Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1-2 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu alalla toimiville kuvaajille tai valokuvausharrastuksessa edistyneelle tasolle ehtineille, jotka haluavat lisäoppia osaamiseensa ja pätevöityä valokuvaajan ammattiin.

Hakeutuminen

Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Tähän koulutukseen haku on tällä hetkellä suljettu. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijalta edellytetään aiempaa osaamista valokuvauksesta.

Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja kuvakansion perusteella. Hakija tekee kuvakansion verkkoon itse valitsemalleen galleria- tai verkkosivustoalustalle. Kuvakansiossa on hyvä esitellä kuvausosaamistaan ytimekkäästii omista projekteista mahdollisiin asiakastöihin. HUOM! Liitä linkki galleriaan hakemuksen tekstiosuuteen kenttään Muu työelämässä hankkimasi osaaminen.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielitaidon arviointiin. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: https://www.gradia.fi/kielitaidon-arviointi

Kuvaus

Koulutus antaa laaja-alaiset valmiudet valokuvaajan ammatissa toimimiseen. Koulutuksessa keskitytään kuvaamiseen miljöö- ja studio-olosyhteissa sekä kuvan viimeistelytaitoihin. Opintoihin kuuluu myös tietoa alan toimintatavoista, sopimuskäytännöistä ja asiakaspalvelusta sekä yrittäjyydestä.

Rakenne

Tutkintoon kuuluu kaksi pakollista tutkinnon osaa, joissa keskitytään sopimus- ja tekijänoikeuksiin, asiakaspalveluun sekä miljöö- ja studiokuvaukseen, kuvankäsittelyyn ja videotyöskentelyyn. Valinnaisissa tutkinnon osissa voi syventää osaamistaan henkilökuvauksessa, mainoskuvauksessa, luontokuvaajana, lehtikuvaajana, kuvankäsittelijänä tai valokuvataiteilijana. Tarjolla on myös mahdollisuus kehittää valmiuksiaan alan yrittäjänä.

Pakolliset tutkinnon osat
• Media-alan toimintaympäristön tunteminen 15 osp
• Valokuvauksen tuotantoprosessin tunteminen 55 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, esimerkiksi
• Henkilökuvien toteuttaminen 50 osp
• Mainos- ja tuotekuvien toteuttaminen 50 osp
• Kuvajournalististen kuvien toteuttaminen 50 osp
• Luontokuvien toteuttaminen 50 osp
• Valokuvapalveluiden markkinoinnin ja myynnin toteuttaminen (kuva- ja laitekauppa) 50 osp
• Kuvankäsittelyn toteuttaminen 30 osp
• Taidevalokuvien toteuttaminen 30 osp
• Media-alan yrittäminen 30 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena. Lähiopetusjaksoja on noin kerran kuussa. Kontaktiopetus ajoittuu loppuviikkoon (torstai ja perjantai). Koulutus sopii hyvin myös työn ohessa opiskeleville.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 390€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
5.–16.6.2023 puhelin klo 9–12 ja chat klo 13–15


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä