Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Media-ala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1–2 vuotta

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu. Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu alalla toimiville kuvaajille tai valokuvausharrastuksessa edistyneelle tasolle ehtineille, jotka haluavat lisäoppia osaamiseensa ja pätevöityä valokuvaajan ammattiin.

Kuvaus

Koulutus antaa laaja-alaiset valmiudet valokuvaajan ammatissa toimimiseen. Koulutuksessa keskitytään kuvaamiseen miljöö- ja studio-olosyhteissa sekä kuvan viimeistelytaitoihin. Opintoihin kuuluu myös tietoa alan toimintatavoista, sopimuskäytännöistä ja asiakaspalvelusta sekä yrittäjyydestä.

Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena. Lähiopetusjaksoja on noin kerran kuussa. Kontaktiopetus ajoittuu loppuviikkoon (torstai ja perjantai). Koulutus sopii hyvin myös työn ohessa opiskeleville.

Koulutuksen sisältö

Tutkintoon kuuluu kaksi pakollista tutkinnon osaa, joissa keskitytään sopimus- ja tekijänoikeuksiin, asiakaspalveluun sekä miljöö- ja studiokuvaukseen, kuvankäsittelyyn ja videotyöskentelyyn. Valinnaisissa tutkinnon osissa voi syventää osaamistaan henkilökuvauksessa, mainoskuvauksessa, luontokuvaajana, lehtikuvaajana, kuvankäsittelijänä tai valokuvataiteilijana. Tarjolla on myös mahdollisuus kehittää valmiuksiaan alan yrittäjänä.

Pakolliset tutkinnon osat
• Media-alan toimintaympäristön tunteminen 15 osp
• Valokuvauksen tuotantoprosessin tunteminen 55 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, esimerkiksi
• Henkilökuvien toteuttaminen 50 osp
• Mainos- ja tuotekuvien toteuttaminen 50 osp
• Kuvajournalististen kuvien toteuttaminen 50 osp
• Luontokuvien toteuttaminen 50 osp
• Valokuvapalveluiden markkinoinnin ja myynnin toteuttaminen (kuva- ja laitekauppa) 50 osp
• Kuvankäsittelyn toteuttaminen 30 osp
• Taidevalokuvien toteuttaminen 30 osp
• Media-alan yrittäminen 30 osp

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Peteri Simo

Lehtori (opettaja)

Media-ala