Kuvaus

Valokuvaajamestarina voit toimia erilaisissa media-alan toimintaympäristöissä ja -palveluissa suunnittelijana, kehittäjänä ja tuottajana. Koulutuksessa pääteemoina ovat media-alan toimintatapojen osaaminen, oman työpanoksen merkityksen ymmärtäminen media-alan tekijänä sekä kuvaajana kehittyminen. Myös työskentelyn taloudellisuus, alan kustannusrakenne ja laadun toteutuminen ovat vahvasti esillä opinnoissa.

Erikoisammattitutkinnossa kontaktiopetuspäiviä on yhteensä 40 ja ne pidetään 2-4 päivän jaksoina kerran kuussa pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin. Kontaktipäivät sisältävät työpajoja ja luentoja sekä etätyöskentelyn palautetta ja ohjausta. Etätyöskentelyssä työstetään kehitysprojekteja sekä harjoitellaan uusia tekniikoita ja tapoja tuottaa valokuvakokonaisuuksia ja hankkeita.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat
• Media-alan toimintaympäristön hallinta 30 osp
• Valokuvausalan palveluiden kehittäminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat
• Valokuvausalan brändin rakentaminen 60 osp
• Visuaalisen projektin toteuttaminen 60 osp
• Erikoiskuvien rakentaminen 30 osp
• Teknologian mahdollistamat uudet kuvan tuottamismenetelmät 30 osp
• Valaisemisen erikoistekniikat 30 osp
• Valokuvakerronnan vahvistaminen ja kehittäminen 30 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Peteri Simo

Lehtori (opettaja)

Media-ala